Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Tieto- ja viestintätekniikan insinööri, Datasta tekoälyyn | monimuotototeutus

Kajaanin ammattikorkeakoulu, paikassa Helsinki
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Tieto- ja viestintätekniikan insinööri, Datasta tekoälyyn | monimuotototeutus

Datasta tekoälyyn -insinöörikoulutuksessa erikoistut datan hallintaan ja käsittelyyn sekä tekoälyratkaisujen kehittämiseen. Opintojen aikana otat haltuun koko ketjun datan keräämisestä ja jalostamisesta aina tekoälyä hyödyntävien palvelujen toteuttamiseen.
Lisäksi pääset kehittämään tekoälyratkaisuja ja järjestelmiä eri sovellusalueille tiiviissä yritysyhteistyössä. Oppimistasi vauhdittavat Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen opiskelijoiden ylläpitämä konesali sekä opiskelijakäytössä oleva supertietokone!

Koulutuksesta valmistuu ammattilaisia tulevaisuuden kasvualoille. Valmistuttuasi voit työskennellä mm. erilaisissa teknologia- ja ohjelmistoalan asiantuntijatehtävissä sovelluskehityksen, data-analytiikan, tekoälyn ja digitaalisten palvelujen parissa.

Tekoälyllä tarkoitetaan ohjelmistoja ja järjestelmiä, jotka kykenevät oppimaan, toimimaan ja tekemään päätöksiä ihmisälyä mukaillen - automaattisesti ja adaptiivisesti. Tekoälyä näemme jo nyt mm. itseajavissa autoissa, kasvojentunnistuksessa, röntgenkuvien analysoinnissa ja kohdennetuissa internet-mainoksissa.

Data ja tiedot ovat tekoälyn ytimessä, ilman asianmukaista dataa ei ole myöskään tekoälyä! Tietoa on runsaasti saatavilla ja sitä kertyy lisää jatkuvasti, mutta miten sitä hyödynnetään ja jalostetaan uusiksi tuotteiksi ja palveluiksi?

Koulutuksen sisältö

Käytännönläheisen koulutuksen keskeisiä sisältöalueita ovat muun muassa ohjelmointi, datan käsittely ja hallinta, laskentaympäristöt, data-analyysi, koneoppiminen ja tekoäly sekä tekoälyn hyödyntäminen liiketoiminnassa ja digitaalisissa palveluissa. Opinnot koostuvat perusopinnoista, ammattiopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä.

Koulutuksen erityispiirteitä ovat projektimuotoisen oppimisen korostuminen, perus- ja ammattiaineiden integroiminen projektiopintoihin, joustavuutta tuovat verkko-opinnot sekä opiskelun mahdollistaminen myös kesäaikana. Lisäksi opinnot sisältävät runsaasti mielenkiintoisia ja toiminnallisia projekteja, jotka toteutetaan yhteistyössä eri sovellusaloilla toimivien yritysten kanssa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tieto- ja viestintätekniikan insinööri, Datasta tekoälyyn | monimuotototeutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Monimuotototeutus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja viestintätekniikan insinööri, Datasta tekoälyyn | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Kajaanin ammattikorkeakoulu
Ketunpolku 3 (PL 52)
87101 Kajaani

Kajaanin ammattikorkeakoulu | KAMK

Kajaanin viihtyisä ja dynaaminen AMK tarjoaa opiskelijoille korkeatasoisen ja ihmisläheisen oppimisympäristön. Ammattikorkeakoulun monipuolinen opetus, hyvät yhteydet yritysmaailmaan sekä erilaiset käytännönläheiset projektit takaavat opiskelijoille erinomaiset valmiudet tulevien työelämän haasteiden kohtaamiseen! Opiskelu Kajaanin ammattikorkeakoulussa on itsenäistä, mutta opiskelijan tukena on koko ammattikorkeakoulun...

Lue lisää oppilaitoksesta Kajaanin ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu