Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto

Kankaanpään opisto
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Monimuotokoulutus
Tampere
Erikoisammattitutkinnot

Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto

 Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto

Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto

Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinnon suorittanut toimii vastuullisena oman alansa kehittäjänä ja vastuualansa asiantuntijana. Alan vaativimmat työtehtävät eri-ikäisten asiakkaiden ohjaustilanteissa tutkinnon suorittanut toteuttaa ammatillisesti ja asiakaslähtöisesti.

Tutkinnon suorittaneella on valmius toimia myös laajemmissa toimintaympäristöissä, oman organisaationsa lisäksi myös alueellisella ja paikallisella tasolla. Tutkinnon suorittanut voi työskennellä toiminnan järjestäjänä tai palveluntuottajana tai tehdä yhteistyötä näiden kanssa erilaisissa kehittämis- ja koordinointitehtävissä.

Tutkinnon rakenne

Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.
Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta Kasvatus- ja ohjausalan kehittämistoiminta muuttuvissa toimintaympäristöissä (60 osaamispistettä) ja kahdesta
valinnaisesta tutkinnon osasta (yhteensä 120 osaamispistettä). Koulutus toteutetaan
monimuotokoulutuksena ja osaaminen osoitetaan näytöissä.

Pakollinen tutkinnon osa:

  • Kasvatus- ja ohjausalan kehittämistoiminta muuttuvissa toimintaympäristöissä, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (näistä valitaan kaksi):

  • Kasvatus- ja ohjaustyön menetelmien kehittäminen, 60 osp
  • Kehittämisprosessin toteuttaminen ja ohjaaminen kasvatus- ja ohjausalan työyhteisössä,60 osp
  • Monialainen yhteistyö kasvatus- ja ohjausalalla, 60 osp

Uusia ajankohtaisia näkökulmia työhösi

  • Green Care
  • Positiivinen pedagogiikka
  • Voimauttava valokuvaus
  • Tutkimukset
  • Erityispedagogiikka

Haluatko innostua lisää omasta työstäsi ja saada ammattitaitoosi syvyyttä? Kiinnostaako sinua työhyvinvointi – haluatko kokeilla vertaismentorointi-työskentelyä ja saada itsellesi koulutuksen kautta valmiudet ryhmän ohjaamiseen työpaikalla?

Kiinnostaako sinua luonto ja sen äärettömät mahdollisuudet – haluatko saada lisää ideoita ja monipuolistaa kasvatus- ja ohjausalan toimintaympäristöjä Green Care -ajattelua hyödyntäen?

Kiinnostaako sinua erilaiset toiminnalliset menetelmät ohjaustyössä – haluaisitko tutustua voimauttavaan valokuvaan ohjauksen menetelmänä erilaisten ryhmien kanssa, esim. lapset, nuoret, perheet, oma työyhteisö?

Kiinnostaako perheet - haluatko tietää uusimmat tuulet ja tutkimustulokset liittyen perheiden moninaisiin ilmiöihin? Haluaisitko kerätä helmiä kasvatustieteen polulta?

Kiinnostaisiko tutkia, mitä erityisen hyvää sinun työhösi voisi löytyä erityispedagogiikan alueelta? Oletko kiinnostunut positiivisen pedagogiikan menetelmistä? Lasten hyvinvoinnin ja koulumielekkyyden tukeminen on osa ohjaajan työtä.

Koulutuksen toteutus

Erikoisammattitutkinto suoritetaan pääasiassa etäopiskeluna verkossa, oman aikataulusi mukaan. Kerran kuukaudessa perjantaina, on lähipäivä Tampereen toimipisteessä, hyvien kulkuyhteyksien lähellä. Lähipäivän luento-osuuteen on mahdollisuus osallistua verkon välityksellä.

Koulutuksen kesto on yksilöllinen, keskimäärin 1,5–2 vuotta, sisältäen verkko-opintoja, webinaareja, pienryhmätyöskentelyä sekä kehittämistehtäviä omaan työhön liittyen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Kun olet lähettänyt hakemuksen, sinuun otetaan yhteyttä ja sovitaan aika henkilökohtaisen opintojen kehittämissuunnitelman tekemiseksi.

Valintakriteerit: työpaikka sekä vähintään 3 vuoden kokemus kasvatus- ja ohjausalalta. Hakijat haastatellaan henkilökohtaisesti.

Tutkinto / todistus

Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto

Kustannukset

Koko tutkinnon hinta on 1200 euroa ja osatutkinnon suorittaminen 400 euroa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kankaanpään opisto

Kankaanpään opisto

Kankaanpään opisto

Kankaanpään opisto sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä Länsi-Suomessa. Kankaanpään opisto tarjoaa monipuolisen koulutustarjonnan kulttuurin, hallinnon sekä hyvinvointi -ja kasvatuksen alalla. Sinun on mahdollista opiskella myös avoimen yliopiston kursseja Kankaanpään opistossa. Kankaanpään opisto on oikea paikka sinulle... Joka haet tekemistä, kokemista, oppimista...


Lue lisää oppilaitoksesta Kankaanpään opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kankaanpään opisto

Opistonkatu 5
38700 Kankaanpää

 Näytä puhelinnumero
www.kankaanpaanopisto.fi


Arvioinnit

Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Logopediaa opiskelemaan?

Perehdy kielen kehitykseen ja opi käyttämään puhetta tukevia ja korvaavia kommunikointikeinoja logopediaan suuntaavissa opinnoissa Turun kristillisessä opistossa!