Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | varhaiskasvatuksen ja perhetyön osaamisala

Kankaanpään opisto
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Monimuotokoulutus
Verkko- tai etäopiskelu
Ammatilliset perustutkinnot

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | varhaiskasvatuksen ja perhetyön osaamisala

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja / lastenohjaaja

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja / lastenohjaaja

Hanki puuttuva osaaminen verkko-opintoina, joka sisältää sekä yksilö- että pienryhmässä tehtävää verkkotyöskentelyä! Ohjausta saat koko opintojen ajan.

Koulutus soveltuu sinulle, jos pidät toiminnan suunnittelusta, järjestämisestä ja monipuolisista työtehtävistä. Työpaikalla tapahtuva oppiminen tapahtuu tutkinnon osittain joko kunnallisessa tai yksityisessä päiväkodissa.

Ammatissa tarvitaan oma-aloitteisuutta ja itsenäisyyttä sekä kykyä toimia ryhmässä ja yhteistyössä perheiden, muiden kasvatustyötä tekevien ja vapaa-ajantoimintaa järjestävien tahojen kanssa.

Koulutuksen toteutus

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen aloitusvaiheessa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa aiempi koulutus ja työkokemus huomioidaan opintojen kestossa ja näyttöjen määrässä.

Opinnot suoritetaan etäopiskeluna verkossa oman aikataulusi mukaan. Verkko-opinnot edellyttävät oman tietokoneen käyttöä ja toimivaa laajakaistayhteyttä. Opintojen ajaksi saat käyttöösi Kankaanpään opistolta Office 365 ohjelmistopaketin, Moodle- ja Wilma oppimisympäristöt.

Opintopiirityöskentely järjestetään säännöllisesti verkossa

Eri verkko-oppimisympäristöjen käytössä opastetaan tutkinnon osittain lähipäivinä. Lähiopetus ja opastus verkko-opintoihin järjestetään osoitteessa Pinninkatu 53 B, 4.krs, 33100 Tampere.

Puuttuvan osaamisen hankinta toteutetaan erilaisilla oppimistehtävillä, jotka on johdettu tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksista. Osaaminen osoitetaan näytössä aidoissa työelämän varhaiskasvatuksen ohjaustilanteissa tutkinnon osan kriteereiden mukaisesti päiväkotiympäristössä, jossa toimii moniammatillinen tiimi.

Näyttöjen määrä tarkentuu henkilökohtaisen osaamisen kehittymissuunnitelman laadinnan yhteydessä. Opintojen kesto on siten yksilöllinen, sillä aiempi koulutus ja työkokemus vaikuttavat opintojen muodostumiseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | varhaiskasvatuksen ja perhetyön osaamisala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Keväällä 2019 hakeville järjestetään valintahaastattelut Tampereella Kankaanpään opiston tiloissa (Pinninkatu 53 B, 4. kerros) 14.3.2019 ja 11.6.2019 klo 9–12. Muistathan skannata ja liittää tutkintotodistuksesi sekä mahdolliset alan työtodistuksesi jo hakukortin liitteeksi!

Valintakoe koostuu kirjallisesta ennakkotehtävästä, toiminnallisesta ryhmätilanteesta (ohjaustilanteesta) ja opettajien haastattelusta.

Valinnassa painotetaan hakijan aloitteellisuutta, vastuullisuutta, sosiaalisuutta ja itsensä ilmaisua.

Opiskelijaksi ei voida ottaa sellaista henkilöä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä koulutukseen liittyviin käytännön tehtäviin oppilaitoksessa, työpaikalla tai muussa oppimisympäristössä. (Laki ammatillisesta koulutuksesta, 531/2017, 40 §).

Alan aiemmin hankittu osaaminen huomioidaan opintojen kestossa yleisperiaatteiltaan seuraavasti:

  • perhepäivähoitajan ammattitutkinnon suo­rittaneelle riittää pelkkä varhaiskasvatuksen pedagogisen toiminnan toteuttaminen -tutkinnon osa.
  • lähihoitajan tutkinnon suorittaneen kelpoi­suudet ja suoritettavat tutkinnon osat mää­räytyvät suoritetun osaamisalan mukaisesti.
  • muun ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittanut saa kelpoisuuden varhaiskasva­tuksen lastenhoitajan tehtävään suoritta­malla koko kasvatus- ja ohjausalan perus­tutkinnon varhaiskasvatuksen ja perhetyön osaamisalasta.

Tutkinto / todistus

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto – varhaiskasvatuksen ja perhetyön osaamisala, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja / lastenohjaaja

Kustannukset

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto-opiskelijoille opinnot ovat maksuttomia. Muille koulutuksessa oleville 100 € / tutkinnon osa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | varhaiskasvatuksen ja perhetyön osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kankaanpään opisto

Kankaanpään opisto

Kankaanpään opisto

Kankaanpään opisto sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä Länsi-Suomessa. Kankaanpään opisto tarjoaa monipuolisen koulutustarjonnan kulttuurin, hallinnon sekä hyvinvointi -ja kasvatuksen alalla. Sinun on mahdollista opiskella myös avoimen yliopiston kursseja Kankaanpään opistossa. Kankaanpään opisto on oikea paikka sinulle... Joka haet tekemistä, kokemista, oppimista...


Lue lisää oppilaitoksesta Kankaanpään opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kankaanpään opisto

Opistonkatu 5
38700 Kankaanpää

 Näytä puhelinnumero
www.kankaanpaanopisto.fi

Arvioinnit

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | varhaiskasvatuksen ja perhetyön osaamisala ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Tähtäätkö VAKAVAsti opettajaksi?

Valmentaudu VAKAVAan ja soveltuvuuskokeisiin sekä suorita kasvatustieteen perusopinnot (JY 25 op). Kelan opintotuki. Aloita tammikuussa.