Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala

Karstulan Evankelinen Opisto
Yhteenveto
150 osp
Opintotukikelpoinen
Päiväopinnot
Ammattitutkinnot
Karstula, Verkossa
Alkavat koulutukset
Karstula
Joustavasti

Verkossa
Joustavasti
 Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja osallistuu eri-ikäisten ihmisten kasvatuksen ja toimintakyvyn tukemiseen ja ohjaamiseen. Hän osaa edistää oppimista yhdessä opettajan ja muun opetushenkilöstön kanssa. Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksessa hän kykenee työskentelemään itsenäisesti ja suunnitelmallisesti.

Tutkinnon suorittanut osaa toimia erilaisissa kasvatus-, opetus- ja ohjausalan toimintaympäristöissä. Hän toimii kasvattajana ja ohjaajana työyhteisössään ja edistää yhteisöllisyyttä ja ammatillista vuorovaikutusta. Hän osaa toimia moniammatillisessa yhteistyössä. Hän noudattaa työssään eettisiä periaatteita sekä työtä ohjaavia säädöksiä ja asiakirjoja. Hän osaa hyödyntää työssään erilaisia malleja ja menetelmiä.

Tutkinnon sisältö (150 OSP)

  • Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla
    (20 osp)
  • Oppijan ja oppimisen ohjaus (40 osp)
  • Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä (30 osp)
  • Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus (40 osp)
  • Valinnainen tutkinnonosa (20 osp)

Tutkinnon suorittaminen

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito käytännön työssä. Näytöt koostuvat koulunkäynninohjaajan työstä ja siihen liittyvistä tehtävistä. Tutkinto on valmis, kun kaikki pakolliset tutkinnon osat ja yksi valinnainen on suoritettu hyväksytysti.

Opiskele juuri sinulle soveltuvalla tavalla

Karstulassa voit opiskella joustavasti päiväopiskelijana (opistolla toteutettavat lähijaksot), oppisopimuksella tai koulutussopimuksella. Opiskelu sisältää myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista sekä itsenäistä etäopiskelua. Tutkinnon suorittaminen antaa myös kelpoisuuden vastaavan alan ammattikorkeakouluopintoihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Opintoihin on jatkuva haku, joten voit hakea milloin sinulle parhaiten sopii. Aloitus kaksi kertaa vuodessa – syksyllä ja keväällä. Opintoihin haetaan sähköisen hakemuslomakkeen kautta. Haku keväällä 2021 alkaviin opintoihin 11.12.2020 mennessä. Jälkihaku 29.1.2021 mennessä.

Kasvatus- ja ohjausalan ammattillisiin opintoihin pääsyvaatimuksena on vähintään 18 vuoden ikä sekä peruskoulun tai lukion suorittamisen lisäksi soveltuva kasvatusalan lisäkoulutus ja työkokemus. Lisäksi hakijalta edellytetään alan työssä vaadittavaa terveyttä ja soveltuvuutta. Hakijat haastatellaan ennen valintapäätöstä, jossa käydään läpi koulutukseen liittyvät terveydentilavaatimukset (OPH-5-2018, L 531/2017,40 §).

Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Täytä hakemus niin  sinuun otetaan yhteyttä. Oppilaitos vastaa mielellään myös kysymyksiin, mikäli jokin asia sinua vielä mietityttää. Hyväksynnän jälkeen saat hyväksymiskirjeen, jossa myös tarkemmat tiedot opiskelupaikan vastaanottamisesta.

Kansanopisto opinnot ovat maksullisia, opintotukeen oikeuttavia opintoja. Kansanopistovuosi ei vie paikkaasi korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiössä. Haettaessa myöhemmin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon, voi opiston opinnoista huolimatta hakea ensikertalaiskiintiössä.

Tutkinto / todistus

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Katso lisätiedot oppilaitoksen omilta kotisivuilta tai kysy lisää!

Opiston opiskelijoilla on mahdollisuus asua opiston asuntolassa edulliseen hintaan. Asuntomaksu kattaa asumisen opiston asuntolassa maanantaista perjantaihin sisältäen aamupalan ja päivällisen. Asuminen opiston asuntolassa on mahdollista myös viikonloppuisin lisämaksusta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Karstulan Evankelinen Opisto

Karstulan Evankelinen Opisto

Karstulan Evankelisesta Opistosta eväitä elämään

Karstulan Evankelinen Opisto (KEO-Karstula) antaa valmiuksia monille eri koulutusaloille. Opisto on erikoistunut kasvatus- ja sosiaali-, liikunnan- ja kädentaitojen koulutuksiin. Karstulan Evankelinen Opisto sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa, Suomenselän alueella. Opisto on pienehkö mutta monipuolinen koulutuskeskus. Samassa opistossa opiskelevat sulassa sovussa niin yleissivistävän-,...


Lue lisää oppilaitoksesta Karstulan Evankelinen Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Karstulan Evankelinen Opisto

Kokkolantie 12
43500 Karstula

 Näytä puhelinnumero
www.keokarstula.fi

Arvoinnit
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Vaihtoehto välivuodelle
Karstulan Evankelinen Opisto

Karstulan Evankelisesta Opistosta koulunkäyntiavustajaksi valmistunut Joni Oikari kertoo, kuinka välivuoden voi viettää tehokkaasti kansanopisto-opintojen parissa.

"Koulutus on vastannut odotuksia. Työharjoitteluista olen saanut paljon haluamaani käytännön kokemusta, koska olen harjoitellut useissa eri paikoissa vuoden aikana.  Nyt olen vakuuttunut, että haluan työskennellä lasten parissa."

Lue Jonin haastattelu kokonaisuudessaan täältä.

Lue lisää
Opiskele ammattiin tai valmistau...
Karstulan Evankelinen Opisto

"Kansanopisto antaa hyvät mahdollisuudet esimerkiksi ammattitutkinnon suorittamiseen kaikenikäisille. Opetuksen taso on erittäin laadukasta ja erilaiset kurssit monipuolisia. Opistolla opiskelusta kannattaa ottaa kaikki irti, sillä siitä jää takuulla paljon hyviä muistoja sekä kokemuksia talteen."

Lue kasvatusalasta kiinnostuneen Sannan haastattelu kokonaisuudessaan täältä.

Lue lisää

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: