Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | Perhepäivähoidon osaamisala

Karstulan Evankelinen Opisto
Yhteenveto
150 osp
Opintotukikelpoinen
Päiväopinnot
Ammattitutkinnot
Karstula, Verkossa
Alkavat koulutukset
Karstula
Joustavasti

Verkossa
Joustavasti
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | Perhepäivähoidon osaamisala

Perhepäivähoitaja toteuttaa monipuolista, lapsen tarpeista lähtevää varhaiskasvatusta ja toimii vastuullisena kasvattajana. Hän suunnittelee ja toteuttaa tavoitteellista varhaiskasvatusta yhteistyössä perheiden ja muun yhteistyöverkoston kanssa.

Tutkinnon suorittanut tukee ohjattavien kasvua ja kehitystä sekä tukee yksilön myönteisen minäkuvan ja itsetunnon rakentumista. Hän tunnistaa, ennaltaehkäisee ja puuttuu kiusaamis- ja häirintätilanteisiin. Tutkinnon suorittanut osaa ohjata sekä yksilöä että ryhmiä, tunnistaa työssään erityistä tukea tarvitsevat oppijat ja ohjattavat sekä osaa tukea heidän toimintakykyään ja oppimistaan. Hän huolehtii toimintaympäristön tarkoituksenmukaisuudesta ja turvallisuudesta.

Tutkinnon sisältö (150 OSP)

  • Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla (20 osp)
  • Toimiminen perhepäivähoitoympäristössä (40 osp)
  • Lapsen tuen tarpeisiin vastaaminen yhteistyössä huoltajien kanssa (30 osp)
  • Pedagogisen toimintakulttuurin toteuttaminen varhaiskasvatuksessa (40 osp)
  • Valinnainen tutkinnonosa (20 osp)

Tutkinnon suorittaminen

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito perhepäivähoitajan käytännön työssä. Näytöt koostuvat perhepäivähoitajan työstä ja siihen liittyvistä tehtävistä. Tutkinto on valmis, kun neljä pakollista ja yksi valinnainen tutkinnon osa on suoritettu hyväksytysti.

Opiskele juuri sinulle soveltuvalla tavalla

Karstulassa voit opiskella joustavasti päiväopiskelijana (opistolla toteutettavat lähijaksot), oppisopimuksella tai koulutussopimuksella. Opiskelu sisältää myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista sekä itsenäistä etäopiskelua. Tutkinnon suorittaminen antaa myös kelpoisuuden vastaavan alan ammattikorkeakouluopintoihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | Perhepäivähoidon osaamisala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Opintoihin on jatkuva haku, joten voit hakea milloin sinulle parhaiten sopii. Aloitus kaksi kertaa vuodessa – syksyllä ja keväällä. Opintoihin haetaan sähköisen hakemuslomakkeen kautta. Haku keväällä 2021 alkaviin opintoihin 11.12.2020 mennessä. Jälkihaku 29.1.2021 mennessä.

Kasvatus- ja ohjausalan ammattillisiin opintoihin pääsyvaatimuksena on vähintään 18 vuoden ikä sekä peruskoulun tai lukion suorittamisen lisäksi soveltuva kasvatusalan lisäkoulutus ja työkokemus. Lisäksi hakijalta edellytetään alan työssä vaadittavaa terveyttä ja soveltuvuutta. Hakijat haastatellaan ennen valintapäätöstä, jossa käydään läpi koulutukseen liittyvät terveydentilavaatimukset (OPH-5-2018, L 531/2017,40 §).

Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Täytä hakemus niin sinuun otetaan yhteyttä. Oppilaitos vastaa mielellään myös kysymyksiin, mikäli jokin asia sinua vielä mietityttää. Hyväksynnän jälkeen saat hyväksymiskirjeen, jossa myös tarkemmat tiedot opiskelupaikan vastaanottamisesta.

Kansanopisto opinnot ovat maksullisia, opintotukeen oikeuttavia opintoja. Kansanopistovuosi ei vie paikkaasi korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiössä. Haettaessa myöhemmin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon, voi opiston opinnoista huolimatta hakea ensikertalaiskiintiössä.

Tutkinto / todistus

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Katso lisätiedot oppilaitoksen omilta kotisivuilta tai kysy lisää!

Opiston opiskelijoilla on mahdollisuus asua opiston asuntolassa edulliseen hintaan. Asuntomaksu kattaa asumisen opiston asuntolassa maanantaista perjantaihin sisältäen aamupalan ja päivällisen. Asuminen opiston asuntolassa on mahdollista myös viikonloppuisin lisämaksusta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | Perhepäivähoidon osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Karstulan Evankelinen Opisto

Karstulan Evankelinen Opisto

Karstulan Evankelisesta Opistosta eväitä elämään

Karstulan Evankelinen Opisto (KEO-Karstula) antaa valmiuksia monille eri koulutusaloille. Opisto on erikoistunut kasvatus- ja sosiaali-, liikunnan- ja kädentaitojen koulutuksiin. Karstulan Evankelinen Opisto sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa, Suomenselän alueella. Opisto on pienehkö mutta monipuolinen koulutuskeskus. Samassa opistossa opiskelevat sulassa sovussa niin yleissivistävän-,...


Lue lisää oppilaitoksesta Karstulan Evankelinen Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Karstulan Evankelinen Opisto

Kokkolantie 12
43500 Karstula

 Näytä puhelinnumero
www.keokarstula.fi

Arvoinnit
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | Perhepäivähoidon osaamisala ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Opiskele ammattiin tai valmistau...
Karstulan Evankelinen Opisto

"Kansanopisto antaa hyvät mahdollisuudet esimerkiksi ammattitutkinnon suorittamiseen kaikenikäisille. Opetuksen taso on erittäin laadukasta ja erilaiset kurssit monipuolisia. Opistolla opiskelusta kannattaa ottaa kaikki irti, sillä siitä jää takuulla paljon hyviä muistoja sekä kokemuksia talteen."

Lue kasvatusalasta kiinnostuneen Sannan haastattelu kokonaisuudessaan täältä.

Lue lisää

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: