Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Nuorten Opistovuosi

Karstulan Evankelinen Opisto
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
Yhteishaku / Jatkuva haku
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / Jatkuva haku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Karstula
Kansanopistot

Video

Luovuutta kuvastava piirros

Nuorten Opistovuosi

Nuorten Opistovuosi -koulutukset ovat lukuvuoden mittaisia, oppivelvollisille maksuttomia koulutuksia, jotka koostuvat yhteisistä opinnoista sekä valitun suuntautumisalan mukaisista opinnoista. Lukuvuoden aikana on myös mahdollista korottaa peruskoulun arvosanoja.

Nuorten Opistovuosi -koulutukset ovat suunnattu vuonna 2005 tai sen jälkeen peruskoulun päättäville nuorille, jotka eivät vielä ole suorittaneet toisen asteen tutkintoa tai löytäneet jatko-opiskelupaikkaa.

Nuorten Opistovuosi -koulutuksiin voivat kuitenkin hakea muutkin, kuin oppivelvolliset nuoret - heille opinnot ovat maksullisia opintoja. Muille kuin oppivelvollisille opintoviikkomaksut määräytyvät Kansanopistolinjojen koulutuspakettien mukaisesti.

Nuorten Opistovuosi –koulutukset soveltuvat kaikille nuorille, jotka;

 • eivät vielä tiedä mitä haluavat opiskella seuraavaksi ja haluavat kokeilla, mikä voisi olla juuri itselle sopiva ala
 • tietävät mitä haluat opiskella, mutta haluavat vielä korottaa peruskoulun arvosanojaan ennen jatko-opintoihin hakemista
 • haluavat vielä harjoitella itsenäistä asumista lähempänä kotia, ennen kuin muuttavat isompaan kaupunkiin opiskelemaan

Karstulan Evankelinen Opisto tarjoaa turvallisen, kodikkaan ja yhteisöllisen tavan harjoitella itsenäistä elämistä valmiiksi kalustetussa opiskelija-asuntolassa. Opistolla asuvat saavat ohjausta sekä pääsevät harjoittelemaan omassa kodissa tarvittavia taitoja.

Vietä juuri sinun näköisesi opistovuosi!

KEO-Karstulassa on valittavissa kuusi eri suuntautumisvaihtoehdolla olevaa Nuorten Opistovuosi -koulutusta. Lukuvuoden aikana nuori saa kaikki tarvittavat tiedot, taidot ja osaamisen jatkaakseen haluamiinsa jatko-opintoihin.

Opistovuosi- koulutusten yhteisiin opintoihin sisältyy mm. oman talouden ja arjenhallintaa, opastusta fiksuun rahankäyttöön sekä kodinhoitoon ja ruoanvalmistukseen.

Valittavat suuntautumislinjat

 • Hoivan Opistovuosi -koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalasta, erityisesti ikääntyneen väestön sekä tukea tarvitsevien toimintakyvyn tukemisesta, avustamisesta kiinnostuneille. Koulutus mahdollistaa tutustumisen sosiaali- ja terveysalan keskeisiin sisältöihin ja työympäristöihin, kuten päiväkotiin, lasten- ja nuorten sosiaali- ja terveyspalveluihin, kotihoitoon sekä asumispalveluihin. Tuleva ammattisi voisi olla esim. henkilökohtainen avustaja, kehitysvamma-alan ohjaaja, lähihoitaja, sairaanhoitaja tai sosionomi.
 • Hyvinvoinnin Opistovuosi -koulutus mahdollistaa tutustumisen hyvinvointialan keskeisiin sisältöihin ja työympäristöihin, kuten yksilöiden ja ryhmien ohjaamiseen sekä valmentamiseen ja työhön hyvinvointialan yrittäjänä. Tavoitteena on saada kokemusta yksittäisen asiakkaan ja pienien ryhmien ohjaamisesta ja valmentamisesta sekä hankkia hyvinvointialan perustietoa jatko-opintoja varten. Tuleva ammattisi voisi olla esim. hyvinvointivalmentaja, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, liikunnan ohjaaja, fysioterapeutti tai hyvinvointialan yrittäjä.
 • Kasvun Opistovuosi -koulutus mahdollistaa tutustumisen kasvatus- ja ohjausalan keskeisiin sisältöihin ja työympäristöihin, kuten koulu, päiväkoti, vapaa-ajantoiminta ja kerhot. Tavoitteena on saada kokemusta pienien ryhmien ohjaamisesta leikeissä, vapaa-ajan toiminnassa tai oppimisessa sekä hankkia kasvatus- ja ohjausalan perustietoa jatko-opintoja varten. Tuleva ammattisi voisi olla esim. lastenhoitaja, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, koulunkäynninohjaaja, perhepäivähoitaja, erityisnuorisotyöntekijä, opettaja, erityisopettaja.
 • Luovuuden Opistovuosi -koulutus mahdollistaa nuoren luovuuden rikastuttamisen mm. kädentaitojen, musiikin ja ilmaisutaidon taikka tapahtumatuotannon opintojen avulla. Kaikki luova harrastaminen katsotaan eduksi ja voidaan tunnistaa osaksi opiskelijan opintoja.​ Tavoitteena on saada monipuolista kokemusta erilaisesta luovasta toiminnasta, harjoitella itseilmaisua ja oman osaamisen tuotteistamisesta sekä hankkia musiikin ja/tai taideteollisuusalan perustietoa jatko-opintoja varten. Tuleva ammattisi voisi olla esim. kirjailija, journalisti, kädentaidon ohjaaja, kulttuurituottaja tai muusikko.
 • Ympäristöviisas Opistovuosi -koulutus tarjoaa kattavan läpileikkauksen ympäristö- ja luonnontieteisiin sekä kestävään tulevaisuuteen. Opinnoissa tutustutaan omaan luontosuhteeseen, kestävän tulevaisuuden periaatteisiin, sekä ympäristötoimijuuteen ja ympäristökasvatukseen. Lukuvuoden aikana saat konkreettisia työkaluja tehdä itselle mielekkäitä, kestäviä ja ympäristöviisaita valintoja. Tuleva ammattisi voisi olla esim. luontotieteilijä, biologi, tutkija, ympäristöteknologian insinööri tai alan opettaja.
 • Työn ja yrittämisen Opistovuosi -koulutus mahdollistaa oman alan etsimisen työelämään tutustumalla. Tutustut erilaisiin työaloihin ja opintopolkuihin oman kiinnostuksesi mukaan. Saat tietoa myös yrittämisestä ja pääset kokeilemaan yrittäjänä toimimista käytännössä omien vahvuuksiesi pohjalta. Tavoitteena on saada monipuolista ja konkreettista kokemusta yrittäjyydestä sekä harjoitella työelämän pelisääntöjä käytännössä.

Opintojen suorittaminen

Opinnot ovat kokopäiväistä ja opetus tapahtuu lähiopetuksena Karstulan Evankelisella Opistolla. Lähiopetuksen lisäksi opinnot sisältävät n. kerran viikossa joko itsenäistä opiskelua tai ohjattua verkko-opetusta.

Opiskelu KEO-Karstulassa on monipuolista ja käytännönläheistä. Opintoihin sisältyy oppimistehtäviä, ryhmätöitä, alan kirjallisuutta, itsenäistä työskentelyä, työpaikoilla suoritettavia harjoittelujaksoja ja sekä linjojen välistä yhteistyötä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Nuorten Opistovuosi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Nuorten Opistovuosi -koulutuksiin voi hakea; 

 • joko yhteishaussa Opintopolku.fi -palvelun kautta 
 • tai yhteishakuajan ulkopuolella suoraan opiston omilta verkkosivuilta

Jos haet yhteishaun kautta, opinnot alkavat elokuussa. Jos täytät hakemuksen opiston verkkosivuilla, voit aloittaa opinnot joustavasti ympäri vuoden. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista.

Kustannukset

Oppivelvollisille koulutus ja oppimateriaalit, asuminen asuntolassa sekä ruokailut koulupäivinä ovat maksutonta.

Muille kuin oppivelvollisille koulutus on maksullista. Muille kuin oppivelvollisille opintoviikkomaksut määräytyvät Kansanopistolinjojen koulutuspakettien mukaisesti. Muilla kuin oppivelvollisilla on mahdollisuus anoa opintomaksuihin Opintoseteliä.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Nuorten Opistovuosi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Karstulan Evankelinen Opisto

Karstulan Evankelisesta Opistosta eväitä elämään

Karstulan Evankelinen Opisto (KEO-Karstula) antaa valmiuksia monille eri koulutusaloille. Opisto on erikoistunut kasvatus- ja sosiaali-, liikunnan- ja kädentaitojen koulutuksiin. Karstulan Evankelinen Opisto sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa, Suomenselän alueella. Opisto on pienehkö mutta monipuolinen koulutuskeskus. Samassa opistossa opiskelevat sulassa sovussa niin yleissivistävän-,...


Lue lisää oppilaitoksesta Karstulan Evankelinen Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Karstulan Evankelinen Opisto

Kokkolantie 12
43500 Karstula

 Näytä puhelinnumero
www.keokarstula.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Nuorten Opistovuosi ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,5)
Perustuu 10 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele itsesi onnelliseksi!

Kymenlaakson opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan erikoistunut kansanopisto, jossa voit opiskella lukukauden tai lukuvuoden.

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Nuorten Opistovuosi täytä seuraavat tiedot:

Mistä haluat lisätietoja? *
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen toteutustavat
Koulutuksen alkamisajankohta
Kustannukset
Hakukriteerit
Hakeminen
Muuta, mitä? (Selvennä viestikentässä)