Kansanopistot
5,0 (1 Arvioinnit)

Musiikkilinja (musiikki, laulaja tai musiikkiteknologia)

Kauhajoen opisto, paikassa Kauhajoki
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Musiikkilinja (musiikki, laulaja tai musiikkiteknologia)

Musiikkilinja

Musiikkilinjan opinnot tarjoavat loistavat mahdollisuudet alan perustietojen ja -taitojen oppimiseen ja jatko-opintopaikan saamiseen. Opintolinja tarjoaa valmennusta konservatorioiden pop-/jazzmusiikin ja musiikkiteknologian pääsykokeisiin ja koulutuksen käyneet ovatkin päässeet erittäin hyvin ammatilliseen koulutukseen ja alalle. Innostava ja oppimiseen kannustava ilmapiiri tarjoaa tien omien valmiuksien kehittämiseen vaikka jatko-opinnot eivät ehkä kiinnostaisikaan.

Opetus painottuu instrumentin hallintaan, yhtyesoittoon ja improvisointiin. Opetettavissa aineissa pyritään aina PT 3 -tasoisiin suorituksiin.

Opintojen sisältö

Musiikkilinjalla opiskelija saa mahdollisuuden kehittyä muusikkona, soittajana ja lauluntekijänä. Myös lavaesiintyminen sekä musiikin teoria ja historia eri musiikin tyylisuuntineen tulevat tutuiksi soitto- ja laulutaidon kehittyessä.

Opit sovittamaan ja sanoittamaan sekä hallitsemaan musiikkiteknologiaa. Linjan päätavoite on syventää opiskelijan aikaisempaa osaamista sekä tarjota laadukasta opetusta alasta, joka on aina herättänyt kiinnostusta opiskelijassa.

Opintoihin kuuluu myös musiikkivideoiden kuvaus, tallennus ja editointi yhteistyössä Mediataide-Pelivisio -linjan opiskelijoiden kanssa. Opiskelijoiden käytössä ovat studio ja yhtyetilat sekä editointilaitteisto omia projekteja ja työskentelyä varten.

Opintosuunnat

MUSIIKKI

OPETUS
Opinnoista hankitaan osaamista ja valmiuksia alalle ja jatko-​opintoihin. Tutustutaan alan teorioihin, välineisiin ja käytäntöihin. Musiikkiopinnot kehittävät ilmaisu-​ ja esiintymistaitoja sekä projektinhallintataitoja. Opiskelijat toteuttavat myös musiikin opintosuuntien ja opiston eri opintolinjojen välistä yhteistyötä.

SOITINOPETUS
Soitinopetuksessa pyritään tuottamaan opiskelijoille riittävät taidot, joita edellytetään SMOLin ja Helsingin Pop/Jazz -konservatorion tutkintovaatimusten mukaisissa pt 1, pt 2 ja pt 3-kurssitutkinnoissa. Kansanmusiikin opiskelussa kuulonvarainen soitonopiskelu on merkittävä osa instrumenttiopetusta. Myös oma nuotintaminen kuuluu opiskeluun.

LAULAJA

OPETUS
Opetussisällöt koostuvat laulun eri osa-alueiden harjoittelusta, jossa tekniikka, tulkinta, stemmalaulu ja kuoro ovat pääosissa.
Keskustelemme musiikinteoriasta, harjoittelemme bändin solistina toimimista, softien perusteita sekä treenaamme esiintymistä yhdessä muiden musiikkiopiskelijoiden kanssa.

TAVOITE
Opinnoissa pyritään oman äänen ja ilmaisun kehittämiseen lauluinstrumentin näkökulmasta. Keskitymme myös yhteissoittoon ja tasavertaisena muusikkona toimimiseen muiden opiskelijoiden kanssa.

MUSIIKKITEKNOLOGIA

OPETUS
Musiikkiteknologian opintosuunnan opinnot vahvistavat musiikin perusteiden osaamista ja perehdyttävät musiikkiteknologian mahdollisuuksiin tuottaa musiikkia itse.

Opetussisältöön kuuluu soittamisen lisäksi ohjattua harjoittelua ja esiintymistä, musiikin improvisaatiota ja esiintymistaidon kartuttamista. Myös musiikkiteknologian eri osa-​alueet, kuten äänituotanto, digitaalitekniikan käyttö musiikin tekemisessä, äänentoisto ja äänentoistotilanteiden vuorovaikutus ja hallinta tulevat tutuiksi opiskelijoille.

TAVOITE
Lukuvuoden aikana opiskelijat perehtyvät musiikin teoriaan ja historiaan, opiskelevat kuorolaulua ja vapaata säestystä.
Myös musiikinteko-​ohjelmaan tutustuminen kuuluu opetussisältöön.

Opinnoissa pyritään  valmentamaan opiskelijat musiikkialan ammattiopintoihin. Opintojen päätyttyä opiskelijat ovat syventäneet osaamistaan musiikkiteknologiassa ja kykenevät tuottamaan äänitteitä.

Yleistä:

SÄVELTÄMINEN JA LAULUNTEKEMINEN
Opinnoissa keskitytään opiskelijan oman sävelmateriaalin, laulujen, sävellysten sovittamiseen ja sanoittamiseen. Tutustutaan säveltämistekniikoihin ja -metodeihin.

KONSERTIT
Opiskelijat järjestävät opettajan ohjauksella ohjelmistoa erilaisiin konsertteihin.

KURSSITUTKINNOT
Opiskelijat voivat halutessaan suorittaa soitin- tai laulututkinnon oman soitin- tai lauluopettajansa johdolla. Tutkinnot ovat SMOLin ja Helsingin Pop/Jazz konservatorion vaatimusten mukaisia.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Musiikkilinja (musiikki, laulaja tai musiikkiteknologia), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2024

  • Lähiopetus
  • Kauhajoki

Hakeminen

Linjalle haetaan opiskelemaan koulutuksen kotisivulta löytyvällä hakulomakkeella.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta. 

Täysihoitohinta sisältää opetuksen, asumisen opiston asuntolassa ja ruokailut (sis. aamiainen, lounas, päivällinen) koulupäivinä.

Opiskelijoiden on mahdollista hakea Kauhajoen opistolta koko lukukauden tai lukuvuoden kattavaa opintostipendiä.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Musiikkilinja (musiikki, laulaja tai musiikkiteknologia)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 1 arviointiin
Kirjoita arviointi
5/5
Sohvi
03 kesä 2015

Aivan mahtava koulutus, suosittelen kaikille musiikin parissa tulevaisuutta suunnittelevalle :)

Kauhajoen opisto
Järvikyläntie 92
61850 Kauhajoki

Monipuolinen koulutustarjonta ja mahdollisuus lukuvuosistipendiin!

Kauhajoen opisto on jo yli 90 vuotta toiminut kansanopisto, joka tarjoaa monipuolista opetusta taiteissa, kasvatuksessa, hoitoalalla ja peruskouluopinnoissa. Kauhajoen opistossa on mahdollista suorittaa myös avoimen yliopiston perus- ja aineopintotasoisia kursseja  useissa aineissa. Tavoitteena on yleissivistyksen laajentaminen ja syventäminen tai valmentautuminen...

Lue lisää oppilaitoksesta Kauhajoen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu