Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Ammatilliset perustutkinnot

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaaja tai lastenohjaaja

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, paikassa Kälviä
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaaja tai lastenohjaaja

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Haluatko työskennellä ihmisten kanssa nuoriso- ja yhteisöohjauksen yhä laajenevalla työkentällä? Koulutuksen myötä sinusta tulee kasvatuksen- ja ohjauksen ammattilainen. Opit käyttämään eri-ikäisten kasvua, voimavaroja, identiteettiä ja elämänhallintaa tukevia toimintamenetelmiä.

Lastenohjaaja työskentelee varhaiskasvatuksen tehtävissä huolehtimalla lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Hän voi työskennellä myös perheiden ja kouluikäisten lasten kanssa.

Tulevia työympäristöjäsi voivat olla mm. nuorisotalot, koulut, laitokset, lastensuojeluyksiköt, järjestöt, nuorten työpajat, nuorisokeskukset sekä yksityiset yritykset.

Ammattinimikkeesi voi olla mm. nuoriso-ohjaaja, erityisnuorisotyöntekijä, etsivä nuorisotyöntekijä, projektityöntekijä, koulunuorisotyöntekijä.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Voit valita nuoriso- ja yhteisöohjauksen tai varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalan. Tutkintonimikeet ovat Nuoriso- ja yhteisöohjaaja tai Lastenhoitaja.

Opiskelu muodostuu yhdestä kaikille pakollisesta tutkinnon osasta ja osaamisalan pakollisista tutkinnonosista, yhdestä valinnaisesta sekä yhteisistä tutkinnon osista.

Nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi ja lastenohjaajaksi opiskellaan Kälviän toimipaikassa. Erilaisten tapahtumien ja toimintapäivien kautta pääset alusta alkaen tekemään ”oikeaa työtä” ja oppimaan alan ammattilaiseksi. Opit käyttämään erilaisia ohjaamisessa tarvittavia toiminnallisia ja kasvua tukevia menetelmiä: digiohjaus, kulttuurinen ohjaus, liikunnan ohjaus, luonto- ja elämystoiminnan ohjaus sekä kansainvälisyyskasvatus. Opetuksessa painotetaan itse tekemällä ja kokemalla oppimista.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaaja tai lastenohjaaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kälviä
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Kälviä
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, nuoriso- ja yhteisöohjaaja tai lastenohjaaja

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaaja tai lastenohjaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8
67100 Kokkola

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa. Koulutustarjonta muodostuu ammatillisesta peruskoulutuksesta sekä ammatilliseen koulutukseen ohjaavista ja valmistavista opinnoista. Kpedussa opiskelijalla on lukuisia eri tapoja saavuttaa sellainen ammattiosaaminen,jolla oikeasti pärjää työelämässä. Valittavana on valtava...

Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu