✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Maatalousalan ammattitutkinto | Maatalouskonehuoltaja

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Yhteenveto
1,5 vuotta
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Monimuotototeutus
Kannus
Ammattitutkinnot
Asentaja korjaa autoa

Maatalousalan ammattitutkinto | Maatalouskonehuoltaja

Koulutuksen avulla hankitaan osaaminen maatalouskoneiden ja traktoreiden huoltamiseen ja korjaamiseen. Tutkintonimike on maatalouskonehuoltaja. Keskeistä osaamista maatalouskonehuoltajan ammatissa on traktoreiden ja maatalouskoneiden rakenteiden tuntemus ja asennus-, huolto- ja korjaustöiden tekeminen. Asiakaspalvelu- ja työelämätaidot korostuvat nykyisin maatalouskonehuoltajan ammatissa. Maatalouskonehuoltajan työssä on tärkeää ymmärtää vikadiagnostiikkaa, sähkö- ja hydrauliikkajärjestelmät. Tulevaisuudessa haastetta työhön tuo myös uusien energialähteiden hyödyntäminen konetekniikassa.

Koulutus järjestetään yhteistyössä traktori- ja maatalouskonevalmistajien kanssa. Näin varmistetaan koulutuksen sisältöjen ajantasaisuus ja monipuolisuus.
Koulutus valmistaa tutkinnon suorittamiseen. Osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään käytännön työtehtävissä pääosin työpaikoilla

Sisältö

Maatalousalan ammattitutkinto, maatalousteknologian hyödyntämisen osaamisala (150 osp).

Opetusta tarjotaan seuraaviin tutkinnon osiin:


Pakollinen tutkinnon osa:

  • Maatalousalan työtehtävissä toimiminen 50 osp


Valinnaiset tutkinnon osat, yhteensä 100 osp:
Valinnaiset tutkinnon osat 1, 50-100 osp

  • Traktorin huolto ja korjaaminen 50 osp
  • Maatalouskoneiden huolto ja korjaaminen 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2, 0-50osp

  • Maatalousalan työkoneiden huolto-, korjaus- ja metallityöt 50 osp

Koulutuksessa on lähi-, etä- ja verkko-opintoja sekä työelämässä oppimista. Lähiopetuspäiviä järjestetään myös konevalmistajien yrityksissä.

Tutkinnossa tarvittava osaamisen hankkiminen suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisesti. Suunnittelussa otetaan huomioon aikaisempi osaaminen, esim. työkokemusten, koulutusten tai harrastusten avulla hankittu osaaminen.

Koulutusaika vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon tutkinnossa tarvittavaa osaamista pitää vielä hankkia. Keskimäärin tutkinnon suorittamiseen kuluu aikaa noin 1,5 vuotta ja koulutus sisältää noin 35 lähipäivää 2-5 päivän jaksoissa.

Jos sinulla on pitkä työkokemus koneiden huolto- ja korjaustyöstä ja mahdollisesti taustalla alan peruskoulutus, voit suorittaa tutkinnon keskimääräistä nopeammalla aikataululla.

Ammattitutkinnon suorittamiseen tarvitaan työpaikka eli opiskelija omalla työpaikallaan tai yrityksessään hankkii ja/ tai osoittaa osaamistaan. Tällöin tehdään oppisopimus ja koulutus on opiskelijalle pääosin maksutonta. Tarkempaa tietoa oppisopimuksesta

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Maatalousalan ammattitutkinto | Maatalouskonehuoltaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Maatalousalan ammattitutkinto soveltuu hyvin henkilöille, jotka työskentelevät maatalouskoneiden huolto- tai traktorikorjaamoissa ja haluavat päivittää ja lisätä osaamistaan. Ammattitutkintokoulutus soveltuu myös henkilöille, joilla on esim. maatalousalan peruskoulutus tai auto- / konealan koulutus.

Ammattitaidon hankkiminen suunnitellaan jokaisen tarpeiden mukaan henkilökohtaisesti

Tutkinto / todistus

Maatalousalan ammattitutkinto, maatalouskonehuoltaja

Kustannukset

Oppisopimus on opiskelijalle pääosin maksuton.


Muille koulutuksen hinta 500€, tutkinnon osa maksaa 200€

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maatalousalan ammattitutkinto | Maatalouskonehuoltaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa. Koulutustarjonta muodostuu ammatillisesta peruskoulutuksesta sekä ammatilliseen koulutukseen ohjaavista ja valmistavista opinnoista. Kpedussa opiskelijalla on lukuisia eri tapoja saavuttaa sellainen ammattiosaaminen,jolla oikeasti pärjää työelämässä. Valittavana on valtava...


Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Närvilänkatu 8
67100 Kokkola

 Näytä puhelinnumero
www.kpedu.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Maatalousalan ammattitutkinto | Maatalouskonehuoltaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Maatalousalan ammattitutkinto | Maatalouskonehuoltaja täytä seuraavat tiedot: