Sivuston käyttötapa: Mobiili

Maatalousalan ammattitutkinto | Tuotantoeläinten tilasiemennys (nauta) -tutkinnon osa 50 OSP

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Kannus
Ammattitutkinnot

Maatalousalan ammattitutkinto | Tuotantoeläinten tilasiemennys (nauta) -tutkinnon osa 50 OSP

Maatalousalan ammattitutkinto | Tuotantoeläinten tilasiemennys (nauta) -tutkinnon osa 50 OSP Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Maatalousalan ammattitutkinto | Tuotantoeläinten tilasiemennys (nauta) -tutkinnon osa 50 OSP

Tuotantoeläinten tilasiemennyksen (nauta) koulutus antaa tiedot ja taidon nautojen tilasiemennykseen.

Tutkinnon osa suoritetaan näyttönä. Näyttö järjestetään joko opiskelijan omalla tilalla tai tilalla, johon hän on palvelussuhteessa. Näytössä osaaminen osoitetaan koko tilasiemennyksen prosessissa.

Tutkinnon osan suorittaminen hyväksytysti näytössä antaa eläinsuojelulain edellyttämän kelpoisuuden nautojen keinosiementämiseen omalla tilalla tai tilalla, johon henkilö on palvelussuhteessa.

Koulutuksen sisältö

  • siemennysajankohdan määritys
  • hedelmällisyyden tunnusluvut
  • keinosiemennyksen perusteet ja siemennystekniikka
  • työvälineistä huolehtiminen
  • siemenen hankinta, varastointi ja käsittely
  • siementäminen
  • siemennysälineiden puhdistus ja huolto
  • dokumentointi
  • jalostus

Toteutus

Koulutus järjestetään yhteistyössä Faba Osk:n kanssa. Koulutus toteutetaan lähi- ja verkko-opintoina sekä ohjattuina käytännön harjoitteluina opiskelijan omalla tilalla tai työpaikalla. Lähiopintoja 2 päivää/ryhmä.

Lähiopetuksessa kouluttajina Faban eläinlääkärit ja tuotepäällikkö.
Käytännön harjoittelu omalla tilalla tai työpaikalla tapahtuu seminologien ohjauksessa: 5 x 3 tunnin ohjauskäyntiä.

Tutkinnossa tarvittavan ammattitaidon hankkiminen suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisesti. Suunnittelussa otetaan huomioon aikaisempi työkokemuksen, koulutuksien tai harrastusten avulla hankittu osaaminen. Esim. jos olet käynyt nautojen tilasiemennyskoulutuksen jossain muualla ja sinulla on tutkinnossa tarvittava osaaminen, sinut ohjataan suoraan näyttöön.

Opiskelu koulutussopimuksella tai oppisopimuksella

Tarvittava ammattitaito on mahdollista hankkia myös niin, että omalla työpaikalla toinen työntekijä, jolla on tilasiemennykseen liittyvä kelpoisuus, toimii ohjaajana. Tällöinkin on ensin hakeuduttava opiskelijaksi ja henkilökohtaistamisessa sovitaan osaamisen hankkimisesta työpaikalla. Työpaikan ja ohjaajan kanssa tehdään koulutussopimus tai oppisopimus. Ohjaajan ammattitaito ja ohjausosaaminen varmistetaan ennen sopimuksen tekemistä.

Oppisopimus solmitaan silloin, kun kyseessä on työsuhde tai opiskelija toimii tilalla yrittäjänä (omistaa puolet yrityksestä). Oppisopimus myös edellyttää, että ammattitaitovaatimuksiin liittyviä töitä tehdään vähintään 25 tuntia/viikko. Muissa tapauksissa tehdään koulutussopimus. Oppisopimus on opiskelijalle maksuton, koulutussopimuksen puitteissa opiskeltaessa opiskelijalta peritään koulutusmaksu (800 €).

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Maatalousalan ammattitutkinto | Tuotantoeläinten tilasiemennys (nauta) -tutkinnon osa 50 OSP, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omilla nettisivuilla. Koulutukseen on jatkuva haku.

Lypsy- tai emolehmätilojen yrittäjät ja eläinten hoitotöitä tekevät tilatyöntekijät. Työkokemusta oltava nautojen hoidosta ja käsittelystä. Myös maatalousalan peruskoulutuspohja suotavaa.

Tällä hetkellä tutkinnon osaan voivat hakeutua ne, joiden on mahdollista saada ammattitaidon hankkimiseen liittyvä ohjaus toiselta tilan työntekijältä tai yrittäjältä. Ryhmämuotoisen koulutuksen seuraava ajankohta ei ole tiedossa.

Tutkinto / todistus

Maatalousalan ammattitutkinto | Tuotantoeläinten tilasiemennys (nauta) -tutkinnon osa 50 OSP

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 1500 €

Koulutussopimuksen puitteissa opiskelijalta peritään koulutusmaksu (800 €).

Oppisopimuksella koulutus on maksuton.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maatalousalan ammattitutkinto | Tuotantoeläinten tilasiemennys (nauta) -tutkinnon osa 50 OSP? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella, Perhossa ja Toholammilla. Koulutustarjonta muodostuu ammatillisesta peruskoulutuksesta sekä ammatilliseen koulutukseen ohjaavista ja valmistavista opinnoista. Kpedussa opiskelijalla on lukuisia eri tapoja saavuttaa sellainen ammattiosaaminen,jolla oikeasti pärjää työelämässä. Valittavana on...


Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Närvilänkatu 8
67100 Kokkola

 Näytä puhelinnumero
www.kpedu.fi


Arvoinnit
Maatalousalan ammattitutkinto | Tuotantoeläinten tilasiemennys (nauta) -tutkinnon osa 50 OSP ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Maatalousalan ammattitutkinto | Tuotantoeläinten tilasiemennys (nauta) -tutkinnon osa 50 OSP täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: