Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja, lihatuotteiden valmistaja
KeudaVideo

Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja, lihatuotteiden valmistaja
Leipuri-kondiittorina valmistat ruoka- ja kahvileipiä, leipomoeineksiä tai konditoriatuotteita sekä käsityövaltaisessa että automatisoidussa tuotannossa. Pienemmissä leipomoissa teet kädentaitoja, luovuutta ja monipuolista osaamista vaativia töitä. Teollisuusleipomossa leipurin työhön kuuluu valmistusprosessin eri työvaiheita tuotteiden valmistuksesta pakkaamiseen.
Elintarvikkeiden valmistajana käsittelet ja valmistat raaka-aineista valmiita tuotteita. Pakkaat ja varastoit elintarvikkeita sekä toimit myynti- ja tuotekehitystehtävissä. Työ voi tapahtua joko tehdasympäristössä tai pienemmässä yrityksessä, jolloin tehtävänkuva voi vaihdella. Työ on vastuullista ja edellyttää elintarvikelakien ja säädösten noudattamista sekä työhön liittyvien prosessien ymmärrystä.
Lihatuotteiden valmistajana käsittelet, valmistat ja pakkaat erilaisia lihavalmisteita. Työssä käytät eri prosessin vaiheisiin kuuluvia koneita ja laitteita. Ammattilaisena hallitset tuotantoeläinten anatomian ja lihanleikkaamisen taidon. Työ on vastuullista ja edellyttää elintarvikelakien ja säädösten noudattamista.
Opinnot Keudassa
Keudassa saat kannustavan oppimisympäristön loistavalla sijainnilla, jonka yhteydessä on myös opiskelija-asuntola. Opintojen aikana sinulla on hyvät mahdollisuudet päästä kansainväliselle työelämäjaksolle. Voit osallistua myös alan yritysvierailuihin, messuihin, Keudan kahvilatoimintaan, tuotteiden valmistukseen, asiakastapahtumiin ja myymälätyöskentelyyn.
Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3
- Tarkkuus ja huolellisuus
- Joustavuus ja asiakaslähtöisyys
- Valmistusprosessin ymmärtäminen
Työllistyminen
Leipuri-kondiittorina voit työskennellä mm. pienleipomoissa, leipomoteollisuuden yrityksissä, konditorioissa, pitopalveluissa, suurkeittiöissä, kahviloissa, kauppojen paistopisteillä sekä ravintoloissa. Työpaikan mukaan työajat voivat vaihdella paljon.
Lihatuotteiden valmistajana työpaikkojasi ovat esim. lihavalmistetuotannossa, valmisruokateollisuudessa sekä myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä elintarvikemyymälöissä ja tavaratalojen herkkukeittiössä.
Elintarvikkeiden valmistajana työmahdollisuutesi ovat monipuoliset mm. valmisruokateollisuudessa, viljojen ja kasvisten sekä lihan ja kalan jatkojalostuksessa, makeis- ja juomateollisuudessa, elintarvikemyymälöissä tai tavaratalojen herkkukeittiöissä.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja, lihatuotteiden valmistaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Hakeminen
Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.
Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.
Tutkinto / todistus
Elintarvikealan perustutkinto
Ota yhteyttä
Keuda

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä
Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...
Yhteystiedot
Keuda
Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja, lihatuotteiden valmistaja täytä seuraavat tiedot: