Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto (150 osp)

Keuda
Yhteenveto
   
Tuusula
Ammattitutkinnot
Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto (150 osp)

Ihmisläheistä työtä elämänhallinnan edistämiseksi!

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattilaisena teet elämänhallintaa edistävää työtä vankan ammattitaidon ja hyvien vuorovaikutustaitojen pohjalta.

Työ on ehkäisevää, kuntouttavaa, hoidollista, toipumista edistävää, haittoja vähentävää sekä asumispalveluja tukevaa. Toimit moniammatillisessa ympäristössä ja kohtaat asiakkaan lisäksi hänen lähi- ja läheisverkostojaan. Tunnet alan lainsäädännön ja palvelujärjestelmän, osaat perustella työssäsi tekemät ratkaisut ja arvioida niiden vaikutuksia.

Keudassa tarjoamme sinulle ammattitaitoista ja opiskelijalähtöistä opetusta. Tutkinnon aikana pääset verkostoitumaan muiden alan ammattilaisten kanssa alan tapahtumissa, asiantuntijaluennoilla ja opintokäynneillä.

Tutkinto antaa valmiudet työskennellä kuntoutus- ja asumisyksiköissä, päiväkeskuksissa, kotihoidon tehtävissä, vankiloissa, kolmannen sektorin tehtävissä, psykiatrisissa sairaaloissa, päihdehoitolaitoksissa, opiskelijaterveydenhuollossa, mielenterveys- ja päihdetyön ennaltaehkäisyn yksiköissä sekä matalan kynnyksen palveluissa.

Tutustu tutkinnon sisältöön

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos työskentelet jo mielenterveys- ja/tai päihdeasiakkaiden kanssa. Sinulla tulee olla työkokemusta alalta ja vähintään perustiedot ja -taidot kohderyhmän parissa työskentelystä. Tätä tutkintoa voi opiskella vain, jos täytät tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Lisäksi sinun tulee esittää rikostaustaote, mikäli tulet työskentelemään koulutuksen aikana työpaikalla, jossa sen esittämistä vaaditaan.

Mikäli nämä edellytykset eivät täyty, haethan sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon. Jos sinulla on jo sosiaali- ja terveysalan perustutkinto käytynä eri osaamisalalta, voit hakea sosiaali-ja terveysalan osaamisalaopintoihin suorittamaan mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalan.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää puolesta vuodesta kahteen vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Opinnot toteutetaan ilta-monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähiopetusta noin yhtenä iltana kuukaudessa, työpaikalla oppimista, verkkotehtävien tekemistä ja itsenäistä työskentelyä. Opintojen aloitus sovitaan henkilökohtaisesti.

Oma alan työpaikkasi on yksi oppimisympäristöistäsi. Työpaikalle voidaan sopia koulutus- tai oppisopimus, jolloin sinulle nimetään työpaikkaohjaaja. Opintoihin kuuluu osaamisen näyttäminen, joka suoritetaan käytännön työtehtävissä työpaikalla.

Kysy lisää!

Jämsä Anne

Opettaja

+358 504 150 816

Tuusula, Kirkkotie 31

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto (150 osp), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto (150 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Keuda

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...


Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Keuda

Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

 Näytä puhelinnumero
www.keuda.fi


Arvioinnit
Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto (150 osp) ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto (150 osp) täytä seuraavat tiedot: