Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Kokkina tunnet raaka-aineet ja makujen salat, kun valmistat laadukasta ruokaa yksittäisille asiakkaille ja asiakasryhmille.
Keudan ravintola- ja catering-alan opinnoissa saat ajanmukaista ja ammattitaitoista opetusta. Pääset opiskelemaan ja kehittymään ammatissasi tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa ja työelämässä oppien. Opettajilla on valtakunnallisesti vahvat verkostot ja niitä hyödynnetään aina opiskelijoiden eduksi. Keudan oppimisympäristöissä on nykyaikaiset laitteet ja uudet tilat oppimisen tueksi. Pääset jo opiskeluaikana tutustumaan alaan myös käytännössä, sillä järjestämme erilaisia asiakastilaisuuksia aina kahvituksista à la carte -tarjoiluihin. Joustavat opinnot mahdollistavat juuri sinun näköisesi tutkinnon. Voit täydentää osaamistasi esimerkiksi elintarvikealan, liiketoiminnan tai matkailualan opinnoilla. Osallistumme aktiivisesti alan kilpailuihin, tapahtumiin ja messuille. Sinulla on mahdollisuus sisällyttää tutkintoosi myös ammattikorkeakoulun väyläopintoja.
Keudassa voit opiskella myös tarjoilijaksi. Opetus on toisessa toimipisteessä. Tutustu koko tarjontaan koulutushaussa.
Tietoa koulutuksesta
Ajankohta ja kesto
Opintojen aloitus sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Opintojen kesto tarkentuu henkilökohtaisessa suunnitelmassa.
Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).
Opetus on pääsääntöisesti arkisin klo 8–16, mutta alan käytännön mukaisesti työskentelemme joustavasti myös iltaisin ja joskus viikonloppuisinkin.
Opiskelumuoto
Lähiopiskelu
Lähiopiskelussa hankit osaamistasi oppilaitoksen oppimisympäristöissä. Lisäksi opiskelu voi sisältää esim. itsenäisiä- ja ryhmätyötehtäviä sekä verkko-opiskelua. Täydennät lähiopiskelua henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työelämässä oppien. Saat palautetta osaamisesi kehittymisestä opettajalta ja työpaikan ohjaajalta. Kun olet saavuttanut ammatillisen osaamisesi, osoitat sen näytössä työpaikalla käytännön työtilanteissa. Opintojen ajaksi voidaan solmia oppisopimus tai koulutussopimus.
Opiskele oppisopimuksella tai koulutussopimuksella
Kiinnostaako työpaikalla tapahtuva oppiminen? Oppisopimus ja koulutussopimus tarjoavat mahdollisuuden yhdistää työelämän ja opiskelun. Töitä tekemällä hankit osaamista. Lue lisää oppisopimuksesta ja koulutussopimuksesta.
Kenelle koulutus sopii
Koulutus sopii kaikille kiinnostuneille, jotka täyttävät koulutuksen edellytykset.
Edellytykset opiskelulle
Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa.
Lue lisää kielitaitovaatimuksista, edellytyksistä ja muista opiskelijavalintakriteereistä.
Kustannukset
Koulutus on maksuton.
Muut kuin oppivelvolliset maksavat itse opiskelumateriaalin ja opintokäynnit seuraavasti:
Kokit: työvaatteet (n.100 €), kengät (n. 70 €), vapaaehtoinen veitsisarja (n.100 €) ja oppikirjat (n.100 €)
Tarjoilijat: työvaatteet keittiöön (n. 100 €), työvaatteet saliin (100 €), kengät (70 €) ja oppikirjat (n. 100 €).
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Ota yhteyttä
Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä
Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...
Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä