Tuotantotekniikan ammattitutkinto

Koneistusalalla vihreä siirtymä ja digitalisaatio edellyttävät jatkuvaa oppimista ja osaamisen kehittämistä. Osaavat työntekijät edistävät tuotantoa ja vähentävät hukkaa. Koneistuksen osaamisalan opintojen jälkeen voit toimia CNC-koneistajana, valumallinvalmistajana tai työvälinevalmistajana konepajaympäristössä. Valinnoistasi riippuen voit toimia myös tuotannon kehitysprojektissa, teollisuuden hankintatoiminnassa, työturvallisuuden, työhyvinvoinnin ja työympäristön suojelun kehittämistehtävissä tai robotiikan hyödyntämistehtävissä. Sinulla on mahdollisuus jatkaa opintojasi korkea-asteelle, sillä ammattitutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin.
Menetelmämestarin opinnot tarjoavat sinulle mahdollisuuden lisätä osaamistasi nykyaikaisesta tuotantoteknisestä tuottavuudesta. Opinnot sisältävät CAM-ohjelmointia ja CNC-valmistuksen menetelmäsuunnittelua, joka on kriittinen osa tuotantoprosessia. Opintoihin on mahdollista sisällyttää robotiikkaa ja robottisolun ohjelmointi- ja operointiosaamista.
Keudassa on mahdollista suorittaa Tuotantotekniikan ammattitutkinnosta koneistuksen osaamisala tai yksittäisiä tutkinnon osia. Koulutus on erityisesti suunniteltu työelämän vaatimuksiin. Opinnot tapahtuvat pääsääntöisesti kone- ja tuotantotekniikan alan työpaikoilla. Voit suorittaa koulutuksen joustavasti työn ohessa.
Tuotantotekniikan ammattitutkinnon koneistuksen osaamisala sisältää seuraavia teemoja:
taloudellinen ja laatutavoitteiden mukainen toiminta tuotannossa
vastuullinen ja turvallinen toiminta
alan standardit
kokonaisnäkemys koneistuksen valmistusprosesseista
koneet, laitteet ja materiaalit sekä automaation ja digitalisaation tuomia mahdollisuudet (mm. robotiikka)
oman toiminnan kehittäminen
ohjelmointi ja ja CNC-valmistus.
Tietoa koulutuksesta
Ajankohta ja kesto
Opintojen aloitus sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Opintojen kesto tarkentuu henkilökohtaisessa suunnitelmassa.
Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).
Seuraava koko tutkinnon koulutus on alkanut 16.9.2024.
Koulutuksen lähipäivät ja etäopetus Teamsissa järjestetään pääsääntöisesti klo 8.30–14.45. Alustavat opetuspäivät koko tutkintoa suorittavalle ovat:
ma 16.9.2024 Orientaatio, opintojen aloittaminen, opintojen sisältö ja suunnittelu (lähipäivä Järvenpää) pe 20.9.2024 Tuottavuusajattelu valmistuksessa ja turvallisuusajattelu (TEAMS-opetus) pe 27.9.2024 Menetelmäsuunnittelu ja tuottavuusajattelu lastuavassa työstössä (TEAMS-opetus) pe 11.10.2024 Tuottavuus lastuavassa työstössä (lähipäivä Järvenpää) pe 8.11.2024 Valmistusprosessin sisäinen ja ulkoinen laadunvarmistus pe 22.11.2024 ja 13.12.2024 Lastuavan työstökoneen ohjelmointi ja optimointi (lähipäivät Järvenpää) pe 17.1.2025 Projektisuunnitelma ja riskien arviointi (TEAMS-opetus) pe 31.1.2025 Projektin seuranta, dokumentointi ja raportointi sekä arviointi (TEAMS-opetus) pe 14.2.2025 Robotin ja apulaitteiden hankinta ja käyttöönotto (TEAMS-opetus) pe 14.3.2025 Robottisolun käyttö tuotantotyössä (lähipäivä Järvenpää) pe 4.4.2025 Robotin ohjelmointi sekä häiriötilanteet ja turvallisuus (lähipäivä Järvenpää)Opiskelumuoto
Verkkopainotteinen monimuoto-opiskelu
Verkkopainotteisessa opiskelussa hankit osaamistasi pääosin verkossa. Käytössäsi ovat erilaiset verkko-oppimisympäristöt, joista löydät opiskelumateriaaleja ja tehtäviä. Lisäksi opiskeluusi voi sisältyä etäopetusta tai lähiopetusta. Täydennät opiskelua henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työelämässä oppien. Saat palautetta osaamisesi kehittymisestä opettajalta ja työpaikan ohjaajalta. Kun olet saavuttanut ammatillisen osaamisesi, osoitat sen näytössä työpaikalla käytännön työtilanteissa. Opintojen ajaksi sinun tulee solmia oppisopimus tai koulutussopimus. työnantajan kanssa.
Opiskele oppisopimuksella tai koulutussopimuksella
Kiinnostaako työpaikalla tapahtuva oppiminen? Oppisopimus ja koulutussopimus tarjoavat mahdollisuuden yhdistää työelämän ja opiskelun. Töitä tekemällä hankit osaamista. Lue lisää oppisopimuksesta ja koulutussopimuksesta.
Kenelle koulutus sopii
Koulutus sopii kaikille kiinnostuneille, jotka täyttävät koulutuksen edellytykset.
Edellytykset opiskelulle
Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa.
Sinulla on alan perustutkinto tai olet kerryttänyt itsellesi sitä vastaavat tiedot ja taidot työelämässä.
Osallistuaksesi opintoihin sinulla tulee olla alan työpaikka jo hakeutumisvaiheessa.
Lue lisää kielitaitovaatimuksista, edellytyksistä ja muista opiskelijavalintakriteereistä.
Vaihtoehtoinen hakukohde
Mikäli nämä edellytykset eivät täyty, sinulle soveltuvampi koulutus voisi olla Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto.
Kustannukset
Toteutamme koulutuksen tällä hetkellä oppi- tai koulutussopimuksella, jolloin koulutus on maksutonta.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Tuotantotekniikan ammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Ota yhteyttä
Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä
Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...
Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä