Sivuston käyttötapa: Mobiili

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto

Koulutuskeskus JEDU
Yhteenveto
Henkilökohtaistetaan
suomi
   
Monimuotokoulutus
Haapavesi, Oulainen
Erikoisammattitutkinnot

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto

Dieettikokin erikoisammattitutkinto

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon tutkintonimike on dieettikokki.

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittanut dieettikokki osaa työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti toimipaikan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti. Hän osaa huomioida työskentelyssään asiakasryhmän ravitsemushoidolliset erityistarpeet sekä toimipaikan taloudelliset ja laadulliset tavoitteet.

Dieettikokki valmistaa asiakkaan erityisruokavalion mukaisia ja eettiseen vakaumukseen perustuvia ruokalajeja ja aterioita. Hän osaa pakata ja laittaa esille valmistamansa ruokalajit ja ateriat sekä huolehtia niihin liittyvistä pakkausmerkinnöistä ja tuoteselosteesta.

Dieettikokki huomioi lisäksi asiakkaiden yksilölliset tarpeet ja elintarviketurvallisuuden. Hänellä on laaja-alaiset tiedot ravitsemuksesta ja erityisruokavalioiden toteuttamisesta sekä edellytykset ylläpitää ja kehittää ammattitaitoaan.

Koulutuksen sisältö

Dieettikokin erikoisammattitutkinnon valmistavaan koulutukseen voivat osallistua perus- ja/tai ammattitutkinnon suorittaneet henkilöt, jotka työskentelevät erilaisten suurtalouksien ammattikeittiöillä tai ruokaravintoloissa, joissa valmistetaan erikoisruokavalioita.

Tutkintoon valmistava koulutus ja tutkinnon suorittaminen määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman perusteella. Lisäksi edellytetään työpaikkaa/työssäoppimispaikkaa, jossa valmistetaan erityisruokavalioaterioita.

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti Haapavedellä ja Oulaisissa.

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon laajuus on 160 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta, Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä (50 osaamispistettä) sekä valinnaisista tutkinnon osista.

Lähiopetuspäiviä on 2-4 pv/kk. Lisäksi edellytetään työpaikkaa/työssäoppimispaikkaa, jossa valmistetaan erityisruokavalioaterioita.

Työelämässä

Dieettikokki työskentelee erilaisia ruoka- ja ateriapalveluita tuottavissa valmistuskeittiöissä, erityisruokavalioiden valmistukseen painottuvissa työtehtävissä. Työpaikkoina voivat olla mm. sairaalat, vanhainkodit ja muut hoitolaitokset.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Voit hakea koulutukseen oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto

Kustannukset

Koulutuksen hinta 500 €.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Koulutuskeskus JEDU

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU

Koulutuskeskus JEDU

Koulutuskeskus JEDU järjestää monialaista ammatillista koulutusta Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Piippolassa (Siikalatvalla) ja Ylivieskassa. JEDU järjestää ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot seuraavilla koulutusaloilla: Humanistiset ja taidealat Kauppa-, hallinto- ja oikeustieteet Luonnontieteet Maa- ja metsätalousalat Palvelualat Tekniikan alat Terveys- ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Koulutuskeskus JEDU ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Koulutuskeskus JEDU

Kytökyläntie 260
86600 Haapavesi

 Näytä puhelinnumero
www.jedu.fi


Arvoinnit
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: