Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

Logistiikan perustutkinto | autonkuljettaja

Koulutuskeskus JEDU
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä/joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku/jatkuva haku
   
Lähiopetus
Nivala
Ammatilliset perustutkinnot

Logistiikan perustutkinto | autonkuljettaja

Logistiikan perustutkinto | kuljettaja

Logistiikan perustutkinto | autonkuljettaja

Autonkuljettaja osaa kuljettaa asiakkaan tuotteita kannattavasti ja turvallisesti sekä palvella asiakkaita. Hänen on tunnettava ajoneuvonsa liikennekelpoisuuden vaatimukset ja osattava varmistaa ajoneuvon ja sen lisälaitteiden tekninen ja turvallinen toimivuus. Autonkuljettajana tiedät ajoneuvosi rakenteen, osaat huoltaa ja käsitellä ajoneuvoasi oikein ja turvallisesti.

Koulutuksen sisältö

Koulutus sisältää BC-kuljettajatutkinnon, ADR-ajoluvan (vaarallisten aineiden kansainvälinen ajolupa) ja EA1-opinnot. Lisäksi opintoihin kuuluvat trukki-, tieturva- ja työturvakoulutukset. Opiskelu sisältää myös kuljetusalan perustason tavaraliikenteen ammattipätevyyskoulutuksen. Opiskelija maksaa B- ajo-oikeudesta omavastuun, sekä huolehtii itse viranomaismaksut. Lisäksi opiskellaan erilaisten työkoneiden käyttöä ja asiakaspalvelua. Opiskelun aikana on myös mahdollisuus suorittaa yhdistelmäajoneuvon CE-kortti. Opintoihin voi sisältyä esimerkiksi työkoneiden käyttöä ja huoltoa, elintarvikekuljetuksia, massatavarakuljetuksia, ym- päristönhuollonkuljetuksia ja yritystoimintaa.

Logistiikan perustutkinnon koulutuksessa vaaditaan, että ajokorttiryhmän 2 terveysvaatimukset täyttyvät. (lääkärintodistus C-ajo-oikeutta ja ajokorttia varten)

Työelämässä

Autonkuljettajat toimivat asiakaspalvelussa sekä kuljetus-, huolto- ja varastonhoitotehtävissä. Työpaikkoja on kuljetusliikkeissä, lentoasemilla sekä muissa liikenteen, kaupan ja teollisuuden aloilla toimivissa yrityksissä ja julkisella sektorilla. Lisäksi autonkuljettajat voivat toimia itsenäisinä yrittäjinä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Logistiikan perustutkinto | autonkuljettaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Yhteishaku

  • Yhteishaussa hakevat peruskoulun ja lukion päättäneet. Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea yhteishaussa. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen jatkuvassa haussa.

Jos sinulla on jo tutkinto:

  • Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea jatkuvassa haussa. Aikuisille järjestetään samoja ammatillisia perustutkintoja kuin nuorillekin. Lisäksi aikuisille on tarjolla useita ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.
  • Koulutuskeskus JEDUssa voi olla opiskelupaikkoja myös jo tutkinnon suorittaneille. Niihin ei haeta ammatillisen koulutuksen yhteishaussa (opintopolku.fi) vaan suoraan Jatkuvan haun kautta JEDUn kotisivuilla.
  • Aikuiset hakevat siis pääsääntöisesti suoraan oppilaitokseen (poisluettuna työvoimakoulutus). Hakuaika on jatkuva, ja JEDUn toimipisteet täyttävät vapaita paikkoja pitkin vuotta. Osassa tutkintoja hakuaikoja on erikseen syksyllä ja tammikuussa alkaviin koulutuksiin.

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Logistiikan perustutkinto | autonkuljettaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Logistiikan perustutkinto | autonkuljettaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Koulutuskeskus JEDU

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU

Koulutuskeskus JEDU

Koulutuskeskus JEDU järjestää monialaista ammatillista koulutusta Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Piippolassa (Siikalatvalla) ja Ylivieskassa. JEDU järjestää ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot seuraavilla koulutusaloilla: Humanistiset ja taidealat Kauppa-, hallinto- ja oikeustieteet Luonnontieteet Maa- ja metsätalousalat Palvelualat Tekniikan alat Terveys- ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Koulutuskeskus JEDU ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Koulutuskeskus JEDU

Maliskyläntie 2
85500 Nivala

 Näytä puhelinnumero
www.jedu.fi

Arvoinnit
Logistiikan perustutkinto | autonkuljettaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: