Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Ammatilliset perustutkinnot

Puuteollisuuden perustutkinto | puuseppä, teollisuuspuurakentaja

Koulutuskeskus JEDU, paikassa Haapavesi (+2 sijaintia)
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+6 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+6 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Puuteollisuuden perustutkinto | puuseppä, teollisuuspuurakentaja

Teollisuuspuurakentaja työskentelee puun kanssa.

Puualan ammattitaidon perusta on erilaisten puumateriaalien ja niiden ominaisuuksien tuntemus. Puuseppä osaa suunnitella ja tehdä kalusteita ja hallitsee kädentaitojen lisäksi alan teollisuuden koneet, kuten sahat, höylät, CNC-koneet ja nauhahiomakoneet ja muut työstökoneet.

Puusepän opinnoissa voit erikoistua esimerkiksi Haapavedellä 3D-mallintamiseen ja piirustusten tuottamiseen, Haapavedellä ja Kalajoella CNC-ohjelmointiin ja CNC-työstämiseen sekä konelinjan käyttämiseen. Piippolassa voit erikoistua huonekalujen suunnitteluun ja valmistamiseen. Kaikilla paikkakunnilla opintoihin sisältyy tilaustöiden valmistamista, puupintojen käsittelemistä ja sisustuspuusepäntöiden tekemistä.

Koulutuksen sisältö

Teollisuus odottaa työntekijöitään CNC-käyttövalmiuksia sekä muuta tietoteknistä osaamista, ja niihin panostetaan puualan opinnoissa. Puutaloelementtien valmistamisessa laadun ja työturvallisuuden huomioiminen ovat keskeisellä sijalla opetuksessa. Myös yrittäjyysasenne ja ympäristönsuojelunäkemys ovat tärkeitä asioita puualalla opiskelussa ja työskentelyssä.

Työelämässä

Puuseppä tekee huonekaluja ja muita käyttöesineitä sekä höyläystuotteita, kuten listoja ja lattialautoja. Hän valmistaa ja asentaa ovia, ikkunoita ja kalusteita hän voi työskennellä myös rakennusten elementtejä valmistavassa teollisuudessa.

Teollisuuspuurakentaja valmistaa puutaloelementtejä, puutuotteita sekä asentaa ikkunoita, ovia ja kalusteita. Lisäksi teollisuuspuurakentajan opintoihin voi sisällyttää naulalevyrakenteiden valmistamista, rakennusosien automaatiovalmistamista ja tilaelementtirunkojen kokoamista. Nivalassa on elementtirakentamisen oppimisympäristö oppilaitoksen omissa tiloissa.

Puusepät ja teollisuuspuurakentajat työskentelevät usein puutuote- ja puusepänteollisuudessa, kuten ovi- tai ikkunatehtaissa, keittiökalustetehtaissa tai huonekaluteollisuudessa tai toimivat itsenäisinä yrittäjinä. Palvelutehtäviä on tarjolla puutavaraliikkeissä ja huonekalumyymälöissä. Myös korjausrakentaminen työllistää puuseppiä. Puualan työnimikkeitä ovat esimerkiksi huonekalujen entisöijä, ikkuna- ja oviasentaja, kalusteasentaja, koristepuuseppä, vanerityöntekijä ja veneenrakentaja.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Puuteollisuuden perustutkinto | puuseppä, teollisuuspuurakentaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Aikuisille järjestetään samoja ammatillisia perustutkintoja kuin nuorillekin. Lisäksi aikuisille on tarjolla useita ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Koulutuskeskus JEDUssa voi olla opiskelupaikkoja myös jo tutkinnon suorittaneille. Niihin ei haeta ammatillisen koulutuksen yhteishaussa (opintopolku.fi) vaan suoraan Jatkuvan haun kautta JEDUn kotisivuilla.

Aikuiset hakevat siis pääsääntöisesti suoraan oppilaitokseen (poisluettuna työvoimakoulutus). Hakuaika on jatkuva, ja JEDUn toimipisteet täyttävät vapaita paikkoja pitkin vuotta. Osassa tutkintoja hakuaikoja on erikseen syksyllä ja tammikuussa alkaviin koulutuksiin.

Tutkinto / todistus

Puuteollisuuden perustutkinto | puuseppä, teollisuuspuurakentaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puuteollisuuden perustutkinto | puuseppä, teollisuuspuurakentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.