Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | ompelija, mittatilausompelija, sisustustekstiili-ompelija

Koulutuskeskus JEDU
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä/joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku/jatkuva haku
   
Lähiopetus
Kalajoki, Nivala
Ammatilliset perustutkinnot

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | ompelija, mittatilausompelija, sisustustekstiili-ompelija

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | ompelija, mittatilausompelija, sisustustekstiili-ompelija

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | ompelija, mittatilausompelija, sisustustekstiili-ompelija

Tekstiili- ja muotialan ammattilaisena osaat valmistaa erilaisia vaatteita, asusteita ja sisustustekstiilejä sekä toimia alan liikkeissä myyntitehtävissä. Tunnet tuotteisiin käytettäviä materiaaleja, kaavoitusta, rakenteita ja tarvikkeita. Tuotteiden markkinoinnissa ja myynnissä hallitset erilaisia digitaalisen viestinnän kanavia.

Muotialan opinnoissa (ompelija tai mittatilausompelija) tunnistat eri asiakasryhmiä. Olet kiinnostunut pukeutumisesta ja muodista. Tunnistat muodin ja pukeutumisen eri ilmiöitä ja osaat suunnata tuotantoasi sen mukaisesti. Osaat suunnitella ja valmistaa uniikkeja tuotteita tai tuotantosi koostuu pienten, vaihtuvien sarjojen valmistuksesta. Hallitset henkilö- ja tilastailauksen perusteet.

Sisustustekstiilien valmistajan opinnoissa hallitset yksilöllisten sisustustuotteiden ja tuotesarjojen, sekä sisustuskokonaisuuksien suunnittelun ja ompelullisen valmistuksen. Tunnet eri sisustustyylejä ja sisustamisen muotivirtauksia. Sinulla on mahdollisuus toteuttaa omia kangaskuoseja kankaankuvioinnin eri tekniikoita hyödyntäen.

Kalajoella sinulla on mahdollisuus suunnata opintoja ompelijan (sarjatuotannossa toimiva) tai sisustustekstiilien valmistajan tutkintoon. Nivalassa tutkintosi on mittatilausompelija. Sekä Kalajoella että Nivalassa voit myös painottaa opintojasi kengän ompelullisen valmistuksen suuntaan.

Koulutuksen sisältö

Tekstiili- ja muotialan opinnoissa sinulla on mahdollisuus tutustua monipuolisesti muotiin ja sisustustekstiileihin liittyviin työtehtäviin. Opinnoissa painottuu tekemisen kautta oppiminen teoriaa unohtamatta. Opinnoissasi pääset käyttämään monipuolista ja hyvää konekantaa. Kiinnostuksesi mukaan valitsemillasi työpaikoilla opit lisää.

Työelämässä

Tutkinnon suorittanut ompelija, mittatilausompelija tai sisustustekstiili-ompelija voi työskennellä yrittäjänä valmistaen asiakkaille yksilöllisiä tuotteita tai tuotesarjoja. Hän voi toimia alihankkijana toisille yrityksille (vaate- ja sisustussuunnittelijat, muotikaupat, kangaskaupat, sisustusalan liikkeet). Verkkokauppa, kutsumyynti, ompelukahvila, pop up-myynti yms. uudet kaupankäynnin muodot antavat mahdollisuuksia työllistyä. Sinulla on myös valmiuksia työskennellä muotikaupan ja sisustustuoteliikkeiden myynti- ja neuvontatehtävissä sekä teatterin puvustuksen, ohjaustoiminnan tai kengän valmistuksen työtehtävissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | ompelija, mittatilausompelija, sisustustekstiili-ompelija, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Yhteishaku

  • Yhteishaussa hakevat peruskoulun ja lukion päättäneet. Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea yhteishaussa. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen jatkuvassa haussa.

Jos sinulla on jo tutkinto:

  • Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea jatkuvassa haussa. Aikuisille järjestetään samoja ammatillisia perustutkintoja kuin nuorillekin. Lisäksi aikuisille on tarjolla useita ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.
  • Koulutuskeskus JEDUssa voi olla opiskelupaikkoja myös jo tutkinnon suorittaneille. Niihin ei haeta ammatillisen koulutuksen yhteishaussa (opintopolku.fi) vaan suoraan Jatkuvan haun kautta JEDUn kotisivuilla.
  • Aikuiset hakevat siis pääsääntöisesti suoraan oppilaitokseen (poisluettuna työvoimakoulutus). Hakuaika on jatkuva, ja JEDUn toimipisteet täyttävät vapaita paikkoja pitkin vuotta. Osassa tutkintoja hakuaikoja on erikseen syksyllä ja tammikuussa alkaviin koulutuksiin.

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | ompelija, mittatilausompelija, sisustustekstiili-ompelija

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | ompelija, mittatilausompelija, sisustustekstiili-ompelija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Koulutuskeskus JEDU

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU

Koulutuskeskus JEDU

Koulutuskeskus JEDU järjestää monialaista ammatillista koulutusta Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Piippolassa (Siikalatvalla) ja Ylivieskassa. JEDU järjestää ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot seuraavilla koulutusaloilla: Humanistiset ja taidealat Kauppa-, hallinto- ja oikeustieteet Luonnontieteet Maa- ja metsätalousalat Palvelualat Tekniikan alat Terveys- ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Koulutuskeskus JEDU ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Koulutuskeskus JEDU

Opintie 2
85100 Kalajoki

 Näytä puhelinnumero
www.jedu.fi


Arvioinnit

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | ompelija, mittatilausompelija, sisustustekstiili-ompelija ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: