Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto | ICT-asentaja

Koulutuskeskus JEDU
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä/joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku/jatkuva haku
   
Lähiopetus
Haapavesi, Nivala
Ammatilliset perustutkinnot

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto | ICT-asentaja

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto | ICT-asentaja

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto | ICT-asentaja

ICT-asentaja toteuttaa tieto- ja tietoliikennelaitteiden asennukset ja käyttöönoton. Keskeisiä osaamisalueita ovat asuntojen ja liikekiinteistöjen tietoliikennelaitteet sekä tietokonelaitteet, niiden asennus ja säätäminen käyttäjän vaatimusten mukaisesti.

Koulutuksen sisältö

Opinnoissa perehdyt elektroniikan ja sähkötekniikan perusteisiin ja teet perussähköasennuksia työturvallisuusseikat huomioiden. Perehdyt opinnoissasi myös tietokoneen ja tietoverkon rakenteeseen ja toimintaan.

Opintoihin sisältyy esimerkiksi elektroniikan ja ICT:n perustehtäviä, tietokone- ja tietoliikenneasennuksia, palvelinjärjestelmiä ja projektitöitä, sulautettuja sovelluksia ja elektroniikkatuotantoa, tietoliikennelaiteasennuksia ja kaapelointia sekä yritystoimintaa.

Työelämässä

Alan työpaikkoja on elektroniikkateollisuudessa, tietoverkostoja ylläpitävissä yrityksissä, esim. teleoperaattoreilla sekä ICT-alan palveluja ja tuotteita tarjoavissa yrityksissä. ICT-asentajat voivat työskennellä esimerkiksi mikrotukihenkilöinä, matkapuhelimien ja kulutuselektroniikan huoltajina sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto | ICT-asentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Yhteishaku

  • Yhteishaussa hakevat peruskoulun ja lukion päättäneet. Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea yhteishaussa. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen jatkuvassa haussa.

Jos sinulla on jo tutkinto:

  • Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea jatkuvassa haussa. Aikuisille järjestetään samoja ammatillisia perustutkintoja kuin nuorillekin. Lisäksi aikuisille on tarjolla useita ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.
  • Koulutuskeskus JEDUssa voi olla opiskelupaikkoja myös jo tutkinnon suorittaneille. Niihin ei haeta ammatillisen koulutuksen yhteishaussa (opintopolku.fi) vaan suoraan Jatkuvan haun kautta JEDUn kotisivuilla.
  • Aikuiset hakevat siis pääsääntöisesti suoraan oppilaitokseen (poisluettuna työvoimakoulutus). Hakuaika on jatkuva, ja JEDUn toimipisteet täyttävät vapaita paikkoja pitkin vuotta. Osassa tutkintoja hakuaikoja on erikseen syksyllä ja tammikuussa alkaviin koulutuksiin.

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto | ICT-asentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto | ICT-asentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Koulutuskeskus JEDU

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU

Koulutuskeskus JEDU

Koulutuskeskus JEDU järjestää monialaista ammatillista koulutusta Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Piippolassa (Siikalatvalla) ja Ylivieskassa. JEDU järjestää ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot seuraavilla koulutusaloilla: Humanistiset ja taidealat Kauppa-, hallinto- ja oikeustieteet Luonnontieteet Maa- ja metsätalousalat Palvelualat Tekniikan alat Terveys- ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Koulutuskeskus JEDU ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Koulutuskeskus JEDU

Teollisuustie 2
86600 Haapavesi

 Näytä puhelinnumero
www.jedu.fi


Arvioinnit

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto | ICT-asentaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: