Ammattitutkinnot

Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto

Koulutuskeskus JEDU, paikassa Nivala
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on tieto- ja viestintätekniikan alan koulutus tai kokemusta alan työtehtävistä. Koulutus sopii jatko-opinnoiksi esimerkiksi Tieto- ja viestintätekniikan tai Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnon suorittaneille. Koulutus soveltuu myös henkilöille, joilla on tieto- ja viestintätekniikka-alan osaamista, mutta alan ammatillinen tutkinto puuttuu.

Ohjelmiston suunnittelu -osan suorittanut osaa arvioida asiakkaan tarpeet ja suunnitella käyttöliittymiä, käytettävyyttä, tietorakenteita ja ohjelmistoarkkitehtuurin yhdessä asiakkaan ja työryhmän kanssa. Ohjelmiston toteuttaminen, testaaminen ja käyttöönotto -tutkinnon osan suorittanut osaa analysoida spesifikaation ja laatia projektisuunnitelman sekä toteuttaa ja testata ohjelmiston. Palvelin- ja työasematuessa toimiminen -tutkinnon osan suorittanut osaa hoitaa hankintaprosessin, asentaa laitteiston ja ohjelmistot sekä ylläpitää laitteistoa. Tietoliikenneverkkotuessa toimiminen -tutkinnon osan suorittanut osaa dokumentoida tietoliikenneverkon, asentaa lähiverkon ja ylläpitää sitä. Sovellus- ja neuvontapalvelutuessa toimiminen -tutkinnon osan suorittanut osaa suunnitella tieto- ja viestintäteknisiä palveluja sekä opastaa tai kouluttaa käyttäjiä.

Koulutuksen sisältö

Pakollinen tutkinnon osa:

  • Tieto- ja viestintäteknisessä toimintaympäristössä toimiminen 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan yhteensä 120 osp):

  • Ohjelmiston suunnittelu 60 osp
  • Ohjelmiston toteuttaminen, testaaminen ja käyttöönotto 60 osp
  • Tietoliikenneverkkotuessa toimiminen 60 osp
  • Palvelin- ja työasematuessa toimiminen 60 osp
  • Sovellus- ja neuvontapalvelutuessa toimiminen 60 osp

Työelämässä

Järjestelmä- tai ohjelmistotuotannon asiantuntijat (datanomi) työskentelevät monipuolisesti erilaisten tieto- ja viestintätekniikka-alan yritysten ja organisaatioiden sekä niitä tukevien organisaatioiden palvelu-, asiantuntija- tai tukipalvelutehtävissä. Työ voi liittyä käyttöjärjestelmien, ohjelmistojen, laitetekniikan, oheislaitteiden sekä verkkopalvelimien ja verkon tietoliikennelaitteiden hallintaan tai ohjelmistotuotannon suunnittelu- ja toteutustehtäviin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Voit hakea koulutukseen oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 300€. Oppisopimuksena koulutus on maksuton.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.