Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Kirjoittajalinja

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
marker Hakuaika käynnissä
   
Päiväopinnot
Helsinki
Kansanopistot

Kirjoittajalinja

Kirjoittajalinja

Kirjoittajalinja

Opintokokonaisuus on avoin kaikille, jotka haluavat kehittää omaa kirjallista ilmaisuaan ja tietoisuuttaan kirjallisuudesta, kielestä ja kirjallisesta toiminnasta kulttuurissamme. Kirjoittajalinja ei edellytä aiempia opintoja, ja on yhtä lailla suunnattu esimerkiksi sapattivapaata viettäville ja alan vaihtoa suunnitteleville kuin nuorille opintojaan aloitteleville opiskelijoille tai kirjallista julkaisua valmisteleville.

Opintojen sisältö ja tavoite

  • oman kirjallisen äänen löytäminen
  • proosakerronta (romaani, novelli, kerronnallinen journalismi, essee)
  • runous (säkeellinen runous, proosarunous, lavarunous, kokeellinen runous)
  • kirjailijan elämä, työtavat ja alan tuntemus
  • runsaasti vierailevia opettajia ja keskusteluita maan eturivin kirjailijoista kirjoittamisen erikoisalueiden asiantuntijoihin

Tavoitteena on oppia kehittämään omaa kirjallista ilmaisua monipuolisesti yleisen kirjallisuuden alueella. Syventää tietoisuutta kotimaisesta kirjallisuudesta ja sen yhteisöllisyydestä sekä kehittyä kirjoittajana.

Opintojen toteutus

Opetus tapahtuu päivisin lähiopetuksena ja käytännön projekteina. Opiskelu sisältää itsenäistä työskentelyä, pari- ja ryhmätyöskentelyä sekä työpaja- ja projektimuotoista työskentelyä myös muiden kuin oman ryhmän opiskelijoiden kanssa. Linjalla opiskellaan sekä kirjoittamalla että lukemalla ja toisaalta myös keskustelemalla ja kuuntelemalla. Jokainen opiskelija saa vuoden aikana mahdollisuuden henkilökohtaisen tavoitteen asettamiseen ja palautteeseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kirjoittajalinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ilmoittautumalla valintakokeeseen sähköisellä lomakkeella opiston nettisivuilla. Valintakoe järjestetään kesäkuun 2020 alussa ja täydennyshaku elokuussa. 

Kirjoittajalinja ei edellytä aiempia opintoja. Hakijan pohjakoulutuksena voi olla peruskoulu, lukio tai vastaavat tiedot. Koulutukseen edellytetään vähintään 18 vuoden ikää. Yläikärajaa koulutukseen ei ole.

Tutkinto / todistus

Kirjoittaja, kansanopistokoulutus.

Kustannukset

Opiskelumaksu on 3610 euroa, joka maksetaan tyypillisesti kahdeksassa erässä. Koulutuksen hintaan sisältyy monipuolisen opetuksen lisäksi lounas opiston ravintolassa opiskelupäivinä sekä mahdollisuus osallistua opiston yhteisiin ja linjojen välisiin erilliskursseihin ja tapahtumiin. Meren rannalla sijaisevan opiston saunan ja uima-altaan käyttö on opiskelijoille veloituksetonta.

Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kirjoittajalinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Arvioinnit

Kirjoittajalinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Englannin kieltä ja viestintää!

Tee itsestäsi kielitaitoinen maailmankansalainen! Opiskele englannin kielen perusopinnot sekä kieli- ja viestintäopintoja kannustavassa ilmapiirissä.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: