Sivuston käyttötapa: Mobiili

Pelituotanto

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Helsinki
Kansanopistot

Pelituotanto

Pelituotanto

Pelituotanto

Pelilinjalla opiskellaan kokopäiväisesti videopelien tekemistä. Opiskelu on intensiivistä, käytännönläheistä, ja tähtää korkeatasoiseen osaamiseen josta on konkreettista hyötyä peliteollisuudessa tai jatko-opinnoissa. Alkuvuonna tutustutaan laajasti pelikehityksessä tarvittavien taitojen perusteisiin. Opintojen tärkein osa on tiimityönä tehtävät peliprojektit, joiden kesto on kahdesta kuukaudesta yhteen viikonloppuun. Vuoden lopussa aktiivisella opiskelijalla on portfoliossaan n. 10 toimivaa peliprototyyppiä.

Vahva käytännön osaaminen ja tiimityökyky, relevantti teoriapohja jatkoon, pelitaiteen ja -tekniikan ymmärtäminen ja arvostaminen. Opinnot skaalautuvat opiskelijan henkilökohtaisten lähtökohtien ja tavoitteiden mukaan, ja haaste ei lopu kesken. Alan vaativuuden takia useimmat erikoistuvat projekteissa ja syventävissä opinnoissa yhteen osa-alueeseen kuten ohjelmointiin tai grafiikkaan, mutta peruskurssien sisällön hyvin omaksumalla kykenee yksinkin pienimuotoiseen pelikehitykseen.

Opintojen sisältö ja toteutus

Opinnot pitävät sisällään:

  • Peliprojektit
  • Pelidesign monilta näkökulmilta; pelikulttuuri
  • Peliohjelmointi
  • 2D- ja 3D-grafiikkatuotanto
  • Hahmosuunnittelu ja animaatio
  • Äänisuunnittelu
  • PC-, virtuaalitodellisuus- ja mobiilipelit
  • Verkostoituminen, yritys-, tapahtuma- ja oppilaitosvierailut
  • Mahdollisuuksien mukaan erikoisprojektit yhteistyötahojen kanssa

Valtaosa opinnoista lähiopetuksena ja -työskentelynä päivisin klo 9-16 välillä. Päiväopetuksen lisäksi vuoden aikana vietetään muutama viikonloppu game jamien merkeissä sekä tehdään vierailuja yrityksiin ja tapahtumiin. Perusopinnot ovat kurssimuotoisia ja peliprojektit ohjattua mutta itsenäistä ja omatahtista tiimityöskentelyä. Kokonaisuutena opiskelu on intensiivistä, eikä sitä ole suositeltavaa yhdistää esim. jatkuvaan iltavuorotyöhön. Kaiken liikenevän ajan voi käyttää tuottavasti projekteihin ja syventäviin opintoihin. Opiston tilat ovat käytettävissä aina iltaan asti.

Hakeminen

Riittävän vahvoilla näytöillä/taustoilla opiskelupaikan saattaa saada varmistettua ilman erillisiä kokeita. Useimmat hakijat käyvät kuitenkin valintakoepäivässä. Ennen linjalle pääsyä kaikki hakijat haastatellaan henkilökohtaisesti joko koepäivässä tai muuten; suomen ja englannin riittävä osaaminen tarkistetaan samalla.

Hakijoilta edellytetään 18 vuoden ikää. Yläikärajaa koulutukseen ei ole.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).

Kustannukset

Opintomaksu on 3610 euroa, joka maksetaan tyypillisesti kahdeksassa erässä. Koulutuksen hintaan sisältyy monipuolisen opetuksen lisäksi lounas opiston ravintolassa opiskelupäivinä sekä mahdollisuus osallistua opiston yhteisiin ja linjojen välisiin erilliskursseihin ja tapahtumiin. Meren rannalla sijaisevan opiston saunan ja uima-altaan käyttö on opiskelijoille veloituksetonta.

Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Pelituotanto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Arvioinnit

VilleV
(4)
Sisältää kattavia peruskursseja monesta aihealueesta. Erityinen plussa mahdollisuudesta käytännön projektityöhön.
Koodari
(4)
Monipuolinen kokonaisuus, käydään pelinteon keskeisimmät osa-alueet läpi (design, ohjelmointi, graffa jne...). Moniin asioihin ei sen kummemmin syvennytä joten omalla motivaatiolla ja halulla oppia ylimääräistä on suuri vaikutus siihen kuinka paljon kurssista saa irti. En siis suosittele kurssia jos on vain ajatuksena olla paikalla vaaditut tunn...
Näytä kokonaan
Joona
(4)
Olin vuoden 2015-2016 oppilas, ja nyt satunnaisen harrastelun jälkeen pelialalla töissä. Jos peliala kiinnostaa, ja haluaa vahvan alustan harrastamiselle, yrittäjyydelle tai työllistymiselle, niin Laajasalon Opisto on >se< paikka johon pyrkiä. Opetus on maksullista huomattavalla hintalapulla, mutta aivan syystä. Opetus on hyvin yksityisko...
Näytä kokonaan
Arvioinnit
Pelituotanto
Arvioinnit
(4,0)
Perustuu 3 arviointiin