Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Kansanopistot
3,0 (4 Arvioinnit)

Radiotoimittaja

Laajasalon opisto, paikassa Helsinki
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Radiotoimittaja

Laajasalon opisto  Radiotoimittaja

Radiotoimittaja on yksi mediakoulutuksen syventävien opintojen vaihtoehdoista. 

Mediakoulutuksen perusopinnoissa kaikki opiskelevat perusteet journalistiikasta, journalistisesta kirjoittamisesta, tv-työstä sekä radion ja äänen tekemisestä. Perusopintojen jälkeen opiskelijat valitsevat syventäviä opintoja. Syventävien opintojen kahdeksan viikon jaksoja on vuoden aikana kolme. Syventäviä opintoja ovat tv-työ, radiotyö, audiotuotanto sekä journalistinen kirjoittaminen. Myös työelämässä tapahtuva harjoittelu voi olla yksi syventävistä opintojaksoista. Harjoittelu tapahtuu keväällä eli ensimmäiseksi syventäväksi jaksoksi sitä ei voi valita.

Monipuolisessa koulutuksessa pääsee nopeasti kiinni toimittamiseen ja mediatekniikkaan. Mediakoulutus pitää sisällään kaikille opiskelijoille opetettavan perusjakson: videokuvaaminen ja –editointi, radiojuontaminen, uutistyö, äänikerronta, valokuvaus ja kuvankäsittely, journalismi, kirjoittaminen, tiedottaminen, esiintymistaito, sosiaalinen media ja puheviestintä. Syyskauden aikana tapahtuvan peruskoulutuksen jälkeen opintoja syvennetään oman kiinnostuksen mukaan.

Tuotamme jatkuvasti live-ohjelmaa opiston mediakanaville, jotka ovat kaupunkikanava.fi, kaupunkiradio.fi ja kaupunki.tv. Aiheina ovat yhteiskunnan eri alat kuten kulttuuri, tiede, yhteiskuntavaikuttaminen ja urheilu. Mediakoulutuksen opiskelijoiden tulevaisuuden ammattinimikkeitä ovat mm. radiotoimittaja, radiojuontaja, urheilutoimittaja, videojournalisti, monimediatuottaja, viestintäkonsultti, verkkotoimittaja, tiedottaja, video- ja valokuvaaja, someviestinnän asiantuntija, kirjoittava toimittaja, uutistoimittaja ja media-alan yrittäjä.

Toteutamme tapahtumatuotantoja valtakunnallisissa ja kansainvälisissä tapahtumissa sekä erilaisissa yleisötilaisuuksissa.

Syventävät opinnot

Laajasalonopiston radiotyön syventävällä kurssilla saat valmiudet toimia tämän päivän radiokentällä. Pääset harjoittelemaan: juontamista, radio-ohjelman tuottamista sekä uutistoimittamista. Lisäksi pääset tekemään mielenkiintoisia haastatteluja tämän päivän puheenaiheista ja ilmiöistä.

Radiotyön syventäväkurssi toteutetaan kahdeksan viikon periodeina, jolloin opiskelijat ovat ohjatusti vastuussa Kaupunkiradion koko sisällöntuotannosta. Kaupunkiradio on kokopäiväisesti läpi vuoden toimiva nettiradio, joka tuottaa suoraa lähetystä arkisin kello kahdeksasta ilta kahdeksaan. Illat Kaupunkiradiossa ovat pyhittetty erikoisohjelmille. Radion lisäksi oleellinen osa Kaupunkiradiota ovat Kaupunkiradion nettisivut, jonne opiskelijat tuottavat sisältöä erilaisten audiotöiden muodossa. Kaupunkiradio toimii, kuin mikä tahansa mediatalo työvuoroineen ja erilaisine toimitusrooleineen.

Kaupunkiradio tarjoaa opiskelijalle loistavan mahdollisuuden päästä käytännössä oppimaan mitä nykyaikainen radio on ja miten sitä tehdään.

Kaupunkiradioon pääset tutustumaan osoitteessa kaupunkiradio.fi. Kaupunkiradio löytyy myös radio.fi sovelluksesta.

Opintojen sisältö ja tavoite

  • radiojuontaminen
  • uutistyö
  • äänikerronta
  • kuvankäsittely
  • videoilmaisun perusteet
  • journalistinen kirjoittaminen

Kaupunkiradion tavoitteena on olla ammattimainen nettiradiokanava joka toimii kolmella formaatilla, HIT (BEAT), ADULT (INTRO), ROCK (RIFF) antaen näin mahdollisimman laajan kokemuksen ja ymmärryksen kotimaisesta radiokentästä. Radiota pyöritetään kaupallisen radion tyyliin, poikkeuksena formaattien viikoittainen vaihtelu. Sisällössä painotetaan formaatin tuntemusta sekä kohderyhmäajattelua, joka pitää sisällään sekä kohderyhmän ikä että sukupuolijakauman.

Opintojen toteutus

Päivisin tapahtuvana lähiopetuksena ja mediaprojekteina, joita voi olla myös iltaisin ja viikonloppuisin. Laajasalon opiston viestinnän kurssien yhteinen media, Kaupunkikanava, tarjoaa kanavan, jossa opiskelijoiden toimittamaa materiaalia julkaistaan. Yhteistyöprojekteja tehdään media- ja tuotantoyhtiöiden kanssa liittyen erilaisiin yleisö- ja markkinointitilaisuuksiin sekä urheilutapahtumiin. Opintoihin sisältyy työelämän koulutusjakso, joka ajoittuu kevääseen. Työharjoittelu toteutetaan kaupallisten radioiden ja Yleisradion toimituksissa sekä mediayhtiöiden tuotantotiimeissä. Työharjoittelun aikana opiskelijat pääsevät mukaan ohjelmantuotantoon ja suoriin lähetyksiin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Radiotoimittaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2023

  • Lähiopetus
  • Helsinki

Hakeminen

Mediakoulutukseen, jonka syventävien opintojen vaihtoehdot ovat Audiotuotanto, Journalistinen kirjoittaminen, Radiotoimittaja ja TV-työ, sekä urheilutoimittajakoulutukseen hakeutuville järjestetään valintakoe.

Valintakokeeseen ilmoittaudutaan hakulomakkeella.

Hakijoilta edellytetään 18 vuoden ikää. Yläikärajaa koulutukseen ei ole.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Kysy lisää oppilaitokselta.

Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea. 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Radiotoimittaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Arvioinnit

Keskiarvo: 3

Perustuu 4 arviointiin
Kirjoita arviointi
4/5
Onnellinen Laajasalosta valmistunut
20 elo 2019
Suomen parhaiden radiojuontajien tuottaja jo vuosikymmeniä!

Koulutus takaa hyvät aseet sijoittumaan mediakentän töihin. Ja hei, varsin moni suomen juuri nytkin äänessä olevat radiotoimittaja on juurikin Laajasalosta!

4/5
oppilas
04 touko 2017
Radiotoimittajan linja

Koulutus vaatii oma-aloitteisuutta, mutta kun sitä löytyy, niin Laajasalo tarjoaa todella hyvän paikan päästä alalle. Syksyllä radiotoimittajan koulutuksessa käydään laajasti ko...

Näytä kokonaan
2/5
Oppilas14
02 huhti 2015

Vierailevat opettajat antoivat kaikista eniten, mutta koulun omat opettajat myöhästelivät paljon. Koulu on hyvällä paikalla ja sinne on helppo suunnata julkisilla. Ruoka ja koul...

Näytä kokonaan
Laajasalon opisto
Kuukiventie 6
00840 Helsinki

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...

Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu