Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Restonomi (AMK) | Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohto | päivätoteutus

LAB-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Lappeenranta
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Restonomi (AMK) | Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohto | päivätoteutus

Restonomi huomioi ja ennakoi asiakkaan tarpeita ja mielihaluja

Restonomina olet kokemusbisneksen moniosaaja ja edelläkävijä. Kehität ja johdat palveluja, seuraat trendejä, ennakoit kehitystä ja toimit asiakaslähtöisesti.

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutuksessa hankit liikkeenjohdossa tarvittavaa palveluliiketoiminnan ja talouden osaamista sekä opit kehittämään alan palveluita.

Asiakkaat haluavat palvelua entistä sujuvammin, nopeammin ja helpommin, mutta myös elämyksellisemmin – niin kasvokkain kuin virtuaalisissa palvelutilanteissa. Osaat tunnistaa asiakkaiden tarpeet ja mielihalut sekä huomioimaan erilaiset asiakkaat. Osaat asettua asiakkaan asemaan, ennakoida odotukset ja ylittää ne.

Osaat yhdistää palvelu- ja vieraanvaraisuusosaamisen ja digitaaliset ratkaisut. Ymmärrät ja yhdistät yritysten liiketoiminnallisia tavoitteita ja asiakkaiden tunnemaailmaa.

Restonomin työ on monimuotoista, ja työhön kuuluu vaihtelevia ja kiireisiäkin tilanteita. Restonomina osaat toimia erilaisissa tilanteissa positiivinen asiakaskokemus edellä. Et asetu ihmisten yläpuolelle, mutta et myöskään piiloudu palvelukohtaamisissa koneen tai tiskin taakse.

Opiskele digitaitoiseksi palveluosaajaksi

LABista valmistuneena restonomina olet digitaitoinen palveluosaaja. Osaat hyödyntää nykyaikaista teknologiaa monipuolisesti ja uskallat tarttua erilaisten palveluyritysten kehittämishaasteisiin ennakkoluulottomasti. Sinulla ei mene sormi suuhun tiukassakaan palvelutilanteessa, vaan osaat ratkaista ongelmia ja toimia vaativienkin asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Osaat ylittää odotukset!

Opit huomioimaan sekä asiakkaiden että yritysten näkökulmia ja suunnittelemaan käyttäjälähtöisiä ja monikanavaisia palveluja. Osaat myös myydä palveluja ja kehittää markkinointia sekä suunnitella erottuvaa, kannattavaa liiketoimintaa. Kilpailussa ihmisten huomiosta, ajasta, rahasta ja sydämestä kilpailukenttänäsi on koko maailma. Usein juuri paikallisten erityispiirteiden tunnistaminen ja niiden kääntäminen kansainvälisesti kiinnostaviksi kokemuksiksi ovat vahvuuksiasi.

LABin restonomikoulutus sopii sinulle, jos haluat opiskella:

  • joustavasti
  • käytännönläheisesti
  • toiminnallisesti ja tekemällä oppien
  • monipuolisesti
  • myös verkossa.

Monipuolinen ja innostava restonomikoulutus

LABin restonomikoulutuksessa opiskelet palveluliiketoimintaa monipuolisesti. Matkailu-, majoitus- ja ravintola-alan ydinosaamisen lisäksi vahvistat ammatillista osaamistasi valitsemillasi painotuksilla. LAB-ammattikorkeakoulun Lappeenrannan kampuksella voit syventää opintojasi hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohtoon.

Tulevaisuuden työmarkkinoiden ja vapaa-ajan palveluiden kannalta on tärkeää, että saat kokemusta tutumpia hotelli- ja ravintolapalveluja laajemmin. Yhä useammin asiakaskokemukset nojaavat tapahtumien, hyvinvoinnin, kulttuurin, vapaa-ajan, teknologian sekä matkailu- ja ravintola-alan yhdistämiseen.

Opintojesi aikana kohtaat ja palvelet asiakkaita vieraanvaraisesti. Oivallat, miten palveluliiketoiminta koskettaa niin matkailijoita, paikallisia ja kuin vapaa-ajan asukkaitakin.

Ensimmäisen vuoden aikana opit hahmottamaan hotelli-, ravintola- ja matkailualan yritysten toimintaympäristön ja ymmärtämään palveluosaamisen merkityksen alan yritystoiminnassa. Tutustut aktiivisesti alan toimijoihin kotimaassa ja ulkomailla. Pääset näin luomaan kallisarvoisia kontakteja yrityksiin. Opinnoissa korostuu viestinnän merkitys.

Toisena opiskeluvuonna pääset jo jonkin verran valitsemaan täydentävää osaamista ja siten suuntaamaan opintojasi haluamaasi suuntaan. Kolmantena vuonna aloitat opinnäytetyön tekemisen ja opit soveltamaan tutkimusmenetelmiä käytännössä.

Palvelujen kehittämistä käyttäjälähtöisesti

Opit kehittämään matkailu-, majoitus- ja ravintola- sekä tapahtuma- ja vapaa-ajan palveluita käyttäjälähtöisesti ympäröiviä vahvuuksia ja verkostoja hyödyntäen. Pääset myymään ja markkinoimaan myös käytännössä eri kanavissa!

Palveluliiketoiminnan kehittämisen rinnalla oivallat yrityksen ja verkoston toimintaa aluekehittämisen välineenä. Saat valmiudet edetä palveluliiketoiminnan tehtävissä ja perustaa omaa yritystoimintaakin.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Restonomi (AMK)

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulussa voi opiskella sosiaali- ja terveysalaa, tekniikkaa, liiketaloutta, hotelli-, ravintola ja matkailualaa sekä muotoilua, taidetta ja visuaalista viestintää. LABin Muotoiluinstituutti jatkaa Lahden Muotoiluinstituutin ja Imatran taidekoulun pitkiä perinteitä. Lisäksi LAB-ammattikorkeakoulu tarjoaa kaikille avoimia korkeakouluopintoja avoimessa AMK:ssa sekä täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia jo korkeakoulututkinnon suorittaneille.  LABilla on...


Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

LAB-ammattikorkeakoulu

Kirkkokatu 27
15140 Lahti


Arvioinnit
Arvioinnit
Restonomi (AMK) | Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohto | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(3,7)
Perustuu 4 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Kylteriksi kauppikseen 2021?

Markkinoiden edullisin – Kauppisnetti Koti. Valmennuskurssilla yli 1500 tehtävää, uudistetut opetusvideot, 7 harjoituskoetta ja edistymiskäyrä.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: