Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Terveystiede

Vapaa akatemia
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: 3.8.2020
   
Päiväopinnot
Lahti
Kansanopistot
Terveystieteen opinnot

Terveystiede

Kiinnostaako terveyteen, hyvinvointiin ja terveysliikuntaan liittyvät kysymykset? Tähtäätkö alan yliopisto- tai ammattikorkeakouluopintoihin? Oletko tuleva terveydenhoitaja, fysioterapeutti, liikunnanopettaja tai muu terveyden ja hyvinvoinnin ammattilainen? Tiedekoulutuksen terveystieteen alan opinnoissa suoritat avoimen yliopiston terveystieteiden perusopinnot. Niissä paneudutaan terveyden, hyvinvoinnin ja toimintakyvyn teemoihin laaja-alaisesti, eri ikäisten ja eri väestöryhmien terveyttä ja terveyskäyttäytymistä tarkastellen.

Koulutus sopii ensisijaisesti lukio-opintojen jälkeen korkea-asteen opiskeluun tähtääville nuorille aikuisille sekä aikuisopiskelijoille, joilla ei ole aiempia alan opintoja.

Terveystieteen koulutuksen sisältö ja tavoitteet

Tiedekoulutuksen terveystieteen alan opinnot perehdyttävät sinut ihmisen terveyden, toimintakyvyn ja hyvinvoinnin perusasioihin lapsuudesta vanhuuteen. Ne tarjoavat laaja-alaisen näkymän aina ajankohtaiselle alalle.

Koulutuksen ytimen muodostavat terveystieteiden perusopinnot, jotka rakentuvat fysioterapian, gerontologian, liikuntalääketieteen ja terveyskasvatuksen sisällöistä. Keskeisiä näkökulmia ovat liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden yhteys terveyteen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Hyvinvointikysymyksiin on mahdollista paneutua myös muita tieteenaloja hyödyntäen. Ymmärrystäsi ihmisen käyttäytymisestä ja toiminnasta voit syventää esimerkiksi ravitsemustieteen ja psykologian opintojaksoilla.

Itsenäisen työskentelyn ja itseohjautuvuuden rinnalla opetuksessa rohkaistaan verkostoitumiseen ja yhdessä tekemiseen. Työskentelytavoissa korostuvat opiskelijoiden aktiivinen läsnäolo ja ja keskinäinen vuorovaikutus. Erilaiset projektit, taito- ja taideaineiden lyhytkurssit sekä työssäoppimisjakso tuovat opintoihin käytännönläheisyyttä.

Vapaan akatemian tiedekoulutuksessa kiinnitetään erityistä huomiota yliopisto-opinnoissa tarvittaviin valmiuksiin. Samalla opiskelija saa tukea henkilökohtaisten tavoitteiden asettamiseen ja saavuttamiseen.

Terveystieteen avoimen yliopiston opinnot

Koulutuksen opinto-ohjelmassa pääosassa ovat Jyväskylän yliopiston tutkintovaatimusten mukaiset terveystieteiden perusopinnot (25 op). Terveystieteiden perusopinnot koostuvat seuraavista opintojaksoista:

  • Terveystieteiden opiskelu ja asiantuntijuus (1 op)
  • Terveyden edistäminen eri väestöryhmissä I ja II (5 op)
  • Kansanterveystieteen ja terveystieteiden perusteet (4 op)
  • Ihmisen liikkumisen biologiset perusteet (4 op)
  • Liikunta ja terveys (3 op)
  • Vanheneminen ja terveys I ja II (6 op)
  • Toimintakyky ja kuntoutus (2 op)

Myös kieli- ja viestintäopintoja (englanti, ruotsi, kirjallinen viestintä, puheviestintä) sekä yksittäisiä muiden tieteenalojen opintojaksoja järjestetään sekä yliopiston (JY, TY) että ammattikorkeakoulun tutkintovaatimusten mukaisesti. Suoritukset voi myöhemmin liittää osaksi yliopisto- tai amk-tutkintoa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Terveystiede, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake oppilaitoksen kotisivuilla. 

Tutkinto / todistus

Valmentava koulutus, kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu kansanopistolinjalla on maksullista. Se oikeuttaa hakemaan KELAn opintotukea. Kysy lisätietoa opintomaksuista Vapaasta akatemiasta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Terveystiede? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vapaa akatemia

Vapaa akatemia

Vapaa akatemia

Vapaa akatemia on ensisijaisesti yliopistoon ja ammattikorkeakouluun tähtäävien nuorten aikuisten koulu. Akatemiassa voit opiskella taiteita, teatteria sekä kasvatustieteitä ja psykologiaa. Lukuvuoden mittaiset koulutukset antavat valmiuksia ja varmuutta tutkintotavoitteisiin opintoihin aikovalle. Opiskelu oikeuttaa opintotukeen muttei vähennä tukikuukausia tutkintotavoitteisesta opiskelusta. Vapaa akatemia...


Lue lisää oppilaitoksesta Vapaa akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vapaa akatemia

Sammonkatu 8
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.lahdenkansanopisto.fi

Arvioinnit

Terveystiede ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: