Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Ennakoinnin ja kehittämisen asiantuntija | YAMK

Lapin ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
1 vuosi
Kevät 2023
Viimeinen hakuaika: Syksyn 2022 yhteishaku
   
Etätoteutus
Verkossa
Ylemmät AMK-tutkinnot

Ennakoinnin ja kehittämisen asiantuntija | YAMK

Ennakoinnin ja kehittämisen asiantuntija -koulutuksen tavoitteena on lisätä eri aloilla toimivien henkilöiden valmiuksia kehittämistyöhön, ennakointiin ja projektijohtamiseen julkisella ja yksityisellä sektorilla tai järjestötoiminnassa. Opiskelija saa valmiuksia toimia vaativissa kehittämis- ja johtotehtävissä monialaisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa.

Toimintaympäristöjen ja elinkeinoelämän sekä kansalaisten hyvinvointia tukevien palvelujen muuttuessa myös ammattihenkilöiden osaaminen, työnjako ja toimintatavat uudistuvat. Vahvistamalla ennakointi- ja kehittämisosaamista on organisaatioiden ja työntekijöiden mahdollista saavuttaa kestävän kehityksen, turvallisuuden ja digitaalisuuden vaatimukset sekä eettisen toiminnan tavoitteet.

Koulutuksen sisältö:

Ennakoinnin ja kehittämisen asiantuntija -koulutuksen ydinopinnot (25 op) muodostavat opiskeltavan pääaineen

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon laajuus on tekniikan ja liikenteenalalla sekä maa- ja metsätalousalalla 60 opintopistettä ja muilla aloilla 90 opintopistettä.

Ennakoinnin ja kehittämisen asiantuntija YAMK-koulutus muodostuu 1) ydinosaamisen, 2) tutkimus- ja kehittämisosaamisen ja 3) profiloivan osaamisen opintojaksoista.

Koulutukseen sisältyvät ydinosaamisen opintojaksot (25 op) ovat:

  • Tavoitteellinen kehittäminen, 5 op
  • Työelämän kehittämismenetelmät, 5 op
  • Kehittämisosaaminen - ideasta suunnitelmaan, 5 op
  • Kehittämisosaaminen - suunnitelmasta toteutukseen, 5 op
  • Kehittämistyön vaikuttavuus ja tulosten hyödyntäminen, 5 op

Tutkimus- ja kehittämisosaaminen sisältää opinnäytetyön (30 op).

Profiloivat opinnot (35 op) valitaan Lapin AMKin Master Schoolin monipuolisesta opintojen tarjonnasta.

Koulutuksen toteutus:

Koulutus on suunniteltu niin, että opiskelu onnistuu verkkovälitteisesti työn ohessa. Verkossa opiskellaan sekä yksin että ryhmissä. Osa verkko-opetustapahtumista vaatii läsnäoloa verkossa, tyypillisesti enintään kaksi päivää kuukaudessa. Opetus on pääsääntöisesti iltaopetusta (klo 16-21). Lisäksi osassa opintojaksoja edellytetään viikoittaista ryhmässä työskentelyä. Opinnoissa hyödynnetään opiskelijakeskeisiä, tutkimuksellisia ja toiminnallisia opetusmenetelmiä. Saat ohjausta ja palautetta verkossa.

Ohjeellinen opiskeluaika on 1 - 1½ vuotta taustatutkinnosta riippuen.

Pätevyys:

Ylempi AMK-tutkinto antaa pätevyyden toimia vaativissa esimies-, kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä.

Ylempi amk-tutkinto syventää ammatillista osaamista työelämässä hankitun kokemuksen jälkeen. Koulutus tuottaa valmiudet hankkia, käsitellä sekä soveltaa oman alan tutkimustietoa työssä. 

Koulutus kehittää tiedon analysointiin, arviointiin ja hyödyntämiseen liittyvää osaamistasi, syventää perustutkinnon osaamista ja monipuolistaa ja uudistaa työelämässä karttunutta ammatillista asiantuntemustasi.

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto (YAMK) antaa kelpoisuuden julkiseen virkaan ja tehtävään, jonka vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto.

Koulutus noudattaa European Qualification Framework (EQF) osaamisen tasokuvauksia sekä tutkintojen ja muun osaamisen kansallisen viitekehyksen (NQF) osaamiskuvauksia. Ylemmän korkeakoulututkinnon osaamista vastaa taso 7.

Tutkinto antaa kelpoisuuden yliopistollisiin jatko-opintoihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ennakoinnin ja kehittämisen asiantuntija | YAMK, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan syksyn yhteishaussa.

Tutkinto / todistus

Tutkinto antaa kelpoisuuden yliopistollisiin jatko-opintoihin.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ennakoinnin ja kehittämisen asiantuntija | YAMK? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Lapin ammattikorkeakoulu

Lapin AMK – Pohjoista tekoa

Olemme kylmiä. Olemme kuumia. Näemme valoa kaikkialla, myös pimeydessä. Olemme sitkeitä ja elämme kiihkeästi. Muovaamme, teemme ja innostumme. Valitsemme ne välineet, jotka toimivat meille parhaiten. Annamme tiedon kulkea, sillä yhdessä olemme enemmän. Kuljemme itse niitä polkuja, joilta löytyy parhaat paikat...


Lue lisää oppilaitoksesta Lapin ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lapin ammattikorkeakoulu

Jokiväylä 11 C
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.lapinamk.fi


Arvioinnit
Ennakoinnin ja kehittämisen asiantuntija | YAMK ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ennakoinnin ja kehittämisen asiantuntija | YAMK täytä seuraavat tiedot: