Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sisustus- ja tekstiilimuotoilu

Lapin yliopisto
Yhteenveto
Pituus: 3 + 2 vuotta
Opiskelukieli: suomi
Opintotuki: Kyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Aloitus: Syksyisin
   
Opiskelumuoto: Päiväopinnot
Paikkakunta: Rovaniemi
Koulutustyyppi: Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot
Oppilaitos: Lapin yliopisto

Sisustus- ja tekstiilimuotoilu

Sisustus- ja tekstiilimuotoilu

Sisustus- ja tekstiilimuotoilu

Sisustus- ja tekstiilimuotoilu on ainutlaatuinen oppiaine Suomessa; voit opiskella sitä ainoastaan Lapin yliopistossa. Yliopisto tarjoaa tekstiilialan opintoja, joissa taide ja tutkimus kohtaavat sisustus- ja tekstiilimuotoilun kontekstissa. Sisustamisen tärkeimpiä elementtejä ovat tekstiilit, jotka voivat toimia kotien käyttötekstiileinä, julkisten tilojen taiteena ja akustisina pintoina sekä innovatiivisena osana rakennettua ympäristöä.

Sisustus- ja tekstiilimuotoilun opinnoissa tarkastelet sisustusta moniaistisen tilakokemuksen näkökulmasta. Opinnoissa perehdyt tekstiilien suunnitteluun ja valmistukseen, tekstiilitaiteeseen sekä tilasuunnitteluun. Suunnitteluteknologian opinnoissa tekstiilit ja tilan muut sisustuselementit konkretisoituvat kolmiulotteisen mallintamisen avulla ja voit luoda tilasta visuaalisen sekä elämyksellisen kokonaisuuden.

Opintojen painopisteet

Sisustusmuotoilu

Sisustusmuotoilun opinnoissa perehdyt erilaisiin tiloihin, niiden toiminnallisuuteen ja viihtyisyyteen. Opinnoissa suunnittelet ja toteutat sisustuksellisissa elementtejä sekä kokonaisuuksia tiloihin ja käyttäjien tarpeisiin. Suunnitteluprosesseja ja työmenetelmiä lähestyt innovatiivisista, taiteellisista sekä tutkimuksellisista lähtökohdista. Suunnittelusi kohteena voivat olla yksityiset ja julkiset tilat, näyttely- ja messukohteet sekä sisustustekstiilit ja -tuotteet.

Tekstiilimuotoilu

Tekstiilimuotoilun opinnoissa keskityt tekstiilisuunnitteluun, tekstiilitekniikoihin ja tuotteistamiseen tutkivan ja kokeilevan työskentelyn kautta. Kudottujen ja painettujen tekstiilituotteiden opinnoissa materiaali- ja tekniikkakokeilut sekä protoilu ovat olennainen osa taiteellista ja tutkimuksellista suunnitteluprosessiasi. Kehität ammatillisia suunnittelutaitoja ja saat valmiuksia toimia tuotesuunnittelijana.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sisustus- ja tekstiilimuotoilu, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

  • Taiteen kandidaatti
  • Taiteen maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sisustus- ja tekstiilimuotoilu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto

Euroopan unionin pohjoisin yliopisto, Rovaniemellä Napapiirin tuntumassa sijaitseva Lapin yliopisto, on kansainvälinen opetuksen ja tutkimuksen keskus. Yliopiston valtakunnallisena tehtävänä on arktinen osaaminen. Lapin yliopiston tulevaisuuden visiona on olla kansainvälinen, selkeästi profiloitunut tiede- ja taideyliopisto.  Koulutus- ja tutkimusaloja ovat kasvatustieteet, oikeustiede, taideteollinen...


Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi

Arvioinnit

Sisustus- ja tekstiilimuotoilu ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.