Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Sosiaalityö

Lapin yliopisto
Yhteenveto
3 + 2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Kandi- ja maisteriohjelmat
Oulu, Rovaniemi
Alkavat koulutukset
Oulu
Syksyisin

Rovaniemi
Syksyisin
Sosiaalityö

Sosiaalityö

Yliopistossamme toimii Suomen suurin sosiaalityön yksikkö, jossa koulutamme yhteiskuntatieteellisiä osaajia. Yliopistomme sosiaalityön oppiaine on valittu kolme kertaa valtakunnallisesti opetuksen laatuyksiköksi.

Pohjoinen sijainti, erityisen tiivis suhde sosiaalialan käytännön toimijoihin ja valtakunnallisen yliopistoverkostoSosnetinkoordinointi tekee Lapin yliopiston sosiaalityön oppiaineesta omaleimaisen opetus- ja tutkimusyksikön. Teemme jatkuvaa yhteistyötä muun muassa Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen kanssa.

Sosiaalityön oppiaine on ainoa sosiaalialan yliopistollinen tutkinto Suomessa. Se on tieteellinen oppiala, joka koostuu tutkimuksesta, koulutuksesta ja käytännön sosiaalityöstä sekä niiden vuorovaikutuksesta.

Sosiaalityö on haasteellisuudessaan palkitseva ammatti ja käytännönläheinen työ, jossa pääset lähelle ihmistä. Se on myös vaikuttamisammatti: toteutat työssäsi sosiaalipolitiikkaa ja vaikutat siihen.

Opiskelijana pääset mukaan tiiviiseen käytännön yhteistyöhön erityisesti kuntien, järjestöjen osaamiskeskusten ja alueviranomaisten kanssa.

Sosiaalityön opinnot

Sosiaalityön opinnoissa perehdyt kokonaisvaltaisesti ihmiseen hänen sosiaalisessa ympäristössään. Opit ymmärtämään yhteiskunnan vaikutuksia ihmiseen ja toisin päin.

Sosiaalityö on myös erinomainen sivuainevalinta sinulle, joka olet kiinnostunut oppimaan lisää ihmisestä ja ihmisen elämänvaiheiden ymmärtämisestä. Näistä tiedoista on hyötyä monissa ammateissa.

Opintojen painopisteet

  • ihmisten arkielämä ja sensitiiviset kohdeilmiöt

  • ihmisten marginalisoituminen ja selviytyminen

  • oikeudenmukaisuus ja hyvinvointipalvelut

  • sosiaalityön tieto ja asiantuntijuus.

Opinnoissa teoria ja käytäntö nivoutuvat toisiinsa. Lisäksi opintoihin sisältyy käytännön opiskelua. Lapin yliopistossa on ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella sosiaalioikeutta ja hyvinvointioikeutta sivuaineena.

Uramahdollisuuksia

Sosiaalityöstä valmistuneet työllistyvät monipuolisiin ja kiinnostaviin tehtäviin.
Tulevaisuuden työtehtäviä ovat esimerkiksi koulukuraattori, kuntoutussosiaalityöntekijä, palveluesimies, perhekodin johtaja, sosiaalityöntekijä ja sovitteluohjaaja.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosiaalityö, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Yhteiskuntatieteiden kandidaatti
  • Yhteiskuntatieteiden maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaalityö? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin tiede- ja taideyliopisto. Arktinen yliopisto kouluttaa tieteen ja taiteen osaajia aivan Napapiirin tuntumassa modernilla kampusalueella. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla kampuksella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office...


Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi


Arvioinnit
Sosiaalityö ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Yhteiskunta- ja oikeustieteitä!

Tulevaisuuden päättäjäksi, oikeuden osaajaksi vai politiikan tuntijaksi? Yhteiskuntaan ja valtioon liittyviä opintoja sekä kieli- ja viestintäopintoja.

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sosiaalityö täytä seuraavat tiedot: