Sivuston käyttötapa: Mobiili

Vaatetussuunnittelu

Lapin yliopisto
Pituus: 3 + 2 vuotta
Opiskelukieli: suomi
Opintotuki: Kyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Aloituspäivämäärä: Syksyisin
Opiskelumuoto: Päiväopinnot
Koulutuspaikkakunta: Rovaniemi
Koulutuksen järjestäjä: Lapin yliopisto

Vaatetussuunnittelu

Vaatetussuunnittelu, Lapin yliopisto

Vaatetussuunnittelu

Lapin yliopiston vaatetussuunnittelun pääaine kuuluu tekstiili- ja vaatetusalan koulutusohjelmaan. Vaatetussuunnittelun pääaineopinnoissa lähestytään vaatetussuunnittelun ammattikuvaa monitieteisestä ja taiteellisesta näkökulmasta. Tavoitteena on yhdistää alan käytäntöjen tuntemus yliopistolliseen tutkimukseen ja tarjota haasteelliset lähtökohdat tutkimuksen, suunnittelun ja käytännön soveltamiseen.

Koulutuksen sisältö

Suunnittelun ja tutkimuksen lähtökohtana on käyttäjälähtöinen näkökulma ja tulevaisuuden suunnittelutyötä pyritään ohjaamaan osallistuvan suunnittelun suuntaan. Vaatetussuunnittelun opintoihin kuuluu vaatteen ja mallistojen suunnittelua erilaisille kohderyhmille, muotosuunnittelua ja tuotteistamista, materiaalitietoutta ja projektikäytäntöjä. Koulutusalan kaiken kattavana tavoitteena on vastuullinen ja kestävän kehityksen mukainen suunnittelu.

Vaatetussuunnittelija työelämässä

Koulutusalalta valmistuva vaatetussuunnittelun ammattilainen voi työskennellä asiantuntijana ja suunnittelijana vaatetusteollisuuden ja muotikaupan palveluksessa, opetustoiminnassa, tutkijana sekä omia mallistojaan kehittävänä yrittäjänä. Opiskelija voi sivuainevalintojen kautta vahvistaa osaamistaan omalla suuntautumisalallaan esimerkiksi kuvataiteissa tai design managementissa.

Koulutuksen rakenne

Lapin yliopiston vaatetussuunnittelun pääaine valmistaa opiskelijan ensin kolmen vuoden opiskelujen jälkeen taiteen kandidaatiksi, jonka jälkeen syvennetään osaamista suorittamalla taiteen maisterin tutkinto. Kandidaatin tutkinto koostuu vaatetussuunnittelun pääaineopinnoista, valinnaisista sivuaineopinnoista sekä muotoilualan yhteisistä opinnoista, jotka pitävät sisällään muun muassa kieli- ja menetelmäopintoja. Maisterin tutkinnossa keskitytään pääaineen syventäviin opintoihin ja sivuaineopintoihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Lisätietoa vaatetussuunnittelun koulutuksesta saat täyttämällä alla olevan yhteydenottopyynnön. Lapin yliopisto on sinuun yhteydessä toivomallasi tavalla. Kysy rohkeasti lisää!

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tekstiili- ja vaatetusalan koulutusohjelmaan haetaan kaksipäiväisellä valintakokeella, johon kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat ilman ennakkokarsintaa. Hakukohde tekstiili- ja vaatetusalan sisällä ilmoitetaan hakuvaiheessa (joko sisustus- ja tekstiilimuotoilu tai vaatetussuunnittelu). Vaatetussuunnittelun pääaineeseen valitaan yhteensä 10 opiskelijaa vuosittain. Lisätietoa valintakokeesta ja hakemisesta löydät siirtymällä oppilaitoksen omille verkkosivuille.

Tutkinto / todistus

  • Taiteen maisteri
  • Taiteen kandidaatti

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Täytä yhteystietosi, jos haluat tietää lisää koulutuksesta Vaatetussuunnittelu.


Yhteydenottopyynnön avulla saat helposti yhteyden oppilaitokseen.


Oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä. Saat lisätietoja, jotta voit tehdä oikean koulutuspäätöksen.


Yhteydenottopyyntö ei sido sinua mihinkään.

Errors
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto

Euroopan unionin pohjoisin yliopisto, Rovaniemellä Napapiirin tuntumassa sijaitseva Lapin yliopisto, on kansainvälinen opetuksen ja tutkimuksen keskus. Yliopiston valtakunnallisena tehtävänä on arktinen osaaminen. Lapin yliopiston tulevaisuuden visiona on olla kansainvälinen, selkeästi profiloitunut tiede- ja taideyliopisto.  Koulutus- ja tutkimusaloja ovat kasvatustieteet, oikeustiede, taideteollinen...


Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto

Lapin yliopisto yhteystiedot

Lapin yliopisto


Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi