Sivuston käyttötapa: Mobiili

Laskentatoimi, maisteriohjelma

Lappeenrannan teknillinen yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
   
Päiväopinnot
Lappeenranta
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Laskentatoimi, maisteriohjelma

Tavoite

Kokonaisvaltainen näkemys yritysten toiminnasta ja talouden johtamisesta on korostunut viime vuosina. 

Laskentatoimen maisteriohjelmassa opit ymmärtämään yrityksen talouden toimintaa ja johtamista sekä nopeasti muuttuvan liiketoimintaympäristön asettamat vaatimukset yrityksen talouden johtamiselle.

Laskentatoimen osaajana

  • hahmotat ja ymmärrät laajoja yrityskokonaisuuksia ja yrityksen kestävän kilpailuedun ja arvonluonnin näkökulmia 
  • osaat tuottaa yrityksen taloutta koskevaa informaatiota yrityksen ulkoisille ja sisäisille sidosryhmille sekä hyödyntää tätä tietoa strategisessa päätöksenteossa ja johtamisessa
  • tunnet lainsäädännön sekä vastuullisen liiketoiminnan asettamat vaatimukset ja periaatteet ja otat ne huomioon yrityksen johtamisessa

Laskentatoimi on liiketaloudellisen osaamisen ydintä, jolla on rajapintoja muihin liiketaloustieteellisiin aloihin. Ohjelmassa perehdyt rahoituksen laskentatoimen, johdon laskentatoimen, yritysjuridiikan ja strategiatutkimuksen opintoihin. Laskentatoimen maisteriohjelma antaa hyvät valmiudet siirtyä työelämään, jossa taloutta ja sen lainalaisuuksia ymmärtäviä asiantuntijoita tarvitaan aina.

Koulutuksen sisältö

Laskentatoimen maisteriohjelmassa opiskelet rahoituksen laskentatoimea ja johdon laskentatoimea.

Rahoituksen laskentatoimen opintoja tukee yritysjuridiikan kurssitarjonta, kun taas johdon laskentatoimen puolella on vahva kytkentä strategiatutkimukseen.

Rahoituksen laskentatoimen puolella opetuksen ja tutkimuksen keskeisimpiä sisältöjä ovat tilintarkastus, tilinpäätösinformaation analysointi ja hyödyntäminen sekä kansainväliset tilinpäätösstandardit ja kansainvälinen laskentatoimi. Johdon laskentatoimen opetuksessa ja tutkimuksessa keskeisiä teemoja ovat mm. kustannuslaskenta, strateginen johdon laskentatoimi, suorituskyvyn analysointi ja siihen liittyvät työkalut sekä strategian ja taloudellisen ohjauksen ja valvonnan kytkennät.

Laskentatoimen maisteriohjelmassa annetaan ajantasaista, tutkimukseen perustuvaa opetusta.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan maisterihaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kauppatieteiden maisteri

Lappeenrannan teknillinen yliopisto

Lappeenrannan teknillinen yliopisto

Lappeenrannan teknillinen yliopisto

Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT) on toiminut vuodesta 1969 edelläkävijänä tekniikan ja talouden yhdistävänä tiedeyliopistona. Tieteellinen tutkimus ja akateeminen koulutus työllistävät kansainvälisessä yhteisössä noin 6000 opiskelijaa ja asiantuntijaa. Puhdas energia ja vesi, kiertotalous sekä kestävä liiketoiminta ovat...


Lue lisää oppilaitoksesta Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lappeenrannan teknillinen yliopisto

Skinnarilankatu 34
53850 Lappeenranta

Arvioinnit

Laskentatoimi, maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Uramahdollisuuksia erilaisille osaajille!

Teknologiayritysten monipuolisissa työtehtävissä tarvitaan talouden, hallinnon, viestinnän, markkinoinnin ja esimerkiksi vastuullisuuden osaajia.