Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Sosionomi (AMK) | rikosseuraamusalan koulutusohjelma | monimuotototeutus

Laurea-ammattikorkeakoulu, paikassa Vantaa
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Ei tiedossa
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Ei tiedossa
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Sosionomi (AMK) | rikosseuraamusalan koulutusohjelma | monimuotototeutus

Rikosseuraamusalan sosionomin keskeisenä tavoitteena on vaikuttaa uusintarikollisuuden vähentämiseen ja rikollisuutta ylläpitävän ‎syrjäytymiskehityksen katkaisemiseen. Rikosseuraamusalan ammattilaisen työn tavoitteena on hyvinvoinnin ja osallisuuden sekä ‎toimintakykyisyyden tukeminen. Myös rikoksettoman elämäntavan ja yhteiskuntaan ‎kiinnittymisen edistäminen ovat osa tätä työtä.

Tutkinnon sisältö on laaja-alainen, mikä mahdollistaa työllistymisen monipuolisiin työtehtäviin sosiaali- tai rikosseuraamusalalla. Rikosseuraamusalan työssä korostuu vuorovaikutuksellinen ja ohjauksellinen asiakastyön osaaminen sekä rikollisuudesta irrottautumista tukeva työote.

Rikosseuraamusalan kou­lu­tusohjelman sisältö

Laurean rikosseuraamusalan sosionomikoulutuksesta valmistuu ammattilaisia ‎rikosseuraamusalanesimies-, asiantuntija- ja ohjaustehtäviin. Rikosseuraamusalan sosionomina huolehdit yksilön ja yhteiskunnan turvallisuudesta sekä pidät yllä oikeudenmukaista, laillista ja turvallista seuraamusten täytäntöönpanoa. Koulutuksessa opit rangaistusjärjestelmät sekä rikosseuraamusalan lainsäädännön. Tutkinnon sisältö on laaja-alainen, minkä ansiosta työllistyt monipuolisiin työtehtäviin sosiaali- tai rikosseuraamusalalla. Rikosseuraamusalan keskeisenä tavoitteena on vaikuttaa uusintarikollisuuden vähentämiseen ja rikollisuutta ylläpitävän ‎syrjäytymiskehityksen katkaisemiseen.

Pe­rus­o­pin­not

  • Asiakastyö sosiaali- ja rikosseuraamusalalla (30 op)
  • Palvelu- ja rikosseuraamusjärjestelmä (30 op)
  • Rikosseuraamusalan johtaminen ja kehittäminen (30 op)
  • Rikollisuuteen vaikuttaminen (30 op)
  • Kehittämisosaaja ja työelämän uudistaja (30 op, jossa opinnäytetyö 15 op)

Perusopintoihin sisältyy työharjoittelua yhteensä 45 op:n verran. Harjoitteluiden teemat ovat asiakastyön harjoittelu, syventävä harjoittelu sekä ammatillisten työmenetelmien harjoittelu. Harjoittelun voit suorittaa sosiaali- ja rikosseuraamusalan erilaisissa toimintaympäristöissä, kuten vankiloissa, yhdyskuntaseuraamustoimistoissa, kolmannen sektorin tai kuntien toimintapaikoissa.

Täy­den­tä­vän osaamisen opinnot

Rikosseuraamusalan sosionomikoulutus sisältää 60 op täydentävän osaamisen opintoja, joilla voit täydentää osaamistasi esimerkiksi osallistumalla erilaisiin ajankohtaisiin kehittämistehtäviin perustuviin hankkeisiin. Tuemme valintojasi uraohjauksella, jolloin sinulla on mahdollisuus suunnitella ja käydä opintojasi läpi oman henkilökohtaisen ohjaajasi kanssa. Näin jokainen opiskelija voi rakentaa oman urasuunnitelmaa tukevan henkilökohtaisen opintosuunnitelman.

Esimerkkityöpaikkoja

Rikosseuraamuslaitoksen yksiköt, kuten vankilat ja yhdyskuntaseuraamustoimistot sekä kolmannen sektorin ja kunnan toimipaikat.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosionomi (AMK) | rikosseuraamusalan koulutusohjelma | monimuotototeutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Monimuotototeutus
  • Vantaa
  • Viimeinen hakuaika: Ei tiedossa

Kevät

  • Monimuotototeutus
  • Vantaa
  • Viimeinen hakuaika: Ei tiedossa

Hakeminen

Koulutusohjelmaan haetaan ammattikorkeakoulujen syksyn yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Jos sinulla on hakukelpoisuuden antava Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksen (RSKK) tutkinto, voit hakea myös erillishaussa.

Tutkinto / todistus

Sosionomi (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosionomi (AMK) | rikosseuraamusalan koulutusohjelma | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Laurea Twitterissä ja Facebookissa

Laurea-ammattikorkeakoulu
Ratatie 22
01300 Vantaa

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea-ammattikorkeakoulu on Uudellamaalla sijaitsevat ammattikorkeakoulu, jolla on kuusi kampusta: Tikkurila, Hyvinkää, Lohja, Porvoo sekä Leppävaara ja Otaniemi Espoossa. Kampuksilla opiskelee yhteensä lähes 10 000 opiskelijaa 20 AMK-koulutuksessa – 13 suomeksi ja 7 englanniksi sekä 17 YAMK-koulutuksessa – 17 suomeksi ja...

Lue lisää oppilaitoksesta Laurea-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu