Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ammattitutkinnot
Ei arviointeja

Ajoneuvoalan ammattitutkinto | Korjaamopalvelun osaamisala

Luksia, paikassa Lohja
Pituus
1 vuosi 6 kuukautta
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
1 vuosi 6 kuukautta
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Ajoneuvoalan ammattitutkinto | Korjaamopalvelun osaamisala

Auto

Ajoneuvoalan ammattitutkinnon, korjaamopalvelun osaamisalan, suorittaneella on ajoneuvoalan korjaamopalvelutehtävässä edellytettävä ammattitaito. Tutkinnon suorittanut osaa toimia ajoneuvojen ja/tai koneiden huolto, vianhaku ja korjaustehtävissä itsenäisesti ottamalla huomioon työssään ajoneuvoalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset. Korjaus-, huolto- ja vianhakutehtävissä hän toimii huolellisesti ja ammattitaitoisesti. Hän osaa suunnitella ja organisoida oman vastuualueensa toimintaa laadukkaasti ja kustannustehokkaasti ja ottaa huomioon työturvallisuuden, ympäristömääräykset, ohjeistukset ja työympäristön vaatimukset. Tutkinnon suorittaneella on kokonaisnäkemys ajoneuvoalasta ja sen mahdollisuuksista sekä omasta roolistaan ajoneuvoalan korjaamopalvelujen toteuttajana.

Tutkinnon suorittaja voi suunnata osaamistaan Mekaanikkona toimiminen, Huolto- ja korjausohjeiden käyttäminen, Huolto- ja mittaustyöt, Vianhaku ja vian paikallistaminen -tutkinnon osien lisäksi toimenkuvansa mukaisesti Henkilö- ja pakettiautojen korjaustyöt, Kuorma- tai linja-autojen korjaustyöt, Työkoneiden ja -laitteiden korjaustyöt tai Pienkoneiden ja -laitteiden korjaustyöt -tutkinnonosien avulla henkilöautomekaanikon, raskaskalustomekaanikon tai pienkonemekaanikon tehtäviin. Lisäksi tutkinnon suorittaja valitsee suoritettavaksi toimenkuvansa mukaisesti tarvittavat tutkinnonosat osaamisalan valinnaisista tutkinnonosita niin, että tutkinnon osaamispistemäärä täydentyy 150 osaamispisteeseen.

Tutkinnon suorittanut osaa toimia ajoneuvoalan korjaus-, huolto- ja vianhakutehtävissä kehittäen omaa ammattitaitoaan ja organisaationsa toimintaa. Valintojensa mukaisesti hän osaa toimia korjaus-, huolto- ja vianhakutehtävissä ajoneuvo- tai konekorjaamolla tai muissa alan työkohteissa ja toimipisteissä.

Tutkinnon suorittanut voi toimia työntekijänä, toimihenkilönä, yrittäjänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana ajoneuvoalan organisaatioissa ja yrityksissä. Tutkinnon suorittanut voi toimia henkilöautomekaanikkona, raskaskalustomekaanikkona, pienkonemekaanikkona tai ajoneuvoalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ajoneuvoalan ammattitutkinto | Korjaamopalvelun osaamisala, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Voit hakea koulutukseen oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Ajoneuvoalan ammattitutkinto

Kustannukset

500e 

Osallistumismaksu peritään kokonaan, kun opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan. Osallistumismaksun voi maksaa myös erissä koulutuksen kuluessa. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella, jos sinulla on alan työpaikka. Oppisopimuskoulutuksessa ei peritä maksua.

Opiskelijan on hankittava omalla kustannuksellaan mm. oppikirjat ja muut opiskelutarvikkeet.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ajoneuvoalan ammattitutkinto | Korjaamopalvelun osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa