Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori

Luksia
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lohja
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Luksia Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä.

Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori

Elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori

Tutkinnon suorittanut osaa valmistaa muun muassa ruoka- ja kahvileipiä, erilaisia makeita leivonnaisia sekä leipomoeineksiä. Leipuri-kondiittorilta edellytetään kädentaitoja, tarkkuutta, hyvää muoto- ja väritajua sekä sommittelu- ja koristelutaitoa. 

Leipomoalan osaamisalan opintojen aikana tulevat tutuksi erilaiset raaka-aineet, joista opitaan valmistamaan pullaa, leipää, patonkia, pasteijoita, lihapiirakoita, makeita piirakoita, pikkuleipiä ja kahvikakkuja, leivoksia, kakkuja ja kääretorttuja sekä muita konditoriatuotteita. Valinnaisten opintojen kautta tulevat tutuksi myös erilaiset koristeet, konvehdit ja karamellitkin.

Kahvila- ja asiakaspalvelutyötä harjoitellaan koulun omassa kahvilassa ja opetusravintolassa sekä alan työpaikoilla. Opinnoissa on mahdollista keskittyä leipomo- ja konditoria-alan yrittäjyyteen ja työpaikalla oppimisen voi suorittaa myös ulkomailla.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Elintarviketuotannossa toimiminen
  • Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito
  • Elintarvikkeiden valmistus

Valinnaiset tutkinnon osat (toteutetaan pääasiassa alan työpaikoilla):

  • Elintarvikkeiden myymälätoiminnot
  • Erikoistuotteiden valmistus pientuotannossa
  • Pakkaustoiminnot
  • Varastointi- ja lähettämötoiminnot
  • Elintarvikkeiden valmistajana kansainvälisessä ympäristössä
  • Yrittäjyys elintarvikealalla
  • Yritystoiminnan suunnittelu

Leipuri-kondiittori työelämässä

Leipuri-kondiittori toimii pienissä tai keskisuurissa leipomoissa tai teollisuusleipomoissa, paistopisteissä, kahvila-konditorioissa, markettien jauholeipomoissa ja leipäosastoilla sekä suurtalouksissa ja pitopalveluyrityksissä. Ravintoloissa leipuri-kondiittori voi valmistaa leivät ja jälkiruuat, sekä suklaatyöt ja koristeet.

Tehtävänimikkeitä voivat olla leipuri, linjaleipuri, kondiittori, leipomotyöntekijä, taikinantekijä, ylöslyöjä, paistaja ja tuotesuunnittelija. Myös esimerkiksi myynnin, markkinoinnin ja hallinnon työtehtävissä työskentelee leipuri-kondiittoreita. Ala työllistää myös logistiikan tehtävissä varastoinnissa ja kuljetuksissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa.

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa. Ota yhteyttä oppilaitokseen ja kysy lisätietoja.

Tutkinto / todistus

Elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Luksia

Luksia

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...


Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luksia

Nummentie 6
08100 Lohja

 Näytä puhelinnumero
www.luksia.fi

Arvioinnit

Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: