Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Hieronnan erikoisammattitutkinto

Luksia
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Kysy lisätietoja
   
Lähiopetus
Lohja
Erikoisammattitutkinnot
Hieronnan erikoisammattitutkinto

Hieronnan erikoisammattitutkinto

Hieronnan erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa suunnitella ja toteuttaa erilaisten potilaidensa hieronnan, ohjauksen ja hierontaa tukevat muut hoidot. Hän osaa toimia hieronnan asiantuntijana sosiaali-, terveys-, kuntoutus- ja liikunta-alalla sekä arvioida ja kehittää omaa työtään ja työyksikkönsä työtä.

Hieronnan erikoisammattitutkinnon osaamisalat

Erikoisammattitutkinnossa on kolme osaamisalaa, joiden kautta voi erikoistua johonkin seuraavista työelämän alueista: urheilijan lihashuolto, kivun hoito tai elimistön nestekierron ylläpitäminen ja edistäminen.

Urheiluhierontaan erikoistunut opiskelija osaa arvioida urheilijan lihashuollon tarpeen, laatia urheilijalle lihashuollon suunnitelman ja toteuttaa suunnitelman mukaisesti lihashuoltoa. Hän osaa hieroa urheilijan käyttäen monipuolisesti hierontaotteita ja ohjata urheilijaa ehkäisemään urheiluvammoja. Lisäksi hän osaa arvioida ja kehittää omaa ja työyksikkönsä työtä ja hänellä on valmiuksia kansainväliseen yhteistyöhön ammattialansa kehittämiseksi.

Hieronnan osaamisalan suorittanut HIEROJA (EAT) osaa arvioida kipupotilaan hoidon tarvetta, laatia potilaslähtöisen hoitosuunnitelman kipupotilaalle ja toteuttaa suunnitelman mukaisen kipupotilaan toimintakykyä edistävän hoidon. Lisäksi hän osaa arvioida ja kehittää omaa ja työyksikkönsä työtä ja hänellä on valmiuksia kansainväliseen yhteistyöhön ammattialansa kehittämiseksi.

Lymfahieronnan osaamisalan suorittanut LYMFAHIEROJA (EAT) osaa arvioida potilaan elimistön nestekiertoa ylläpitävän ja edistävän hoidon tarpeen, laatia potilaslähtöisen hoitosuunnitelman ja toteuttaa suunnitelman mukaisen nestekiertoa ylläpitävän ja edistävän hoidon. Lisäksi hän osaa arvioida ja kehittää omaa ja työyksikkönsä työtä ja hänellä on valmiuksia kansainväliseen yhteistyöhön ammattialansa kehittämiseksi.

Koulutuksen sisältö

Luksiassa toteutetaan Hieronnan erikoisammattitutkinnosta Urheiluhieronnan osaamisala, urheiluhieroja (EAT). Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta (45 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (135 osp).

Luksiassa tarjotaan seuraavat tutkinnon osat:

  • Urheilijan lihashuolto, 45 osp.(pakollinen osa)
  • Alaraajakipuisen potilaan toimintakyvyn edistäminen, 45 osp.
  • Yläraajakipuisen potilaan toimintakyvyn edistäminen, 45 osp.
  • Peitinkalvojen hieronta potilaan toimintakyvyn edistämisessä, 45 osp.

Hierojan työtehtävät

Urheiluhieroja (EAT) voi työskennellä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa terveys-, liikunta- ja hyvinvointipalvelujen tehtävissä muun muassa liikunta- ja urheilukeskuksissa.

Lymfahieroja (EAT) voi työskennellä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa sosiaali-, terveys-, liikunta- ja hyvinvointipalvelujen tehtävissä muun muassa hoito-, kuntoutus- ja asumispalveluja tuottavissa yksiköissä, kylpylöissä, asiakkaiden työpaikoilla ja kodeissa.

Hieroja (EAT) voi työskennellä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa sosiaali-, terveys-, liikunta- ja hyvinvointipalvelujen tehtävissä muun muassa hoito-, kuntoutus- ja asumispalveluja tuottavissa yksiköissä, kylpylöissä, liikunta- ja urheilukeskuksissa, potilaiden työpaikoilla ja kodeissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hieronnan erikoisammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Voit hakea koulutukseen oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Hieronnan erikoisammattitutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hieronnan erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Luksia

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...


Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luksia

Toivonkatu 4
08100 Lohja

 Näytä puhelinnumero
www.luksia.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Hieronnan erikoisammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(5,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Hieronnan erikoisammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: