Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi

Luksia
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Lohja
Ammatilliset perustutkinnot

Video

kosmetologi

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneilla on ammattitaito palvella asiakkaita sekä myydä hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja. Asiakaspalvelutaitojen lisäksi hyvä tuotetuntemus sekä työ- ja asiakasturvallisuudesta huolehtiminen ovat osaamisen ydintä.

Tutkinnon suorittaneilla on laaja-alaisen perusosaamisen lisäksi osaamisalan mukainen erikoistuneempi osaaminen. Kosmetologeilla on ammattitaito tehdä asiakkaille kasvo-, jalka- ja käsihoitoja sekä opastaa asiakkaita ihon itsehoidossa ja tuotteiden käytössä. 

Valinnaisilla tutkinnon osilla osaamista voidaan laajentaa muilla hius- ja kauneudenhoitoalan tutkinnon osaamisaloilla. Kosmetologiopinnoissa opiskeleva voi valmistua myös kosmetiikkaneuvojaksi suorittamalla valinnaisen tutkinnon osan. 

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat

  • Jalka- ja käsihoitopalvelut
  • Kasvohoitopalvelut
  • Myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla 

Koulutuksen kesto ja sisältö määräytyy jokaiselle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman pohjalta, joka tarkentuu ja muotoutuu opintojen aikana.

Valinnaisilla tutkinnon osan valinnoilla on mahdollista suorittaa myös kosmetiikkaneuvojan osaamisala. Opiskelija voi valita valinnaisia opintoja myös hiusalan opintotarjonnasta. Henkilökohtaiset osaamistavoitteet määräävät opintojen keston.

Kosmetologin työtehtävät

Kosmetologit työskentelevät kauneushoitoloissa, kylpylöissä, palvelutaloissa, kongressikeskuksissa ja hotelleissa, laivoilla tai tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla joko yrittäjinä tai työntekijöinä. Kosmetologit voivat työskennellä myös myynti- ja koulutustehtävissä. He voivat toimia myös tuotemyynti- ja koulutustehtävissä maahantuojien ja tavaratalojen palveluksessa. Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät tavaratalojen, laivojen ja lentokenttien kosmetiikkaosastoilla, apteekeissa tai maahantuojien myynti- ja koulutustehtävissä.

Soveltuvuus

Kauneudenhoitolan ammattilaiselta odotetaan asiakaspalveluasennetta ja kykyä kohdata erilaisia ihmisiä. Empaattisuus ja kiinnostuneisuus kauneuteen ja hyvinvointiin ovat alalla toimimisen perustaitoja. Kielitaitoakin tarvitaan kansainvälisellä alalla.

Alan jatko-opintomahdollisuuksia ovat esimerkiksi

  • kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto
  • hierojan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto
  • yrittäjän ammattitutkinto ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto
  • estenomi (AMK)

Kuten muutkin ammatilliset perustutkinnot, kauneudenhoitoalan perustutkinto tuottaa suorittajalleen yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kosmetologi

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Luksia

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...


Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luksia

Toivonkatu 4
08100 Lohja

 Näytä puhelinnumero
www.luksia.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(5,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi täytä seuraavat tiedot: