Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Pintakäsittelyalan perustutkinto | maalari

Luksia
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Lohja
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Luksia Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä.

Pintakäsittelyalan perustutkinto | maalari

Pintakäsittelyalan perustutkinto, maalari

Luksian pintakäsittelyalan perustutkinnon suorittanut osaa tehdä korjaus- ja uudisrakennusmaalaustöitä. Hän osaa myös tapetoinnin, tasoitetöiden ja ruiskumaalauksen perusteet. Rakennusten sisäpuolisten pintojen maalauksen ja tapetoinnin lisäksi hänellä voi olla erikoisosaamisena julkisivujen pintakäsittelyt tai monipuolisten pientalokokonaisuuksien maalaustyöt. Lisäksi hän osaa maalata eri materiaaleista olevia rakennusosia ja kalusteita.

Hän kykenee työparina tai työryhmän jäsenenä tekemään omakoti-, rivi- tai paritalojen ulkomaalaustöitä sekä tavanomaisia märkätilan laatoituksia ja vanhojen rakennuspintojen entistämistöitä työselostusten ja ohjeiden mukaan. 

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Rakennusten korjausmaalaus
  • Uudisrakennusmaalaus

Luksiassa on tarjolla seuraavat valinnaiset tutkinnon osat, joiden lisäksi työpaikoilla voidaan suorittaa tutkinnonosia räätälöidysti työtehtävien mukaan. 

  • Koristemaalaus
  • Mukailumaalaus
  • Rakennuspintojen erikoistyöt
  • Laatoitus

Maalari työelämässä

Pintakäsittelyalan perustutkinnon suorittaneella on useita eri vaihtoehtoja sijoittua työelämään. Tutkinnon suorittaneet maalarit voivat sijoittua rakennusalalla maalaus-, tapetointi-, laatoitus- ja lattianpäällystystöihin. Useat perustavat myös oman yrityksen ja myyvät omaa osaamistaan esimerkiksi rakennusalan yrityksille.

Myös metalliteollisuudessa tarvitaan pintakäsittelijöitä ruiskumaalareina, jauhemaalareina, korroosionestomaalareina, kumi-, muovi- ja laattapinnoittajina. Tuotemaalauksessa tarvitaan monitaitoisia pintakäsittelijöitä tuotteiden sekä kiinteitä rakennusosia maalaamisen, lakkaamiseen ja värjäämiseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Pintakäsittelyalan perustutkinto | maalari, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa.

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Pintakäsittelyalan perustutkinto, maalari

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Pintakäsittelyalan perustutkinto | maalari? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Luksia

Luksia

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...


Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luksia

Nummentie 6
08100 Lohja

 Näytä puhelinnumero
www.luksia.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 1 arviointiin

Yussuf
(5)
Arvioinnit
Arvioinnit
(5,0)
Perustuu 1 arviointiin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: