Sivuston käyttötapa: Mobiili

Pintakäsittelyalan perustutkinto | maalari

Luksia
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Lohja
Ammatilliset perustutkinnot

Video

maalari

Pintakäsittelyalan perustutkinto | maalari

Pintakäsittelyn perustutkinnon suorittanut osaa tehdä korjaus- ja uudisrakennusmaalaustöitä. Hän osaa myös tapetoinnin, tasoitetöiden ja ruiskumaalauksen perusteet. Rakennusten sisäpuolisten pintojen maalauksen ja tapetoinnin lisäksi hänellä voi olla erikoisosaamisena julkisivujen pintakäsittelyt tai monipuolisten pientalokokonaisuuksien maalaustyöt. Lisäksi hän osaa maalata eri materiaaleista olevia rakennusosia ja kalusteita.

Hän kykenee työparina tai työryhmän jäsenenä tekemään omakoti-, rivi- tai paritalojen ulkomaalaustöitä sekä tavanomaisia märkätilan laatoituksia ja vanhojen rakennuspintojen entistämistöitä työselostusten ja ohjeiden mukaan.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

  • rakennusten korjausmaalaus
  • uudisrakennusmaalaus

Luksiassa on tarjolla seuraavat valinnaiset tutkinnon osat. Näiden lisäksi työpaikoilla voidaan suorittaa tutkinnonosia räätälöidysti työtehtävien mukaan.

  • koristemaalaus
  • mukailumaalaus
  • rakennuspintojen erikoistyöt
  • laatoitus

Maalarin työtehtävät

Pintakäsittelyalan tutkinnon suorittaneet sijoittuvat rakennusalalla maalaus-, tapetointi-, laatoitus- ja lattianpäällystystöihin. Useat perustavat myös oman yrityksen ja myyvät omaa osaamistaan mm. rakennusalan yrityksille. Myös metalliteollisuudessa tarvitaan pintakäsittelijöitä ruiskumaalareina, jauhemaalareina, korroosionestomaalareina, kumi-, muovi- ja laattapinnoittajina sekä monena muuna ammattilaisena. Tuotemaalauksessa tarvitaan monitaitoisia pintakäsittelijöitä tuotteiden sekä kiinteitä rakennusosia maalaamisen, lakkaamiseen ja värjäämiseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Pintakäsittelyalan perustutkinto | maalari, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Pintakäsittelyalan perustutkinto, maalari

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Pintakäsittelyalan perustutkinto | maalari? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Luksia

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...


Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luksia

Toivonkatu 4
08100 Lohja

 Näytä puhelinnumero
www.luksia.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 1 arviointiin

Arvioinnit
Arvioinnit
(5,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Oppilaitoksen arvioinnit
(5,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Pintakäsittelyalan perustutkinto | maalari täytä seuraavat tiedot: