Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki

Luksia
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lohja, Nummela, Vihti
Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut osaa tehdä ruokaa erilaisilla menetelmillä, hankkia, säilyttää ja käsitellä raaka-aineita. Hän osaa suunnitella ruokalistan, valmistaa ruoan ja laittaa sen esille tyylikkäästi erilaisissa tilanteissa.
Kokki osaa toimia tilanteen mukaan asiakaspalvelussa, astiahuollossa ja varastointiin liittyvissä työtehtävissä. Hän osaa huolehtia työympäristönsä puhtaanapidosta sekä elintarvikehygieniasta.

Luksiassa kokin opinnot ovat työelämälähtöisiä ja käytännönläheisiä. Luksialla on oma koulutusravintola sekä modernit uusitut opetustilat. Opiskelijoille tarjotaan monipuoliset työssäoppimismahdollisuudet - ja esimerkiksi kansainvälinen harjoittelu on mahdollista. Lisäksi opiskelijoita ohjataan yksilöllisesti mahdollistaen henkilökohtaiset opintopolut.

Koulutuksen sisältö

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon kokin osaamisala koostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Pakollisten tutkinnon osien jälkeen suoritetaan valinnaisia tutkinnon osia, jotka tukevat ammatillista suuntautumista. Opiskelija voi valita muun muassa seuraavista vaihtoehdoista:

  • Kahvilapalvelut
  • Katu- ja pikaruokapalvelut
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • A'la carte ruoanvalmistus
  • Yritystoiminnan suunnittelu

Kokki työelämässä

Kokki toimii erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä henkilöstö- ja liikenneravintoloissa, lounasravintoloissa, suurkeittiöissä, kahviloissa tai juhla- ja pitopalveluyrityksissä. Mahdollisia työnantajia voivat myös olla matkailualan yritykset, päiväkodit, koulut, oppilaitosten ruokapalvelupisteet, palvelukodit ja sairaalat.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. 

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...


Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luksia

Nummentie 6
08100 Lohja

 Näytä puhelinnumero
www.luksia.fi


Arvioinnit

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.