Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | automaatioasentaja

Luksia
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Lohja

Alkavat koulutukset
Lohja
Joustavasti

Lohja
Jatkuva haku

Video

 automaatioasentaja

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | automaatioasentaja

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon suorittanut osaa tehdä teollisuuden automaatiojärjestelmien sekä sähkökoneiden ja -laitteiden asennukseen, käyttöön, kunnossapitoon ja huoltoon liittyviä tehtäviä sähköasennusalan standardien ja säädösten mukaan. Keskeisinä osaamisalueina ovat erilaisten säätö- ja valvomojärjestelmien tuntemus, robotiikka sekä niiden asennus- ja kunnossapitotöihin liittyvien tehtävien hallinta.

Tavoitteena on, että koulutuksesta siirtyy työelämään osaavia ja luotettavia ammattilaisia, sillä sähköalalla työskentely vaatii erittäin suurta vastuuntuntoa ja huolellisuutta. Alan ammattilaisen on sisäistettävä sähköturvallisuus ja laatuajattelu, niin että asennukset ja laitteet toimivat ehdottoman turvallisesti ja luotettavasti.

Luksiassa sähkö- ja automaatioalan perustutkinnossa on pitkät perinteet kansallisessa (Taitaja-kilpailut) automaatio- sekä sähköasennuslajien ja kansainvälisessä (Euroskills, Worldskills- kilpailuissa) automaatioasennuslajin kilpailutoiminnassa.

Opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua opinnoissaan kansainväliseen toimintaan. Kohdemaana mm. Kiina, Saksa, Espanja ja Ruotsi.

Yhteistyö Kiinan Shanghaissa sijaitsevan oppilaitoksen (Shanghai Electronic Industry School, SEIS) on aloitettu CHINET-verkoston myötä vuonna 2013.
Verkosto on Suomen ja Kiinan välinen oppilaitosverkosto, joka on aloittanut toimintansa vuonna 2006 ja minkä tavoitteena on kehittää maiden ammattioppilaitosten välistä yhteistyötä eri aloilla. 

Koulutuksen sisältö

Luksian Lohjan kampuksella sähkö- ja automaatioalan opetus järjestetään kahden tutkintonimikkeen suorituksena siten, että tutkinnon suorittaja voi opiskella sekä sähkö- että automaatioasentajaksi. Tutkinnon suorittaja saa samalla kertaa suoritettua kaksi tutkintonimikettä. Oppilaitoksella on tiivis yhteistyö alueen elinkeinoelämän kanssa ja työelämän edustajilta saadun palautteen perusteella nämä osaamisalaa tukevat vahvasti toisiaan. Nykyään molemmat ammattikunnat tarvitsevat molempia tietoja ja taitoja. Ja mikä parasta, uudet opetussuunnitelmat mahdollistavat tämän opintorakenteen.

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista, valinnaisista tutkinnon osista sekä yhteisistä tutkinnon osista.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen

Osaamisalojen pakolliset tutkinnon osat:

  • Pien- ja pienoisjänniteasennukset
  • Prosessiautomaatioasennukset

Monimuotokoulutus

Aikuisille koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. 
Monimuotokoulutuksena suoritettavan sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon ammatilliset tutkinnon osat:

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen

Osaamisalojen pakolliset tutkinnon osat:

  • Pien- ja pienoisjänniteasennukset

Valinnainen tutkinnon osa:

  • Rakennusautomaatioasennukset
  • Sähkökäyttöjen asennukset

Työtehtävät

Sähköalan ammattilaisia tarvitaan sähkö- ja automaatioasennuksiin sekä niiden huolto- ja korjaustoimenpiteisiin. Lisäksi sähköalan ammattilaisia työskentelee automaation ja kunnossapidon tehtävissä. Alan työtehtävät ovat hyvin monipuolisia, vaativia ja jatkuvasti kehittyviä. Sähköalan ammattilainen osaa asentaa ja huoltaa tietokoneita, rakentaa tietoverkkoja tai suurjännitejakeluverkkoja. Tehtäviin sisältyy myös usein asiakaspalvelua. Sähköalalla ja siihen liittyvällä teknologialla on keskeinen merkitys yhteiskunnan, luontoympäristön ja ihmiskunnan kehitykseen. Tähän laajaan vaikuttavuuteen perustuu alan erityinen eettinen, ekologinen, yhteiskunnallinen ja globaali vastuu.

Automaatioasentajan työtehtäviin kuuluu teollisuuden sähkökoneiden ja -laitteiden sekä automaatiojärjestelmien asennukseen, käyttöön, kunnossapitoon ja huoltoon liittyviä sähkö- ja automaatioalan osaamista vaativia tehtäviä sähköasennusstandardien ja -säädösten mukaan. Keskeisintä osaamista ovat erilaisten säätö-, kappaletavara- ja valvomojärjestelmien tuntemus, robotiikka sekä niiden asennus- ja kunnossapitotöihin liittyvien tehtävien hallinta. Alan työpaikat ovat pääsääntöisesti teollisuudessa, jossa käytetään prosessi- ja automaatiotekniikkaa tai valmistetaan prosessi- ja automaatiotekniikkaan liittyviä laitteita ja koneita.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | automaatioasentaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, automaatioasentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | automaatioasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Luksia

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...


Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luksia

Toivonkatu 4
08100 Lohja

 Näytä puhelinnumero
www.luksia.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | automaatioasentaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(5,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | automaatioasentaja täytä seuraavat tiedot: