Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Luksia
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
   
Lohja, Nummela
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Luksia Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä.

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

Talotekniikan perustutkinnon suorittanut osaa tehdä piirustusten ja työselityksen mukaisesti tavanomaiset lämmitys- sekä vesi- ja viemärijärjestelmiin liittyvät asennustyöt työturvallisuutta noudattaen. Hän osaa toimia yhteistyössä erilaisissa asennustyökohteissa ja työyhteisöissä muiden toimijoiden kanssa.

Pakollisiin ammatillisiin opintoihin sisältyy muun muassa putkiasennusta ja -hitsausta, LVI-teknisten laitteiden asennusta sekä kunnossapitoa. Luksiassa on myös omia talotyömaakohteita, joihin putkiasentajat tekevät asennustyöt.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Lämmitysjärjestelmien asentaminen
  • Putkistojen hitsaus
  • Käyttövesi- ja viemärijärjestelmien asentaminen

Valinnaiset tutkinnon osat (suoritetaan pääsääntöisesti työpaikoilla):

  • LVI-korjausrakentaminen
  • LVI-asentajana toimiminen
  • LVI-suunnittelu
  • Muita tutkinnon osia liittyen LVI-laitteiden asennus- ja huoltotöihin

Putkiasentaja työelämässä

Tyypillisimpiä työtehtäviä ovat lämmitys-, vesi- ja viemärilaitteistojen asentaminen uudis- ja korjausrakentamiskohteisiin aina omakotitaloista toimisto- ja teollisuusrakennuksiin LVI-urakoita tekevän yrityksen palveluksessa.

Putkimiehet asentavat vesijohtoja, varaajia, pesualtaita, wc-istuimia, vesihanoja ja viemäriputkistoja. Putkiasentaja osaa myös opastaa LVI-järjestelmän käytössä. Töitä on tarjolla myös kiinteistöjen huollossa, rakennustuoteteollisuudessa (esimerkiksi elementtiteollisuudessa) sekä kuntien vesi-, viemäri- ja energialaitosten palveluksessa.

Putkiasentajan työtehtävät ovat itsenäisiä ja vaativat vastuun ottamista sekä omatoimisuutta. Asentajat voivat toimia myös LVI-alan huolto- ja asiakaspalvelutehtävissä. Työ omassa yrityksessä on myös mahdollista.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. 

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Luksia

Luksia

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...


Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luksia

Nummentie 6
08100 Lohja

 Näytä puhelinnumero
www.luksia.fi


Arvioinnit

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: