Ammatillinen koulutus

Ekspressiivinen taideterapia 2. vuosikurssi

Muurlan Opisto, paikassa Muurla
Pituus
9 kuukautta
Pituus
9 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ekspressiivinen taideterapia 2. vuosikurssi

Muurlan Opisto / Ekspressiivinen taideterapia 2. vuosikurssi

Ekspressiivisen taideterapian opinnot Muurlan Opistossa muodostavat kaksivuotisen opintokokonaisuuden. Opintokokonaisuus tähtää taideterapeuttisen ohjaajan tutkintoon. Tavoitteena on, että koulutuksen aikana löydät yhteyden omaan luovuuteesi ja taiteidenvälinen työskentely henkilökohtaisena prosessina kirkastuu. Samalla koulutus tarjoaa mahdollisuuden laajentaa omaa näkemystäsi ihmisen kasvuun ja voimaantumiseen. Löydät uusia välineitä sekä henkilökohtaiseen että ammatilliseen kehittymiseesi.

Toinen vuosikurssi tähtää ohjaajan valmiuksien kehittymiseen. Kurssivuodella painottuvat ekspressiivisen taideterapian teoria ja ryhmänohjausharjoittelu. Oma taidetyöskentely kulkee myös vahvasti rinnalla. Toinen vuosi tähtää taideterapeuttisen ohjaajan tutkintoon.

Kummankin opintovuoden voi myös käydä itsenäisesti, mutta ensimmäisen vuosikurssin perusopinnot ovat edellytyksenä jatkaa opintoja toiselle vuosikurssille. Kokonaisuuksien hyväksytyllä tavalla toteutuneet osiot johtavat valmiuksiin käyttää ekspressiivisen taideterapian ja taidetyöskentelyn menetelmiä ja keinoja omaan työhön soveltaen sekä valmiuden taideterapeuttisen ryhmän ohjaajuuteen sopivassa kontekstissa suhteessa opiskelijan aiempaan tietotaitoon.

Ekspressiivisessä taideterapiassa käytetään taiteen eri ilmaisumuotoja kuten kuvataiteita, musiikkia, luovaa kirjoittamista, draamaa, tanssia ja liikettä. Ajatuksena on, että koska jokainen taideilmaisumuoto edustaa omaa erillistä aistipiiriään, saa taiteentekijä mahdollisuuden tutkia elämänsä ilmiöitä kokonaisvaltaisesti useamman aistin tuottaman kokemuksellisuuden kautta.

Koulutuksen keskeiset tavoiteet

 • Opiskelija saa yhteyden taiteiden väliseen työskentelyyn henkilökohtaisena prosessina
 • Opiskelija laajentaa näkemyksiään ihmisen kasvusta ja muuntumisen mahdollisuuksistaan
 • Opiskelija löytää voimaantumisen lähteitä ja keinoja uudistavaan työotteeseen
 • Opiskelija ymmärtää kokemuksensa kautta ekspressiivisen taideilmaisun prosessia ja viitekehyksen taustalla olevia keskeisiä käsitteitä

Koulutuksen sisältö

2. vuosikurssi toteutetaan monimuotokoulutuksena, jossa opiskelu muodostuu kahdeksasta lähiopetusjaksosta Muurlan Opistolla ja niiden välillä toteutettavasta itsenäisestä työskentelystä. Koulutuksen lähiopetusjaksoilla on pakollinen läsnäolo. Poissaoloja on vaikea korvata, koska osa opinnoista on kokemuksellista opiskelua. 

Koulutus koostuu:

 • Lähiopetusjaksot Muurlan Opistolla: pe klo 17-20, la 10-17 ja su 10-15
 • Tehtävät
 • Pienryhmätyöskentely
 • Avoimen yliopiston kurssit
 • Työharjoittelu
 • Valinnainen taidelaji
 • Lopputyö

2. vuosikurssi lähiopetusjaksot

1. jakso: 17.-19.11.2023 // Orientaatio ekspressiiviseen taideterapiaan

2. jakso: 15.-17.12.2023 // Ekspressiivisen taideterapeuttisen ryhmän toiminnan rakenne, suunnittelu ja toteutus

3. jakso: 26.-28.1.2024 // Taideterapeuttisen ryhmän ohjaaja taiteilijana

4. jakso: 23.-25.2.2024 // Työnohjauksellinen työskentelyjakso

5. jakso: 12.-14.4.2024 // Rituaalit taideterapiassa

6. jakso: 24.-26.5.2024 // Ryhmän dynamiikka ja ryhmäprosessi – ekspressiivisen taideterapian ohjausharjoittelua

7. jakso: 14.-16.6.2024 // Ryhmän ohjaajuus  – ekspressiivisen taideterapian ohjausharjoittelua

8. jakso: 23.-25.8.2024 // Päätösjakso

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ekspressiivinen taideterapia 2. vuosikurssi, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Ekspressiivisen taideterapian ohjaajakoulutus on suunnattu sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja taidealan ammattilaisille, jotka haluavat tutustua ekspressiivisen taideterapian viitekehykseen ja menetelmiin sekä löytää uudenlaista näköalaa itseen ja elämän ilmiöihin.

Opintojen toiselle vuodelle jatkaminen edellyttää aikaisemmin hyväksyttävästi suoritettua perusjaksoa vastaavaa koulutusta.

Koulutukseen haetaan täyttämällä hakulomake opiston sivuilla. Opiskelijavalinnat tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Valintoja tehdään jo hakuprosessin aikana.

Kustannukset

2785 e/hlö.

Koulutus sisältää asiantuntevan opetuksen, materiaalit lähijaksoilla sekä kurssiruokailut lähipäivinä. Opistolla on mahdollista majoittua kurssiviikonloppuina huokeaan hintaan.

Laskutus tapahtuu kuudessa erässä.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ekspressiivinen taideterapia 2. vuosikurssi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Muurlan Opisto
Muurlantie 365
25130 Muurla

Muurlan Opisto

Muurlan Opistolle saavutaan opiskelemaan eri puolilta Suomea! Tavoitteena on kouluttaa ihmisiä kohti uutta, oli kyseessä sitten oppivelvollisuuden täyttäminen, uusi ammatti, jatko-opinnot tai urakehitys. Visiona on, että opiskelija kokee itsensä osaavaksi, taitavaksi ja parhaaksi versioksi itsestään. Muurlan opiston yhteisöllisessä ilmapiirissä opitaan...

Lue lisää oppilaitoksesta Muurlan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu