Sivuston käyttötapa: Mobiili

Naprapatprogrammet | daggenomförandet

Naprapathögskolan
Sammanfattning
4 år
Svenska
Möjlighet till studiestöd
   
Heltid
Tukholma
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Naprapatprogrammet | daggenomförandet

Naprapatprogrammet

Naprapatprogrammet

Utbilda dig till naprapat!

Som naprapat har du kunskaperna att undersöka, diagnostisera och behandla patienter med besvär i muskler och leder.

På Naprapatutbildningen lär du dig att behärskar de manuella behandlingsteknikerna såsom manipulation, mobilisering, triggerpunktsbehandling, stretching och klassisk massage. 

Som naprapat kan du även förebygga besvär genom att arbeta med rehabilitering, träningslära och ergonomi. Naprapatyrket passar dig som vill jobba med och hjälpa människor.

Naprapatprogrammet är en kvalificerad specialistutbildning inom manuell medicin. Som naprapat använder du dina händer för att behandla smärttillstånd och funktionella besvär i rygg, nacke, leder och muskler - ett stort samhällsproblem.

- Gedigen utbildning med många jobbmöjligheter! Behandlingsmetoderna vi lär oss gör att vi får en stor bredd i arbetet. Vi har ett helhetstänkande och många verktyg att abeta med. Det leder till att vi kan arbeta med ett stort spektra av patienter.- Hassan Aldudjaili, fd. student.

Naprapati, fysiologi, neurologi, ortopedi, idrottsmedicin och massage

Naprapathögskolan i Stockholm har utbildat naprapater sedan 1970 och är Nordens största högskola inom avancerad manuell medicin. Under den fyraåriga naprapatutbildningen varvas teoretisk, praktisk och klinisk undervisning.

Utöver naprapati kommer du att fördjupa dig inom ämnen som exempelvis anatomi, fysiologi, neurologi, ortopedi, idrottsmedicin och massage.

De behandlingsmetoder som står till naprapatens förfogande syftar till att återställa funktionen i kroppen och stor vikt
läggs även på att analysera och åtgärda bakomliggande orsakerna till patientens besvär.

Naprapatprogrammets upplägg

Under samtliga fyra år på naprapatprogrammet integreras den teoretiska och den praktiska undervisningen. Ungefär hälften av studietiden ägnas åt basmedicinska ämnen. Den andra hälften omfattar specialiseringen inom naprapati där du får lära dig att undersöka och diagnostisera patientens besvär samt behärska de manuella behandlingsteknikerna såsom:

Naprapatprogrammet

  • manipulation
  • mobilisering
  • triggerpunktsbehandling
  • stretching
  • klassisk massage

För att du som färdig naprapat även skall kunna förebygga besvär och arbeta med rehabilitering kompletteras behandlingsteknikerna med bland annat träningslära och ergonomi.

Just kombinationen av basmedicinska kunskaper och specialiseringen inom naprapati gör att du som naprapat
kan ta ansvar för att ställa diagnos på din patient och
avgöra om 
du själv ska behandla eller om du ska 
remittera patientenvidare till läkare eller annan vårdgivare.

Praktik på Naprapathögskolans klinik

Redan under den andra terminen börjar du praktisera dina kunskaper på högskolans klinik. På kliniken får du som
student, med stöd av handledare, ta hand om egna patienter
som sökt sig till kliniken för behandling.

Just denna del i utbildningen, den kliniska naprapatin, är mycket viktig eftersom den utgör den direkta länken mellan teoretisk och praktisk undervisning.

Livet som naprapatstudent

Under studietiden byggs en stark gemenskap med dina studiekamrater men också med de yrkesverksamma naprapater du träffar under utbildningen. Studietiden präglas av hårt arbete men samtidigt av glädjen att lära dig mer om det du är intresserad av.

Den pedagogiska inriktningen under naprapatutbildningen bygger på att du som student tar ett eget ansvar för dina studier. Föreläsningar varvas med grupparbeten, seminarier och hemuppgifter.

Efter första året har du goda kunskaper i massage och du har då möjlighet att certifiera dig som massör via Branschrådet Svensk Massage.

Som medlem av skolans studentkår kan du påverka beslut som fattas om utbildningens innehåll och upplägg. Studentkåren anordnar också fester och idrottsaktiviteter. Kort sagt, din studietid vid Naprapathögskolan kommer att kräva mycket av dig men samtidigt bli en av de roligaste perioderna i ditt liv.

Mer information om Naprapatprogrammet

För att beställa information om utbildningen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Naprapatprogrammet

Suomeksi

Naprapaatin koulutusohjelman neljän vuoden aikana opiskellaan sekä teoriaa, käytäntöä että kliinistä opetusta. Koulutuksen aikana perehdytään anatomiaan, fysiologiaan, neurologiaan, ortopediaan, urheilulääkintään ja hierontaan.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Listätietoa naprapaatin koulutuksesta saat täyttämällä alla olevan yhteydenottopyynnön. Naprapathögskolan on sinuun yhteydessä toivomallasi tavalla. Kysy rohkeasti lisää!

För att beställa gratis information om Naprapatprogrammet | daggenomförandet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

För sökande med betyg från Sverige gäller grundläggande behörighet för högskolestudier samt godkänd kurs i Engelska 6 eller motsvarande.

För sökande med betyg från Norge eller Finland gäller generell studiekompetens samt godkända grundkurser i engelska eller motsvarande. Om du har betyg från annat land än Sverige, Norge eller Finland kontakta Naprapathögskolan för information om behörighet.

Examen / diplom

Naprapatexamen: Naprapatexamen krävs för att få genomföra föreskriven ettårig praktiktjänstgöring inom svensk hälso- och sjukvård och därefter ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om Naprapatprogrammet | daggenomförandet.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Naprapathögskolan

Naprapathögskolan

Utbilda dig till naprapat vid Nordens största högskola inom avancerad manuell medicin, Naprapathögskolan i Stockholm! Naprapatprogrammet vid Naprapathögskolan har funnits sedan 1970. Skolan ligger i Kräftriket vid Brunnsviken. Här kan du som student glädjas åt både närheten till staden och den...


Lue lisää oppilaitoksesta Naprapathögskolan ja katso koulutustarjonta täältä

Naprapathögskolan yhteystiedot

Naprapathögskolan

Kräftriket 23 A
11419 Stockholm

 Näytä puhelinnumero
naprapathogskolan.se

Arvoinnit
Naprapatprogrammet | daggenomförandet ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Töihin vankilaan?

Valmenna, vaikuta, turvaa – ole mukana katkaisemassa rikoksen ketjua! Haku rikosseuraamusalan koulutukseen 1.1.–31.1.2021.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: