Sivuston käyttötapa: Mobiili

Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | vaatetusala

Novida – ammattiopisto ja lukio
Pituus: Noin 2,5 vuotta
Opiskelukieli: suomi
Opiskelumuoto: Monimuotokoulutus
Koulutuspaikkakunta: Loimaa
Koulutustyyppi: Aikuiskoulutus
Koulutuksen järjestäjä: Novida – ammattiopisto ja lukio

Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | vaatetusala

Artesaani, vaatetusala, Lounais-Suomen ammattiopisto Novida

Artesaani, vaatetusala, aikuiskoulutus

Käsi- ja taideteollisuusalan lähtökohtana ovat kädentaidot, kulttuuri ja estetiikka. Taito on tekemisen, suunnittelun, viestinnän, yhdessä työskentelyn ja oman työn sekä työyhteisön kehittämisen taitoa. Kulttuuri on suomalaisuuden ymmärtämistä käsityöläisyydessä sekä materiaalien ja tekniikoiden arvostamista ajassa. Estetiikka on tuotteen tarkoituksenmukaisuutta, sopusointua ympäristöönsä ja tuotteen laatua.

Sisustus- tai vaatetusalan opinnot

Ompelualan artesaani voi erikoistua joko sisustus- tai vaatetusalalle. Artesaani tuottaa asiakkaalle yksilöllisiä sisustus- tai pukeutumisratkaisuja valmistaen uusia tuotteita tai uudistaen vanhaa. Erilaisista materiaaleista (kankaasta, nahasta, neuleesta, turkiksesta sekä uusiomateriaaleista) syntyy uniikkeja tuotteita ja tuotesarjoja: vaatteita arkeen ja juhlaan, asusteita sekä sisustustekstiilejä kuten verhot, huonekalujen irtopäälliset, lampunvarjostimet, tyynyt, peitot ynnä muut tekstiilit yksityisiin ja julkisiin tiloihin.

Suunnittelussaan artesaani käyttää idealähtökohtanaan muun muassa rikasta kulttuuriperinnettämme toteuttaen sen raikkaasti nykyaikaisin menetelmin. Stailauksessa vaatetusalalla selvitetään asiakkaan vartalotyyppi, hänelle sopivat värit ja tyylipersoonallisuus sekä se, mitä pukeutumisella kannattaa tuoda esiin ja mitä häivyttää. Sisustuksessa lähtökohtana on tila ja sen toimivuus, tyyli ja mahdollisuudet.

Artesaani työelämässä

Artesaanin työpaikka voi olla asiakaspalvelussa tai asiantuntijatehtävissä sisustus- tai vaatetusalan liikkeissä. Hän voi myös suunnitella ja valmistaa tuotteita tai toimia kädentaitojen ohjaustehtävissä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa.

Kiinnostuitko? Ota rohkeasti yhteyttä

Lisää tietoa artesaanin aikuiskoulutuksesta saat täyttämällä sivun alareunassa olevan yhteydenottopyyntölomakkeen, jolloin Novidasta otetaan sinuun suoraan yhteyttä haluamallasi tavalla. Kysy rohkeasti ja saa vastauksia!

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutus sopii henkilöille, jotka haluavat vaihtaa alaa, päivittää osaamista tai syventää harrastuksen ammatiksi. Haku tapahtuu Novidan nettisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani

Kustannukset

Koulutus on maksuton lukuun ottamatta näyttötutkintomaksua (58 €).

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Täytä yhteystietosi, jos haluat tietää lisää koulutuksesta Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | vaatetusala.


Yhteydenottopyynnön avulla saat helposti yhteyden oppilaitokseen.


Oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä. Saat lisätietoja, jotta voit tehdä oikean koulutuspäätöksen.


Yhteydenottopyyntö ei sido sinua mihinkään.

Errors
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen

Novida – ammattiopisto ja lukio

Novida – ammattiopisto ja lukio

Novida – ammattiopisto ja lukio on uusi nimitys Loimaan ammatti- ja aikuisopiston, Liedon ammatti- ja aikuisopiston sekä Uudenkaupungin ammattiopiston yhdistymisen myötä syntyneelle oppilaitokselle.  Novidassa mahdollisuudet ovat monet, sillä oppilaitos tarjoaa jokaiselle jotakin. Koulutusta järjestetään seuraavilla aloilla: Hotelli-, ravintola- ja catering-ala Kulttuuriala...


Lue lisää oppilaitoksesta Novida – ammattiopisto ja lukio

Novida – ammattiopisto ja lukio yhteystiedot

Novida – ammattiopisto ja lukio


Myllykyläntie 8
32201 Loimaa

 Näytä puhelinnumero
www.novida.fi

Ota yhteyttä oppilaitokseen Novida – ammattiopisto ja lukio