Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähköasentaja tai automaatioasentaja

Novida – ammattiopisto ja lukio
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
suomi
Ammatilliset perustutkinnot
Lieto, Loimaa, Uusikaupunki

Alkavat koulutukset
Lieto
Joustavasti

Loimaa
Joustavasti

Uusikaupunki
Joustavasti
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähköasentaja tai automaatioasentaja

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähköasentaja tai automaatioasentaja

Ilman sähköä ei nyky-yhteiskunta toimi. Sähkö- ja automaatioalalla tarvitaan sähkön tuottamisen, jakelun, siirron, sähköistyksen, sähköasennusten korjauksen ja huollon sekä automaation ja kunnossapidon erilaisia ammattilaisia.

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon suorittaneella on sähkö- ja automaatioalan tehtävissä edellytetty ammattitaito, ja hän osaa toimia yhteistyökykyisesti ja turvallisesti erilaisissa sähkö- ja automaatioasennuksia sisältävissä työtehtävissä. Tutkinnon suorittanut osaa lukea sähkö- ja automaatioalan suunnitteludokumentteja ja tehdä asennuksia asennusympäristön vaatimusten mukaisesti. Hän varmistaa, että työn lopputulos turvallinen ja se vastaa työlle asetettuja vaatimuksia.

Tutkinnon rakenne

Kaikille pakollinen tutkinnon osa: sähkö- ja automaatioalalla toimiminen 30 osp

Sähköasentajan pakollinen tutkinnon osa = pien- ja pienoisjännitesähköasennukset 45 osp

Automaatioasentajan valinnaiset tutkinnon osat (valitse yksi 45 osp alla olevista)

  • kappaletavara-automaatioasennukset 45 osp
  • prosessiautomaatioasennukset 45 osp (Uusikaupunki)
  • rakennusautomaatioasennukset 45 osp (Lieto, Loimaa)

Kaikille valinnaiset tutkinnon osat 70 osp

Työllistyminen

Sähköasentajat tekevät rakennustyömailla sähkö-, tele- ja muiden järjestelmien asennuksia, korjaavat ja huoltavat sähkölaitteita teollisuus- ja energialaitoksissa ja huoltoliikkeissä sekä työskentelevät alan tuotteita valmistavassa teollisuudessa

Automaatioasentajat työskentelevät prosessitekniikkaa ja kappaletavara-automaatiota käyttävässä teollisuudessa. Tehtäviin kuuluu erilaisten laitteiden ja järjestelmien asentamista, käyttöönottoa ja kunnossapitoa. Työpaikkoja on myös prosessi- ja automaatiotekniikan laitteita valmistavissa yrityksissä, kiinteistöautomaatioon erikoistuneissa yrityksissä ja energiateollisuudessa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähköasentaja tai automaatioasentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentaja tai automaatioasentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähköasentaja tai automaatioasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Novida – ammattiopisto ja lukio

Novida – ammattiopisto ja lukio

Novida – ammattiopisto ja lukio on Loimaan ammatti- ja aikuisopiston, Liedon ammatti- ja aikuisopiston sekä Uudenkaupungin ammattiopiston yhdistymisen myötä syntynyt oppilaitos, joka tarjoaa laaja-alaista ammatillista perus- ja jatkokoulutusta sekä monipuolisia lukio-opintoja. Novidassa mahdollisuudet ovat monet, sillä oppilaitos tarjoaa jokaiselle jotakin. Novidassa...


Lue lisää oppilaitoksesta Novida – ammattiopisto ja lukio ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Novida – ammattiopisto ja lukio

Myllykyläntie 8
32201 Loimaa

 Näytä puhelinnumero


Arvioinnit
Arvioinnit
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähköasentaja tai automaatioasentaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähköasentaja tai automaatioasentaja täytä seuraavat tiedot: