Sivuston käyttötapa: Mobiili

Nettilukio

Otavan Opisto
Yhteenveto
Pituus: 2-4 vuotta
Opiskelukieli: suomi
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Aloitus: Joustava
   
Opiskelumuoto: Osa-aikainen
Paikkakunta: Verkko- tai etäopiskelu
Koulutustyyppi: Lukiot ja erikoislukiot
Oppilaitos: Otavan Opisto

Nettilukio

Nettilukio

Opiskele ympäri vuoden ja vuorokauden mistä päin maailmaa tahansa

Nettilukio on osa Otavan Opiston aikuislukiota. Nettilukiossa voi opiskella koko aikuislukion oppimäärän etäopiskeluna omassa aikataulussa.

Kaikki kurssit ovat verkossa saatavilla ja opiskelija voi opiskella mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa. Koska Nettilukio ei ole sidoksissa lukukausiin tai lukion jaksoihin, opiskelija voi edetä siinä tahdissa ja järjestyksessä kuin se opiskelun ja muun elämäntilanteen kannalta on mielekkäintä. Aloittaa voi mihin aikaan vuodesta tahansa. Jokaisella opiskelijalla on myös oma ohjaaja, joka on tukena koko opintojen ajan.

Opiskelu Nettilukiossa

Aikuislukion oppimäärä on 44 kurssia. Nettilukio tarjoaa kolme eri tapaa suorittaa kursseja. Opiskelija voi osallistua itsenäisesti suoritettaville verkkokursseille milloin vain ja opiskella kursseilla täysin omaan tahtiin. Tai opiskelija voi valita ryhmäkursseja, jotka järjestetään tiettyinä ajankohtina. Ryhmäkursseilla on opetustuokioita netissä ja oppimistehtävät palautetaan sovittuina ajankohtina. Ilmiöpohjaisissa opinnoissa ei ole kursseja, vaan vuoden aikana on useampi ilmiö, jota tutkitaan. Sen sijaan, että ilmoittautuisi vaikkapa biologian, terveystiedon ja maantieteen kurssille, voikin tutkia kokonaisvaltaisesti esimerkiksi ilmiötä nimeltä ’nälkä ja jano’.

Nettilukiolaisilla on oma verkko-oppimisympäristö Muikku. Kaikki kurssit löytyvät Muikusta, samoin ohjeet, oppimateriaalit, oppimistehtävät ja opiskelukaverit sekä opettajat. Osaaminen osoitetaan tehtävissä ja oppimispäiväkirjassa, joten kokeita Nettilukiossa ei ole. Oppikirjoja voi käyttää oman harkinnan mukaan lisä- ja tukimateriaalina. Kirjasuosituksiin kannattaakin tutustua ennen kirjakauppaan menoa.

Useimmat lukiolaiset tavoittelevat myös ylioppilastutkintoa. Ylioppilastutkintoon kuuluu neljä pakollista koetta ja tutkintopaperin saa, kun on hyväksytysti suorittanut nämä kokeet ja tehnyt lukion oppimäärän (44 kurssia) tai opiskelijalla on ennestään ammatillinen tutkinto (laajuus vähintään 2,5 vuotta). Kokeisiin voi osallistua joko Otavan Opistossa tai kirjoittamispaikkaa voi kysyä jostain lähilukiosta.

Nettilukion opiskelija on Otavan Opiston aikuislukion kirjoilla varsinaisena opiskelijana, eikä voi olla samaan aikaan kirjoilla muussa toisen asteen oppilaitoksessa.

Aineopiskelu

Otavan Opistossa voi suorittaa myös yksittäisiä aikuislukion verkkokursseja. Esimerkiksi toisessa lukiossa opiskeleva voi täydentää opintojaan aineopiskelijana. Aineopiskelijana voi myös korottaa aiempien opintojen arvosanoja. Tai sitten opiskella voi ihan omaksi ilokseen.

Aineopiskelusta voi lukea lisää osoitteessa http://aineopiskelu.otavanopisto.fi

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Nettilukio, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Nettilukion opiskelijaksi voi hakeutua ja opinnot voi aloittaa mihin aikaan vuodesta tahansa.
Hakulomakkeeseen tulee liittää aiemmat koulutodistukset. Hae Otavan Opiston
Nettilukioon sähköisellä hakulomakkeella. Avaa sähköinen hakulomake.

Hakuvaatimuksena on vähintään 18 vuoden ikä ja peruskoulun oppimäärä tai vastaavat tiedot. Alle 18-vuotias voidaan kuitenkin erityisistä syistä hyväksyä aikuislukion opiskelijaksi. Mikäli hakija on alle 18-vuotias, tulee hänen yhdessä huoltajan kanssa esittää sähköisessä hakemuksessa perustelut alaikäisenä hyväksymiselle. Hakijaa ei voida hyväksyä Nettilukion opiskelijaksi, jos hän on jo jonkin toisen asteen oppilaitoksen (lukio tai ammatillinen oppilaitos) kirjoilla varsinaisena opiskelijana.

Tutkinto / todistus

Lukion oppimäärä, ylioppilastodistus

Kustannukset

Opiskelu nettilukiossa on maksutonta. Oppikirjojen hankinnasta tulee jonkin verran kustannuksia, mutta läheskään jokaiselle kurssille kirjaa ei tarvitse hankkia. Ylioppilaskirjoituksiin osallistumisesta peritään Ylioppilastutkintolautakunnan määrittelemät koemaksut. Majoitus ja ateriat ovat nettilukiolaisille tapahtumien aikana pääsääntöisesti maksuttomia.

Etäopiskeluun ei myönnetä opintotukea.

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Nettilukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Otavan Opisto Facebookissa

Otavan Opisto

Otavan Opisto

» Otavan Opisto somessa

Otavan Opisto tarjoaa koulutuksia erilaisiin elämäntilanteisiin elinikäisen oppimisen periaatteella. Meillä voit suorittaa sekä lähiopintoja Otavan Opiston kampuksella Mikkelissä että verkko-opintoja mistä päin maailmaa tahansa. Koulutustarjontaamme kuuluu Nettilukio, Nettiperuskoulu, aineopiskelu eli yksittäiset verkkokurssit, aikuislukio lähiopetuksena, maahanmuuttajakoulutukset ja lukuvuoden mittaiset valmentavat linjat....


Lue lisää oppilaitoksesta Otavan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Otavan Opisto yhteystiedot

Otavan Opisto

Otavantie 2 B
50670 Otava

 Näytä puhelinnumero
www.otavanopisto.fi

Arvioinnit

Nettilukio ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Verkko-opinnot Suomen Yrittäjäopistossa

Koulutusta tarjolla yrittäjyyden, liiketalouden ja tietotekniikan alalla. Opiskele esimerkiksi merkonomiksi tai datanomiksi verkko-opintoina!