Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lääkislinja

Otavan Opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
2.9.2019
Viimeinen hakuaika: 31.7.2019
   
Monimuotokoulutus
Mikkeli
Kansanopistot

Lääkislinja

Lääketieteen opintoihin valmentava koulutus

Lääkislinja

Lääkislinjalla kerrataan ja syvennetään lukion biologian, fysiikan ja kemian oppimääriä, opiskellaan pääsykokeessa tarvittavaa matematiikkaa, valmistaudutaan pääsykokeeseen tekemällä monentyyppisiä tehtäviä ja harjoituspääsykokeita sekä ainekohtaisia kokeita. Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen oppimissuunnitelma (HOPS), jota seurataan koko lukuvuoden ajan. Huomaathan, että biologian, fysiikan ja kemian opiskelu valmentaa hyvin myös eri alojen pääsykokeisiin, jotka perustuvat näiden luonnontieteiden lukion oppimääriin. Tällaisia ovat esimerkiksi farmasia tai ravitsemustiede. 

Koulutus koostuu seuraavista aihealueista:

  • opiskelutekniikat, pääsykokeen vastaustekniikat, vastausnopeus ja paineensietokyky
  • lukion fysiikan, kemian ja biologian oppimäärien kertaaminen ja syventäminen
  • fysiikan ja kemian matematiikka
  • etäopiskelutaidot
  • harjoituspääsykokeet

Opintojen toteutus

Opinnot kestävät koko lukuvuoden ja koostuvat lähiopetuksesta, etäopetuksesta sekä itsenäisistä ja ryhmäoppimistehtävistä. Lähiopetusta on kerran kuussa Otavan Opistossa Mikkelissä, jolloin on mahdollista majoittua opiston asuntolassa. Ryhmäkoko on mukavan pieni, jolloin ryhmässä on helppo keskustella ja kysellä ja ryhmästä saa arvokasta vertaistukea.

Otavan Opiston Lääkislinjalla ohjattu etäopetus on luonteva osa opintoja. Opintojen ohella otetaan samalla haltuun nykyaikaisia etäopiskelutaitoja, joita tarvitaan myöhemmin yliopisto-opinnoissa. Etäopiskelujaksot koostuvat opettajien pitämistä vuorovaikutteisista verkko-opetustunneista, kyselytunneista, itsenäisestä työskentelystä ja palautettavista tehtävistä. Tehtävistä saa aina henkilökohtaisen palautteen. 

Opetuksessa käytetään valmennuskeskus Epionen oppikirjoja sekä opettajien valmistamia materiaaleja. Opiskelijat voivat käyttää myös jo hankkimiaan kirjoja opintojensa tukena.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lääkislinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen pääsyvaatimuksena on hakukelpoisuus lääketieteen koulutusohjelmiin:

  • ylioppilastutkinto tai vähintään kolmivuotinen ammatillinen perustutkinto tai jokin näihin rinnastettava tutkinto
  • hyvä suomenkielen taito

ValintaperusteetKoulutukseen voidaan valita, jos opiskelija on 18 vuotta täyttänyt ja suorittanut toisen asteen tutkinnon. Koulutukseen hakevan on osoitettava hakuvaiheessa riittävä suomen kielen taito.

Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Valintaperusteissa painotetaan etenkin motivaatiota ja valmiuksia sitoutua opiskeluun. HUOM! Koulutuksen ryhmäkoko on pieni, koulutukseen otetaan korkeintaan 24 henkilöä.

Lisätietoja ja hakeminen: http://www.otavanopisto.fi/laakis

Kustannukset

Koulutus toteutetaan vapaan sivistystyön opintoina. Koko lukuvuoden opintomaksut ovat yhteensä noin 3200€, sisältäen opetuksen, oppimateriaalit, lähiviikoilla lounaat ja päiväkahvit. Lisäksi, mikäli opiskelija majoittuu opiston asuntolassa lähiviikolla, on asumisen hinta 30€/vko. Opintomaksut laskutetaan kuukausittain.

Koulutus on opintotukikelpoista. Alle 25-vuotiaat voivat hakea opintojen alkamisen jälkeen opintoseteliavustusta, joka kattaa osan opiskelumaksuista.

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lääkislinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Otavan Opisto Facebookissa

Otavan Opisto

Otavan Opisto

» Otavan Opisto somessa

Otavan Opisto on vuonna 1892 perustettu perinteikäs kansanopisto. Otavan Opisto järjestää vapaan sivistystyön koulutuksia, jotka ovat sekä lyhytkursseja että pitkäkestoisia, koko lukuvuoden kestäviä koulutuksia. Otavan Opistossa toimii myös aikuislukio. Koulutusten painopisteitä ovat media, musiikki, pelit, kestävä elämäntapa, oppimisen tulevaisuus sekä...


Lue lisää oppilaitoksesta Otavan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Otavan Opisto yhteystiedot

Otavan Opisto

Otavantie 2 B
50670 Otava

 Näytä puhelinnumero
www.otavanopisto.fi

Arvioinnit

Lääkislinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Vahvista opiskelutaitojasi VALMASSA

Haluatko tulevaisuudessa opiskella ammatillisessa koulutuksessa? Voit olla nuori, aikuinen, maahanmuuttaja, tai tutkintosi on vanhentunut. VALMA-opinnot kestävät noin yhden vuoden. Hae VALMAAN!