Sivuston käyttötapa: Mobiili

Insinööri (AMK) | Energia- ja ympäristötekniikka | päivätoteutus

Oulun ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Oulu
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Insinööri (AMK) | Energia- ja ympäristötekniikka | päivätoteutus

Tavoite

Onko sähköauton hankinta ekoteko? Onko tuulivoima kannattavaa? Näiden taustalla olevia seikkoja pohdit energiatekniikan insinööriopinnoissa, joissa pääteemoja ovat energian tuotanto, käyttö ja jakelu. Energiatekniikan insinöörinä ymmärrät, miten energiaa tuotetaan ja käytetään tehokkaasti ja taloudellisesti. Pääset vaikuttamaan ilmastonmuutokseen, energiankulutukseen ja siihen, miten ja millaisia energialähteitä käytämme. Tervetuloa opiskelemaan alaa, joka on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan!

Energiatekniikan koulutuksessa perehdyt energiantuotantotapoihin, energian käyttöön ja jakeluun. Osaat huomioida niin yksilön kuin yhteiskunnan näkökulman. Osaat toteuttaa energiajärjestelmien kokonaisuuksia, joissa yhdistyvät perinteiset ja uudet energiaratkaisut. Tunnet projektien työskentelytavat ja osaat toimia niissä. Pärjäät työelämän kieli-, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja vaativissa tilanteissa.

Koulutuksen sisältö

Opinnoissa käsittelet erilaisia energiajärjestelmiä, joita käytetään pienissä ja keskisuurissa kohteissa. Näissä yhdistyvät erilaiset uudet ja perinteiset energiatekniset ratkaisut.

Opintoja voi painottaa erityyppisten energian tuotantolaitoksien suunnitteluun ja toteutukseen sekä energian käyttöön ja ohjaukseen. Jos opiskelija keskittyy opinnoissaan enemmän ympäristötekniikkaan, voi hän hyödyntää myös laadukkaita kemian ja ympäristötekniikan laboratorioitamme. Opiskelija voi suunnata opintojaan valinnaisten ammattiaineiden ja vapaasti valittavien opintojaksojen avulla. Koulutuksessa on myös paljon kaikille yhteisiä opintoja.

Opintojen aikana työskentelet Oamkin omissa laboratorioissa ja testataan muun muassa polttoaineita, palamista, vedenkäsittelyä ja korroosiota. Tavoitteena on, että valmistunut energiatekniikan insinööri ymmärtää eri energiamuotoihin liittyviä prosesseja ja osaa testata ilmiöitä myös laboratoriossa ja erilaisissa oppimisympäristöissä. Opiskelijana pääset tekemään projektiopintoja ja opinnäytetöitä tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, opettajan pedagogisia opintoja, ammatillisia erikoistumisopintoja, avointa ammattikorkeakouluopetusta sekä täydennyskoulutusta. Oulun ammattikorkeakoulussa voit opiskella kulttuuria, liiketaloutta, luonnonvara-alaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä tekniikkaa. Oppilaitos järjestää kaksi ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta kokonaan englanniksi. Opetuksen...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun ammattikorkeakoulu

Kotkantie 1
90250 Oulu

Arvioinnit

Insinööri (AMK) | Energia- ja ympäristötekniikka | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Teknologialla rakennetaan tulevaisuutta

Teknologialla on keskeinen rooli maailman merkittävimpien haasteiden, kuten ilmastonmuutoksen, ratkaisemisessa. Haasteita ratkomaan tarvitaan parhaat osaajat!