Optometristi (AMK) | päivätoteutus

Oulun ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Oulu
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Video

Nainen tarkistaa miehen näön

Optometristi (AMK) | päivätoteutus

Optometristina työskentelet asiakaspalvelijana useimmiten yksityisessä optikkoliikkeissä. Valmistumisesi jälkeen hallitset näöntutkimisen ja silmälasien valmistamisen perustaidot, mutta osaat myös määrätä piilolasit ja heikkonäköisten apuvälineet. Osaat myös arvioida silmien terveydentilan. Tervetuloa opiskelemaan optometriaa Oulun ammattikorkeakouluun! 

Koulutuksen sisältö

Optometrian tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä ja tutkinto-ohjelmassa on vain yksi suuntautumisvaihtoehto, optometristi. Valmistuessasi tutkintonimikkeesi on optometristi (AMK).

Ensimmäisenä vuonna opiskelet matematiikkaa ja fysiikkaa, optiikkaa, silmälasiopin teknologiaa, näön tutkimisen perusteita sekä anatomiaa ja fysiologiaa, farmakologiaa ja lääketieteen perusteita. Toisena vuonna jatkat silmälasiopin teknologian ja näöntutkimuksen opintoja sekä aloitat piilolasi- ja silmälääketieteen opintoja. Toisena vuonna opiskelet myös tutkimustyön perusteita ja suoritat keväällä ensimmäisen harjoittelun optikkoliikkeessä. Kolmantena vuonna jatkat piilolasiopintoja, syvennät näöntutkimisen opintoja ja opiskelet silmien terveyden tutkimista. Kolmannen vuoden syksyllä aloitat myös opinnäytetyösi. Neljäntenä eli viimeisenä syksynä suoritat toisen harjoittelun optikkoliikkeessä ja viimeistelet opinnäytetyösi.

Opiskelu optometrian tutkinto-ohjelmassa on päiväopiskelua, jolloin opintoja koululla voi olla jokaisena päivänä maanantaista perjantaihin välillä 8-16 ja joskus jopa klo 18 asti. Harjoittelutiloissa suoritettavat silmälasiopin, näöntutkimisen, piilolasien sovituksen ja silmien terveyden tutkimisen opinnot vaativat sinulta aktiivista osallistumista ja läsnäoloa. Suuren osan opinnoista opiskelet itsenäisesti oppituntien ulkopuolella joko yksin tai ryhmissä. Itsenäisiä kädentyön ja asiakastyön harjoituksia voit tehdä koulun harjoitustiloissa ja teoriatehtäviä mm. Moodle -oppimisalustan välityksellä joko koululla tai muussa haluamassasi paikassa. Osaamisesi voit osoittaa, opintojaksosta riippuen, kirjallisilla tehtävillä ja -kokeilla sekä osaamisen näytöillä. Noin 30 opintopistettä opiskelet englannin kielellä. Myös opiskelumateriaaleista suuri osa on englanninkielisiä.

Opintoihin kuuluvat harjoittelut suoritat ohjattuna harjoitteluna optikkoliikkeissä, joita on ympäri Suomea. On mahdollista, että harjoittelet kotipaikkakunnallasi tai paikkakunnalla, mihin haluaisit työllistyä kesällä tai valmistuttuasi. Koulutukseesi sisältyy työelämäyhteyksiä sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnan hankkeita.

Mitä optometristi tekee?

Optometristina todennäköisin työnantajasi on optometrian alan yritys, joko yksittäinen optikkoliike tai optikkoliikeketju. Optometristina voit työskennellä myös sairaalan silmäpoliklinikalla, yksityisessä silmäsairaalassa ja työterveyshuollossa sekä yrittäjänä. Optometristina voit työskennellä myös optisen alan järjestössä, kuten Näkemisen ja silmäterveyden NäeRy:ssä ja Suomen optikoiden ammattijärjestössä SOAssa.

Optometristina teet näöntutkimuksen ja määrität silmien taittovirheen. Valitset asiakkaalle näönkorjausratkaisun sekä määräät ja sovitat silmä- ja piilolasit ja muut optiset apuvälineet. Optometristina ohjaat asiakkaita näköön, näkemisen ongelmiin ja niiden korjaamiseen liittyvissä asioissa. Arvioit myös silmän terveydentilan ja tarvittaessa ohjaat asiakkaan silmälääkärille. Toimit itsenäisenä näkemisen ja näönhuollon asiantuntijana sekä työskentelet yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa kehittäen ratkaisuja näkemisen ja ympäristön näkemiseen vaikuttavien puutteiden parantamiseksi.

Optometristin työ on asiakaspalvelua, joten tarvitset hyviä ihmissuhdetaitoja. Ohjaus ja neuvonta liittyvät lähes kaikkiin työtehtäviisi. Yhteistyötaidot ovat tärkeitä, koska asiakkaita palvellaan yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa. Tarvitset myös monipuolisia kädentaitoja sekä laajaa tietoperustaa. Työnimikkeesi on optometristi (aikaisemmin optikko).

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Optometristi (AMK) | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan korkeakoulujen kevään yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Optometristi (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Optometristi (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun ammattikorkeakoulu

Luota itseesi ja löydä unelmiesi opiskelupaikka

Oulun Ammattikorkeakoulussa voit opiskella AMK- tai YAMK-tutkinnon yhteisöllisessä korkeakoulussa. Oamkissa et jää yksin, vaan autamme sinua rakentamaan opintojesi avulla unelmiesi uran. Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, ammatillista opettajankoulutusta sekä erilaista täydentävää koulutusta esimerkiksi avoimessa ammattikorkeakoulussa....


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun ammattikorkeakoulu

Arvioinnit
Optometristi (AMK) | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Optometristi (AMK) | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot: