Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sairaanhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Oulun ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Oulu
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Sairaanhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Sairaanhoitajana teet työtä ihmisten hyväksi itsenäisesti ja erilaisissa tiimeissä. Vastaat asiakkaiden hoitotyön suunnittelusta, toteutuksesta ja kehittämisestä. Hallitset tavallisimmat kliiniset hoitotoimenpiteet, lääkehoidon ja osaat seurata hoidon vaikuttavuutta. Tärkeä vastuualueesi on potilasturvallisuus. Osaat ajatella tavoitteellisesti ja teet päätöksiä luotettavaan lääke- ja hoitotieteelliseen näyttöön perustuen. Hyödynnät työssäsi hoito- ja viestintäteknologiaa.

Ammatillisia vuorovaikutus- ja ohjaustaitojasi osaat soveltaa sekä asiakas- että tiimityössä. Hallitset terveyden edistämisen menetelmät. Organisoit ja toimit kehittämisprojekteissa ja kykenet johtamaan tiimejä. Sairaanhoitajana työskentelet yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa hoitotyön arvoja ja eettisiä periaatteita noudattaen. 

Sairaanhoitajaopintojen ensimmäisen vuoden jälkeen osaat perusteet asiakkaan päivittäisestä auttamisesta sekä kansansairauksien ja kirurgisesta hoitotyöstä. Osaat myös toimia tilanteissa, joissa tarvitaan välitöntä apua. Toisen vuoden opinnoissa opit tutkimaan asiakkaan kokonaisvaltaisesti sekä perehdyt mielenterveys-, päihde- ja perhehoitotyöhön. Kolmannen vuoden opinnoissa opit ikääntyneiden hoitotyötä, vastaanottotyötä ja johtamista sekä osoitat osaamisesi ennen syventävien opintojen alkua.

Monitieteinen tietopuolinen opiskelu toteutetaan ohjatusti verkkoa hyödyntäen, study groupeissa ja itsenäisesti opiskellen. Tärkeää on oppia etsimään ja käyttämään luotettavia kotimaisia ja kansainvälisiä tietolähteitä päätöksenteon ja kehittymisen tukena. Kirjalliset työt kuuluvat opiskeluun ja osa niistä liittyy ennakkotehtävinä toimenpide- ja simulaatio-harjoituksiin ja työpajoihin, joita on runsaasti.

Harjoittelua on opintojen kaikissa vaiheissa ensimmäisestä lukukaudesta lähtien ja harjoittelupaikat voivat olla eri puolella Suomea perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa, julkisella ja yksityissektorilla. Kolmivuorotyö ja viikonloppuvuorot kuuluvat sairaanhoidon harjoitteluun. 

Sairaanhoitotyön syventävät opinnot (30 op) suoritetaan kahden viimeisen lukukauden aikana tai kun olet suorittanut opintoja noin 140 op. Voit hyödyntää sekä Oulun että Oulaisten kampusten tarjonta: 

- akuutti- ja kiireetön avohoitotyö

- gerontologinen hoitotyö

- lasten, nuorten ja perheen hoitotyö

- mielenterveys- ja päihdehoitotyö

- perioperatiivinen hoitotyö

- sisätautien ja kirurginen hoitotyö

- tehohoitotyö - palliatiivinen ja saattohoitotyö

- patient safety for future healthcare professionals.

Syventäviin opintoihin kuuluu valinnaisia lääketieteen opintoja ja 12 viikkoa harjoittelua. Voit hankkia lisävalmiuksia tulevaisuuden työtehtäviin valitsemalla vapaasti valittavia opintoja (10 op) syventävien opintojen tarjonnasta tai esimerkiksi laajasta hoito- ja viestintäteknologian opetusta.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Sairaanhoitaja (AMK)

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, opettajan pedagogisia opintoja, ammatillisia erikoistumisopintoja, avointa ammattikorkeakouluopetusta sekä täydennyskoulutusta. Oulun ammattikorkeakoulussa voit opiskella kulttuuria, liiketaloutta, luonnonvara-alaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä tekniikkaa. Oppilaitos järjestää kaksi ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta kokonaan englanniksi. Opetuksen...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun ammattikorkeakoulu

Kotkantie 1
90250 Oulu

Arvioinnit

Sairaanhoitaja (AMK) | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Haku rikosseuraamusalan koulutukseen tammikuussa

Tutkintokoulutus valmistaa vartijaksi – monipuolisia ominaisuuksia ja taitoja vaativaan ihmissuhdetyöhön. Tutustu ja hae 2.–28.1.2020!

Lue lisää