Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ylemmät AMK-tutkinnot
Ei arviointeja

Sosiaali- ja terveysalan johtaminen ja kehittäminen| YAMK

Pituus
1–2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Etätoteutus
Pituus
1–2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Etätoteutus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Video

Sosiaali- ja terveysalan johtaminen ja kehittäminen| YAMK

Nainen hymyilee

Opiskele sosiaali- ja terveysalan johtajaksi Oulun ammattikorkeakoulussa! Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto (YAMK) kehittää johtamis-, tutkimus- ja liiketoimintaosaamistasi. Voit tutkinnon jälkeen edetä urallasi sosiaali- ja terveysalan esimies- ja asiantuntijatehtäviin tai perustaa oman yrityksen. Opiskelu tapahtuu pääosin verkossa eli opiskelu onnistuu töiden ohessa.

Johtajaksi sosiaali- ja terveysalalle

Muuttuvat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tarvitsevat uudenlaista johtamista. Esimiehen pitää osata hyödyntää henkilöstön monialaista osaamista. Sosiaali- ja terveysalan johtamisen ja kehittämisen tutkinto-ohjelmassa kouluttaudut johtamisen ja esimiestyön osaajaksi moniammatilliseen toimintaympäristöön. Tutkinto antaa sinulle mahdollisuuden syventää osaamistasi urakehityksesi mukaisesti erityisesti sosiaali- ja terveysalan johtamistehtävissä, mutta myös kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä tai yrittäjänä

Tutkinnon suoritettuasi osaat johtaa organisaatioita ja sinulla on palveleva lähestymistapa esimiestyöhön. Osaat johtaa työelämän kehittämistarpeisiin perustuvaa tutkimus- ja kehitystyötä yhdessä eri toimijoiden kanssa. Saat valmiuksia asiakaslähtöisten palveluiden ja prosessien kehittämiseen, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan sekä yrittäjyyteen. Osaat myös kehittää tutkittuun tietoon perustuen alasi työelämää, työyhteisöjen toimintaa ja työhyvinvointia. Saat tutkinnosta valmiudet myös taloudelliseen suunnitteluun. Kykenet arvioimaan ja kehittämään sosiaali- ja terveyspalveluiden laatua ja vaikuttavuutta. Lisäksi osaat hyödyntää tutkimus- ja asiantuntijatietoa kaikessa toiminnassa.

YAMK on nimensä mukaisesti ylempi korkeakoulututkinto, joka antaa saman kelpoisuuden kuin yliopiston maisteritutkinto, kuten esimerkiksi terveystieteiden maisterin tutkinto. Käytämme Oulun ammattikorkeakoulussa YAMK-tutkinnosta myös nimeä Master-tutkinto.

Koulutus rakentuu osaamisperusteisuudelle, jossa syvennytään erityisesti kolmeen osaamisteemaan:

 • johtamisosaaminen
 • tutkimus- ja kehittämisosaaminen
 • liiketoimintaosaaminen.

Henkilökohtaisella opintosuunnitelmalla rakennat itsellesi sopivan ja urakehitystäsi tukevan opintokokonaisuuden.

Osa opinnoista on yhteisiä muiden alojen YAMK-tutkintoa suorittavien kanssa. Yhteisissä opinnoissa tutustut ja verkostoidut siis myös muiden alojen asiantuntijoihin. Opiskelet monialaisissa tiimeissä, joissa on mukana liiketalouden, tekniikan, kulttuurin ja luonnonvara-alan Master-opiskelijoita. Yhteisiä opintoja ovat strategia- ja henkilöstöjohtamisen, palvelumuotoilun, projektin johtamisen, yhteistoiminnallisen kehittämisen, hankintaosaamisen, myynti- ja asiakasosaamisen sekä yrittäjyyden opintojaksot.

Tutkintoon sisältyvät opinnot ovat:

 • Johtamisosaamisen opintoja (25 op)
 • Tutkimus- ja kehittämisosaamisen opintoja (15 op)
 • Opiskelija valitsee monialaisista vaihtoehtoisten opintojen osaamisteemoista (15 op): johtamisosaaminen, tutkimus- ja kehittämisosaaminen, liiketoimintaosaaminen
 • Vapaasti valittavia opintoja (5 op)
 • Opinnäytetyö (30 op)

Opinnäytetyö eli Master-työ

Opintoihin kuuluu 30 opintopisteen laajuinen työelämää ja alueen elinkeinoelämää kehittävä tutkimuksellinen kehittämistehtävä eli Master-työ, joka aloitetaan heti opintojen alussa. Siinä arvioit alasi kehittämistarpeita yhdessä työelämän toimijoiden kanssa. Osoitat Master-työn toteuttamisessa ja raportoinnissa valmiuksia eettiseen, itsenäiseen ja tulevaisuutta ennakoivaan asiantuntijatyöhön. Arvioit työsi tuloksia kriittisesti ja esität ne ymmärrettävästi erilaisille kohderyhmille.

Työllistyminen valmistumisen jälkeen

Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia esimiestyössä ja johtotehtävissä julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin palveluksessa. Osaat toimia myös projektipäällikkönä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa, yrittäjänä tai erityisasiantuntijana esimerkiksi asiakaslähtöisten palveluiden ja prosessien kehittäjänä. Tutkinnon suoritettuasi voit siis sijoittua erilaisiin johtamis- ja kehittämistehtäviin.

Ammattinimikkeitä voivat olla esimerkiksi: 

 • osastonhoitaja
 • apulaisosastonhoitaja
 • palvelupäällikkö
 • palveluesimies
 • projektipäällikkö
 • projektikoordinaattori
 • kehittämispäällikkö
 • suunnittelija
 • erityisasiantuntija.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosiaali- ja terveysalan johtaminen ja kehittäminen| YAMK, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan korkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan johtaminen ja kehittäminen, YAMK

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan johtaminen ja kehittäminen| YAMK? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Oulun ammattikorkeakoulu
Kiviharjuntie 4

Luota itseesi ja löydä unelmiesi opiskelupaikka

Oulun Ammattikorkeakoulussa voit opiskella AMK- tai YAMK-tutkinnon yhteisöllisessä korkeakoulussa. Oamkissa et jää yksin, vaan autamme sinua rakentamaan opintojesi avulla unelmiesi uran. Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, ammatillista opettajankoulutusta sekä erilaista täydentävää koulutusta esimerkiksi avoimessa ammattikorkeakoulussa....

Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu