Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tradenomi (AMK) | Liiketalous | monimuotototeutus

Oulun ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Monimuotokoulutus
Oulu
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Tradenomi (AMK) | Liiketalous | monimuotototeutus

Tavoite

Koulutuksemme antaa sinulle kattavat tiedot ja hyvät valmiudet urallesi monipuolisissa liiketalouden tehtävissä. Voit valita ammattiopinnoissa monia erilaisia opintokokonaisuuksien yhdistelmiä ja luoda omaa uraasi ja työllistymistä tukevan tutkinnon. Opiskelijat työskentelevät usein tiimeissä, joissa pääset kehittämään omia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojasi. Voit myös suorittaa mm. kauppiasyrittäjyysopintoja, kehittää omaa liikeideaasi, opiskella opiskelijayritys Trapestissa tai Oamk Labissa. Opiskelet niitä asioita, jotka sinua innostavat ja saat tutkinnon, joka vie sinut unelmiesi työuralle. Meillä on vahva kumppaniverkosto alueen yrityksiin ja koulutuksen aikana pääset tekemään monia yritysprojekteja ja luomaan verkostoja työnantajiin. Jos olet jo töissä, voit tehdä monia projekteja nykyisessä työpaikassasi ja kehittää osaamistasi työtehtävissä eteenpäin.

Sinustako yrittäjä? Terwa-akatemia on liiketalouden koulutuksemme yrittäjyyden opintopolku. Opiskelijat oppivat yrittäjyyttä asiakasprojekteja tekemällä ja teoriatietoa käytäntöön soveltaen. Kaikki opiskelijat opiskelevat ensimmäisenä lukuvuonna perusopinnot, jotka antavat perusosaamisen liiketalouden eri osa-alueista. Tämän jälkeen opiskelijat perustavat yritykset, joissa he toimivat 2,5 vuoden ajan oppien yrittäjyyttä, monipuolista liiketoimintaosaamista sekä tiimityöskentelyä.

Tavoitteena on hankkia hyvä osaaminen liiketoiminnan luomisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä sekä hyvät yrittäjävalmiudet. Tiimiyrityksessä opitaan digitaalista liiketoimintaa, yritystoiminnan kokonaisuuden ja eri osa-alueiden kehittämistä, kuten liiketoimintaidean ja –mallin kehittämistä, tuotteistusta, myyntiä, markkinointia, talouden hallintaa ja johtamista. Jatkuvasti opitaan myös tämän päivän työelämässä tarvittavaa osaamista kuten tiimityötaitoja, kehittämisosaamista, oma-aloitteisuutta, itsenäistä tiedonhankintaa, työelämäosaamista, yhteistyö- ja organisointitaitoja.

Koulutuksen sisältö

Kaikki opiskelijat opiskelevat ensimmäisenä lukuvuonna perusopinnot, jotka antavat perusosaamisen liiketalouden eri osa-alueista. 

Ammattiopinnot alkavat 2. lukuvuoden syksyllä. Vuoden 2019 syksyllä aloittavat opiskelijat voivat valinta ammattiopintoihin osaamispolun seuraavista vaihtoehdoista: 

- esimiestyö ja henkilöstöosaaminen

- markkinointi ja myynti

- taloushallinto

Syksyllä 2019 monimuotoryhmässä aloittavat opiskelijat opiskelevat "esimiestyö ja henkilöstöosaaminen"-osaamispolun opinnot. Tammikuussa 2020 aloittava monimuotoryhmä opiskelee taloushallinnon osaamispolun opinnot. 

Opiskelijat suorittavat ammattiharjoittelun yleensä 3. vuoden syksyllä. Osa opiskelijoista työllistyy harjoittelupaikkaan ja jatkaa osa-aikaisena/tuntityöntekijänä harjoittelun jälkeen. Opiskelija voi niin halutessaan tehdä opinnot loppuun verkko- ja etäopintoina. Tämä edellyttää opiskelijalta oma-aloitteisuutta ja vastuunottoa omista opinnoistaan.

Opinnäytetyön tekeminen aloitetaan 3. vuoden keväällä. Opinnäytetyön viimeistely ja opintojen loppuun saattaminen on 4. lukuvuoden syksyllä. 

Voit suorittaa opintosi myös nopeammin, jos sinulla on aikaisempia opintoja ja/tai opiskelet tavoitteellisesti ja ahkerasti. Laaja opintotarjontamme sekä ammattikorkeakoulujen yhteinen opintotarjonta antaa sinulle monia valinnan mahdollisuuksia.

Terwa-akatemiaopintoihin sisältyy toimiminen tiimiyrittäjänä ja tavoitteena on hankkia hyvä osaaminen liiketoiminnan luomisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä sekä hankkia hyvät yrittäjävalmiudet. Kielet ja valinnaiset opinnot suoritetaan oman koulutusvastuun prosessien mukaisesti. Akatemiassa oppimisympäristönä toimii opintojen alkuvaiheessa perustettava tiimiyritys tai tiimiyritykset sekä laaja asiantuntijaverkosto Business Kitchen yhteisössä. Tiimiyrityksessä opitaan digitaalista liiketoimintaa, yritystoiminnan kokonaisuuden ja eri osa-alueiden kehittämistä, kuten liiketoimintaidean ja –mallin kehittämistä, tuotteistusta, myyntiä, markkinointia, talouden hallintaa ja johtamista.

Jatkuvasti opitaan myös tämän päivän työelämässä tarvittavaa osaamista kuten tiimityötaitoja, kehittämisosaamista, oma-aloitteisuutta, itsenäistä tiedonhankintaa, työelämäosaamista, yhteistyö- ja organisointitaitoja. Oppimisratkaisut ovat joustavia yrittäjyysakatemiassa. Opiskelija tekee oppimissopimuksen ja henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman opinnoistaan. Opittuja asioita sovelletaan koko opintojen ajan käytäntöön toteuttamalla projekteja oman tiimiyrityksen asiakkaille sekä harjoittamalla käytännön liiketoimintaa tiimiyrityksessä. Tärkeitä oppimismenetelmiä ovat innovointitehtävät, asiakasprojektit, dialogi, seminaarit, ammattikirjallisuuden lukeminen ja niiden oppien soveltaminen sekä esseiden tuottaminen. Harjoittelu suoritetaan oman tiimiyrityksen asiakasprojekteissa.

Opinnäytetyön tekeminen aloitetaan 3. vuoden keväällä. Opinnäytetyön viimeistely ja opintojen loppuun saattaminen on 4. lukuvuoden syksyllä.

Monimuotototeutuksessa opetus toteutetaan verkko- ja lähiopetuksen yhdistelmänä painottaen verkko-opetusta. Verkko- ja lähiopetus ajoittuu arkipäiville välille klo 16-20.30. Opetusta on tyypillisesti kampuksella yhtenä arki-iltana viikossa 4 h ja kahtena arki-iltana viikossa verkko-opetuksena 4 h/ilta. Verkko-opetus yleensä nauhoitetaan. Tentit voivat olla lähitenttejä tai soveltuvia verkkotenttejä. Tenttiminen on lisääntyvässä määrin mahdollista myös Oamkin tenttiakvaariossa. Opintojaksot käynnistyvät elokuun lopussa ja lukuvuosi päättyy toukokuun lopussa. Kesällä on itsenäisesti suoritettava verkko-opintojakso. 

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Tradenomi (AMK)

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, opettajan pedagogisia opintoja, ammatillisia erikoistumisopintoja, avointa ammattikorkeakouluopetusta sekä täydennyskoulutusta. Oulun ammattikorkeakoulussa voit opiskella kulttuuria, liiketaloutta, luonnonvara-alaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä tekniikkaa. Oppilaitos järjestää kaksi ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta kokonaan englanniksi. Opetuksen...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun ammattikorkeakoulu

Kotkantie 1
90250 Oulu

Arvioinnit

Tradenomi (AMK) | Liiketalous | monimuotototeutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Menesty kauppatieteiden pääsykokeessa

”Valmennuskeskuksen kurssilla ymmärsin, kuinka pintapuolisesti varsinkin taloustiedon osuus lukiossa käsitellään.” Tule mukaan oivaltamaan ja oppimaan!